Samsung Galaxy Tab S5e WiFi (4GB ram) 64GB Zilver Review

16 mei 2019, laatste update op 20 mei 2019, 2.853 views Rapporteer

Ideale tablet voor media consumptie dus wat mij betreft. Mocht iemand specifieke vragen hebben --> shoot!

Pluspunten

• mooi OLED scherm
  • laag gewicht (ifv de grootte)
  • zeer goede luisprekers (voor een tablet)
  • usb-c charger
  • Geen WIFI-issues

Minpunten

• Samsung launcher/ samsung apps
  • Batterijduur (verlies zo'n 5 a 8% dag in standby)

Zéér degelijke tablet, met prachtig OLED scherm en zeer goede luidsprekers. Ideaal qua formaat ook, zeker door zijn geringe gewicht. Op heden geen prestatie issues, noch WIFI issues kunnen ontdekken. Ideale tablet voor media consumptie dus wat mij betreft.

Ik zou als eindoordeel 'zeer goed' geven, want uitstekend houdt in dat er niets meer te verbeteren valt. Ik ben geen fan van de standaard Samsung launcher (en Samsung voorgeïnstalleerde apps), maar dat kan je oplossen door een andere launcher te installeren (en de apps te de-installeren)

Heb jij ook een Samsung Galaxy Tab S5e WiFi (4GB ram) 64GB Zilver?

Hallo ScSi,

Ik heb inderdaad wel een vraag. Ik heb op dit moment een Ipad Air 2, waar ik zeer blij mee ben. Ik ben een groot filmfanaat en heb dan ook al een grote collectie 4k/hdr films. Nu kan mijn Ipad geen 4k video vanaf mijn NAS decoderen. De doorvoersnelheid van mijn NAS is wel voldoende, aangezien mijn telefoon wel 4k/hdr kan decoderen.

Nu is mijn vraag, kun jij testen of deze tablet wel 4k/hdr content kan streamen vanaf een NAS naar je tablet zonder haperingen?
Via Plex transcoding lukt dit niet.

Direct play (dus zonder transcoding) lukt wel, maar ook niet voor élke 4K stream. Dit is gestreamed vanaf mijn homepc (heb nog geen NAS)

Hopelijk heb je hier iets aan?

[Reactie gewijzigd door ScSi op 25 juli 2024 19:13]

Ik weet voldoende. Bedankt.
Kan je iets zeggen over de front camera icm videobellen, met bijvoorbeeld Google Duo en of Skype?

Is de front camera echt in HD aan het filmen en die kwaliteit ook te zien voor de andere persoon of zakt die terug naar 480p zoals bij een hoop tablets?
Wanneer je de tablet niet gebruikt moet je hem in vliegtuigmodus zetten dan gaat het verbruik naar 1% per 2 dagen