Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Bekijk alle reviews

AMD Phenom II X6 1055T Boxed Review

+1
zeelandict 8 mei 2010, laatste update op 11 mei 2010, 16.542 views

AMD Phenom II X6 1055T Boxed

Pluspunten

  • Snel en goedkoop
  • een fijne upgrade
  • futureproof (?)

Minpunten

  • geen i7 980

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Warmteproductie Score: 4
Overklokbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5
Eindelijk heb ik hem dan binnen en ben blij dat ik voor het AM3 platform gekozen heb..... Net de benchmarks afgerond en deze wilde ik alvast delen in deze wederom korte review. ;)

Ik ben gekomen van de Athlon II 620 en heb deze CPU er net 3 uur geleden ingestopt.

Ik moet zeggen: INDRUKWEKKEND gezien het lage prijskaartje.

In de onderstaande vergelijking wordt een vergelijking gemaakt tussen de:
  • AMD Athlon II 620
  • AMD Phenom II 955
  • Intel Core i7 920
  • AMD Phenom II T1055
Nou hier is ie dan, onafhankelijk en zonder advertenties...

3Dmark 2006 CPU score standaard
  • AMD Athlon II 620 Stock zonder OC/unlock: ...... ik meen rond de 3800
  • AMD Phenom 2 955 Stock (3.0Ghz) :4.490
  • Intel i920 stock:4.814
  • AMD Phenom II X6 1055T Stock : 5.166 :D
3Dmark 2006 CPU score met OC en andere toeters en bellen
  • AMD Athlon II 620@3570Mhz met unlock: 5.042
  • AMD Phenom 2 955@3800Mhz : 5.137
  • Intel i920@3780Mhz:5.744
  • AMD Phenom II X6 1055T@3290Mhz : 6.014
  • AMD Phenom II X6 1055T@3500Mhz : 6.189
  • AMD Phenom II X6 1055T@3850Mhz : 6.714 :D
Cinebench R10 multi CPU score standaard
  • AMD Athlon II 620 Stock zonder OC/unlock: rond de 9000 tot 10.000
  • AMD Phenom 2 955 Stock (3.0Ghz) : 13.672
  • Intel i920 stock: rond de 14.500
  • AMD Phenom II X6 1055T Stock : 16.098 :D
Cinebench R10 multi CPU score met OC en toeters en bellen
  • AMD Athlon II 620@3570Mhz met unlock :14.800
  • AMD Phenom 2 955@3800Mhz : 15.103
  • Intel i920@3780Mhz : rond de 18.000
  • AMD Phenom II X6 1055T @ 3290Mhz: 19.461 :D
  • AMD Phenom II X6 1055T@3500Mhz : 20.031 :D
  • AMD Phenom II X6 1055T@3850Mhz : 21.688 :D
Ook fijn om te weten of dit een koele kikker is, hier de eerste indruk-->wel op 3290Mhz:
  • Idle: 38 graden, verbruik totale systeem 77 watt O+
  • 100% belasting (everest) 10 minuten:48 graden, verbruik 147 watt (bij benadering want everest leest hem niet uit dus een herstart was nodig om in de bios te komen en deze stond op 47 graden)
Na wat dagen real life te hebben zitten gamen moet ik zeggen dat ik het idee heb dat vooral de minimale framerates omhoog gegaan zijn, al met al voelt het aan alsof alles wat minder moeite hoeft te doen om de framerates lekker hoog te houden, dit merk ik in vooral STALKER COP, als het druk is....

Conclusie is dan ook: de 1055T@3850Mhz is een ECHTE i7 920/930 killer en ook nog eens zuinig! :X

Update 11 mei 2010
hehe eindelijk mijn nieuwe spulletjes binnen, waaronder een M4A89GTD Pro, en nu draai ik stabiel op 3850Mhz met 7 x HTT en dat scoort erg goed....... Cinebench Multicore test : 21.688 punten en 3D mark 2006 : 6714 als CPU score!

