LG 32LK6100PLB Zwart Review
13 mei 2019, laatste update op 13 mei 2019, 617 views
Rapporteer
Product gekocht
Nette en complete televisie met volwassen mogelijkheden, maar helaas slecht geluid.
Pluspunten
- Mogelijkheden/functies
- Smartmogelijkheden
- Beeldkwaliteit
- HDR
- Snelheid
- Afwerking
Minpunten
- Geluidskwaliteit
- Geen koptelefoonaansluiting
- Forse rand (vind ik niet storend)
Heel lang over deze tv gedacht. De mogelijkheden zijn niet heel breed als je een goede 32" tv voor niet al te veel geld zoekt. Dit was één van de weinige tv's die over alle functies beschikte, die ik graag wil in een tv. Ik twijfelde er over mijn 43" TV uit de woonkamer naar de slaapkamer te doen en dan in de woonkamer te gaan voor 4K en 55", die zijn niet zo gek veel duurder dan een goede 32" tv. Voor een paar euro meer krijg je al snel een hele zooi extra mogelijkheden. De basiskosten maken 32" televisies nog steeds verhoudingsgewijs erg duur. Maar jah, mijn slaapkamer is maar 2m10 breed en mijn bed 2m lang, dus dat werd me toch iets te heftig aan het voeteneinde. En toen kwam eindelijk deze tv in de aanbieding voor 210 euro ofzo en dat deed de balans omslaan en heb ik besloten hem aan te schaffen.
Gelijk vanuit de doos was ik blij met het ding. Ik was bang voor de dikke rand, maar stiekem vind ik die wel erg mooi vormgegeven. Maar het moet je ding zijn. In een tijd van randloos enzo kan ik me voorstellen dat niet iedereen dat mooi vind. Ik vind het dikke prima.
Mijn oude LG tv in de woonkamer ben ik nog steeds superblij mee, maar hij is best wel traag. Daar was ik bij deze ook bang voor, maar dat is ongegrond. Ik vind het verbazingwekkend hoe snel de tv opstart. Als de tv in standby staat en je drukt op de Netflix knop, dan zit je in iets van 30 seconden al bij je serie en je kunt gelijk gaan kijken. Wifi heeft die dus ook snel verbding mee, anders kan dat niet. Door de HDR functie zien veel Netflix series er nog beter uit dan normaal al. Prachtig beeld. 10 uit 10 wat mij betreft. Geen bleeding en ik kijk veel in het (bijna) donker. Super tevreden mee. Veel instelmogelijkheden.
Het smartgedeelte werkt voor de rest ook snel en uitgebreid. Apps laten zich snel installeren en updaten. NPO werkt helemaal goed met een kwaliteit die er full hd uitziet in ieder geval. Ik heb niks te klagen. RTL en KIJK werken ook goed. Beetje jammer dat ik eerst keek via een pc met add blocker en ik nu merk hoeveel reclame er dus getond wordt via die apps. Maar het is te doen. Helaas geen Ziggo Go en voor dit soort dingen zocht ik een televisie met MiraCast. Toen was ik nog in de veronderstelling dat ik daarmee Ziggo go kon streamen vanaf mijn android telefoon. Dus niet. Ook NPO laat zich niet zo streamen, maar goed daar is dan een app voor. Het blijkt dat best veel dingen niet te streamen zijn. Waar ik tot een tijdje geleden vanaf mijn WIndows phone eigenlijk alles naar mijn tv in de woonkamer kon streamen en waardoor ik fan geworden ben van MiraCast, daar blijk je er in de praktijk weinig aan te hebben vanaf een android telefoon, omdat app ontwikkelaars het niet ondersteunen. Uiteindelijk een ChomeCast op de kop getikt in de aanbieding, maar het was wel weer 20 euro extra voor iets waarvan ik dacht dat het klaar zou zijn met de ingebouwde miracast. Foei Ziggo. Bovendien vind ik het best wel een beetje jammer dat Ziggo blijft terugkoppelen naar de telefoon. Ik ben gewend dat ik een serie naar mijn tv stuur en dat ik dan de batterij uit mijn telefoon kan halen bij wijze van, want de cast haalt het zelf van internet. Dat blijkt bij Ziggo anders te zijn. Mijn telefoon gaat normaal 3 dagen mee, maar kijken via Ziggo Go op de Chrome Cast en na een film is die wel leeg. Belachelijk en niet van deze tijd. Dus ik heb een oplossing extra gekocht, maar ook dat werkt niet ideaal.
