Sony KD-49XG8096 Zwart Review

14 mei 2019, laatste update op 14 mei 2019, 636 views Rapporteer

Mooie televisie, goed beeld alleen jammer dat je systeem vaak moet resetten

Pluspunten

• Vormgeving
  • Beeldkwaliteit
  • Afstandsbediening

Minpunten

• Loopt vaak vast
  • Android systeem
  • Resetten
  • Geluid

2 van 5 sterren (Slecht)
Sony, goed beeldkwaliteit en ook het uiterlijk van de televisie vind ik mooi. Helaas ben ik niet zo blij met het Android besturing systeem van Sony, we hadden een oude Sony en die liep vaak vast. Een harde reset (10 seconden de aan en uit-knop ingedrukt houden) was dan nodig om Netflix op te starten. Nu hebben we deze televisie en hoopten we dat dat verleden tijd zou zijn maar helaas niets is minder waar. Soms moet je elke dag resetten, soms gaat het een paar dagen goed. Er is ook geen pijl om op te trekken. Maar erg handig is het niet zeker omdat het resetten toch wel anderhalve minuut duurt. Ook is het al twee keer gebeurt dat spontaan het geluid uitviel. Op alle kanalen, en geluid harder en zachter hielp ook niet dus weer een reset en dan doet hij het weer. Kortom onze ervaring met Sony is helaas niet zo positief.

Heb jij ook een Sony KD-49XG8096 Zwart?

Klinkt als een (hardware) probleem; heb aan A1 op Android, die loopt als een zonnetje.
Ik heb een 55KDL805.... en nog wat. Ik herken het probleem. Al jaren stoor ik mij aan de resets die ik moet doen. Vaak is een router-reset voldoende om weer te Netflixen, soms moet ik dan ook het Netflix-account nog eens afmelden en opnieuw aanmelden. Netflix verwijst naar de router/tv-combi (terecht denk ik) en Sony geeft niet thuis. Kortom als die 65" er komt wordt het denk ik geen Sony als ik dit lees.
Lijkt mij dat Sanction hieronder gelijk heeft...

Hier nu 5 maanden een 65AF9, nog niet 1 keer vastgelopen of hoeven resetten. Probeer eens 'n andere router?

Sony OLED is echte aanrader, geloof me.