Sony KD-49XG8096 Zwart Review

16 mei 2019, laatste update op 16 mei 2019, 291 views Rapporteer

Hele verbetering ten opzichte van onze vorige Sony televisie
Deze televisie heeft perfecte kleuren weergave en dan met name de zwart tonen zijn zwart waardoor dieptes heel goed tot hun recht komen.
daarnaast zijn de menu's overzichtelijk en start de tv snel op.

Pluspunten

• snelle opstarttijd
  • overzichtelijke menu's
  • voice control

Minpunten

• HDD nodig om op te nemen
  • syncen van het geluid

Wij kijken digitale televisie middels een CI+ module. Eerste indruk is zeer goed.
Dit is de vierde Sony televisie die wij gaan gebruiken. De overige zijn ook nog steeds aanwezig, echter schuiven door naar andere ruimtes. Het design van de televisie spreekt mij erg aan. Rustig door de smalle omlijsting en kleine pootjes. Als de televisie niet aan staat schreeuwt dit ontwerp niet om aandacht.
De kleuren zijn ongelofelijk mooi en het beeld is super scherp. In eerste instantie moest ik wennen aan het faden wat af en toe gebeurt, maar na een aantal keer kijken geeft dat een soort van rust. De beelden lopen dus vloeiend over in elkaar en de zwart tinten zijn ook echt zwart.
Een foto met diepte, krijgt daardoor ook werkelijk diepte.
Wanneer ik het geluid met de speakers van de televisie af speel is het net alsof het geluid uit het scherm komt, zeer indrukwekkend.
Helaas lukt het nog niet om het geluid via m’n home cinema set sync te laten lopen met het beeld, maar ik verwacht dat dit aan m’n oudere home cinema set ligt. De functie van Android TV zijn met 1 druk op de knop, of via voice control snel op te roepen.

Ik gebruik de televisie in combinatie met mijn NAS en Smart verlichting voor een nog betere entertainment ervaring.

Helaas is het niet mogelijk om programma's op te nemen op het interne geheugen van de televisie. Hiervoor dient apart een HDD aangesloten te worden.

Heb jij ook een Sony KD-49XG8096 Zwart?