Want ik heb geen kabel liggen naar mijn slaapkamer en dat is met de huidige situatie ook wel een dingetje. Waar je vroeger gewoon even 20 meter cai door het huis ramde, heb je daar nu niet zoveel aan. Het moet allemaal kwalitatief hoogstaand zijn anders hou je geen signaal meer over. Om in de woonkamer 3 meter te overbruggen heb ik al mijn oude kabels geprobeerd en dat lukte al niet. Met een nieuwe en dure kabel ging het goed, maar als ik daarmee naar de slaapkamer moet, dan wordt het een heel duur geintje. De Ziggo Go app werkt op zich prima. Maar helaas is daar dus nog een aparte ChromeCast voor nodig en werkt het dan nog maar zozo. Uiteindelijk kijk ik standaard NPO of PLEX. De ChromeCast heb ik trouwens via USB aangesloten op de tv, dus die gaat ook mooi uit als de tv uitgaat. Ongeveer 20-30 seconden opstarttijd overleef ik wel. Dat is ook ongeveer de tijd die de tv nodig heeft om volledig alle functies op te starten.
Dat brengt me bij een volgend dingetje. Steeds meer mensen kiezen er voor om geen tv aansluiting meer te hebben uberhaupt. Het zou mooi zijn als televisietoestel fabrikanten daar rekening mee gaan houden. Okay, je koopt een televisie, maar steeds meer mensen gebruiken die televisie om op andere manieren dan lineaire televisie te gaan kijken. Ik heb dus geen kabel op de slaapkamer en werd dus stapelgek van dat ding, want hij blijft maar meldingen geven over dat er geen kanalen zijn. Dat probleem is op zich met de chromecast mooi opgelost, want daar staat hij nu standaard op ingesteld. Als ik de tv aanzet, gaat de chromecast aan en die krijg ik in beeld in plaats van televisie. Geen gezeur over kanalen, maar mooie foto's. Beetje jammer dat er geen enkele lijn in die foto's zit. Zo is de ene foto een makro opname van een kikker en daarna een foto van een complete stad in het donker. Maar goed, dat is een ChromeCast dingetje haha. Dat is ook nog aan te passen.
Het geluid helaas niet. Dat is best drama. Ik ging uit van niet al te goed, maar dit is erger dan gedacht. Gewoon een programma kijken op redelijk volume met wat lawaai om je heen enzo dan is het wellicht prima. Maar 's avonds een serie of een film kijken op niet al te hoog volume, dan is het beetje winkelcentrum 100v systeem niveau. Er zit totaal geen laag in. Nou heb ik dat nooit echt in de slaapkamer, want mijn buren willen ook slapen. Maar als je vanaf het midden naar beneden gewoon niks hebt, dan wordt het wel heel vlak en schel. Eigenlijk heb je wat betere speakers nodig om op laag niveau ook nog een beetje compleet geluidsbeeld te krijgen.
Voordat ik deze tv kocht had ik een mini pc met 23" monitor en een paar 12, 13, 14 ofzo jaar oude Medion PC luidsprekers die ooit 15 of 20 euro gekost hebben, maar waar echt een geweldig geluid in zit. De LG haalt het hier niet bij, komt niet in de buurt. Maar jah, doordat er geen hoofdtelefoonaansluiting op de tv zit, is het simpel aansluiten van deze boxjes niet mogelijk. Zo jammer, een plugje van een paar cent en het was klaar geweest. Als je dan kutgeluid uit een tv laat komen, doe er dan in ieder geval een 3,5" jack aansluiting op.
En nu ben ik dus aan het kijken naar een andere oplossing. Of een goedkoop china import kastje om van s/pdif naar jack te gaan. Of toch een soundbar. Maar soundbars van 60 eur of minder word je ook niet blij van. Maar meer uitgeven aan een tv die net 200 euro kost is ook een beetje niet okay. Een goede soundbar kost dan net zoveel als de hele tv!
Kortom. Ik ben heel erg tevreden met het ding, zolang ik een bluetooth koptelefoon op heb. Maar liever kijk ik gewoon en daarvoor moet ik rare dingen uithalen en extra geld uitgeven om een beetje acceptabel geluid te krijgen. Als ik dat optel + de chromecast, dan had ik achteraf gezien wellicht beter een wat duurdere tv kunnen kopen of voor een totaal andere oplossing moeten kiezen. BV een monitor met een android tv box ofzo en ingebouwde chromecast. Hoe dan ook, ik moet het er maar mee doen. En afgezien van het geluid is het een geweldig apparaat.