Loop van de week verwacht ik eindelijk met de 5850 te kunnen beginnen en dan zal ik wat 1920x1080 scores posten van Stalker, Far Cry 2, 3Dmark vantage, enz.

Gebruikt in combinatie met:

  • Asus M4A89GTD Pro
  • 4 GB DDR3 PC1600 Take MS
  • Asus ENGTX275/HTDI/896MD3
  • Scythe NINJA 2 Rev.B
  • Scythe S-Flex SFF21D, 120mm
  • Windows 7 x64

Heb jij ook een AMD Phenom II X6 1055T Boxed?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Vraag & aanbod

Reacties (33)

Wijzig sortering
Ik kom later nog met wat game performance resultaten maar mijn vga kaart is wat te traag en ik zit te wachten op een paar 5850's om te gaan testen.

Ik wil dan eigenlijk letten op de framedrops enz. want of ik 90 of 95 frames haal boeit me niet zo, wel boeien mij de framedrops als het "druk" wordt

[Reactie gewijzigd door zeelandict op 4 mei 2010 12:16]

Precies, dat is nou 'real-life' performance... Ikzelf ben ook altijd tevreden met > 50FPS, maar wil geen drops onder de 30.

Review is duidelijk! Hoop op meer resultaten!
Neem anders 2xHD6850
Ik wil namelijk ook deze processor in combinatie met een HD6850 in crossfire.

Denk je trouwens dat het bij deze CPU uitmaakt of je 1600MHz geheugen neemt of 1333Mhz.
ligt aan je budget natuurlijk, maar je zult het niet of nauwelijks merken in real life. Maar zo te zien zijn 1333MHz 4GB maar iets van 40 euro. Ik zou dan 1600 MHz gaan :D
Geeft niet echt een realistisch beeld zo aangezien je alleen maar benchmarks pakt.
Bij het gamen kan die echt niet mee komen met een I5 of I7 van intel. Ik mis ook vergelijkingen met foto en video bewerkings programma's, hierbij pak je namelijk echt winst met een snelle cpu. (sony vegas testje)
Er zijn nog veel meer real life benchmarks die ik kan bedenken die nuttiger zijn dan 3Dmark2006 en Cinebench. WinRAR/7z bijvoorbeeld.
Het gaat er vooral om dat je de benchmarks van deze review niet kan 'gebruiken', tevens zijn ze erg goed multi-threaded/core geprogrammeerd. Veel real life programmas zijn dat veel minder, en daardoor heb je uiteindelijk minder aan die 2 extra cores. Kan je beter snellere cores hebben (a la i7).
Weet iemand misschien of deze processor op een Msi 790FX-GD70 moederbord kan werken??
MSI weet dat. Check de cpu support list van het moederbord op hun website.
http://www.msi.com/index....maincat_no=1&prod_no=1740

ja dus, mits je de juiste bios in het moederbord hebt zitten, versie 1B dus.
Alleen vanwege wat statistische benchmarks? Ja, daar is hij misschien de killer maar op gamevlak ga je dat verschil dus niet merken ;)
Ik denk om eerlijk te zijn dat je maar weinig performanceverschil ziet in een gemiddelde game. Wat meer renderingtaken, videobewerking etc. om echt aan te tonen dat het een I7 920 killer is.

Ben ook zeer benieuwd naar de overklok resultaten. Je zit nu op 3,2 Ghz, maar dit moet toch nog wel iets verder te kietelen zijn? Ik ben ook erg nieuwschierig naar de temperaturen load/idle

Een I7 920 kan zonder al te veel tweaken al snel op 4,2 Ghz draaien (24/7 op lucht vind ik dan wel wat gortig, zeker als je daarbij ook allerlei renderingtaken doet, dan wordt zo'n beestje bloedheet ).

Maar mooie resultaten voor een processor die pakweg 50 euro goedkoper is dan de I7 920. (mobo ed. niet meegerekend)
Mijn I7 860 had betere 3dmark '06 scores. als in standaard iets van 5100.

Maar OC op 3.5GHz had ie 6100
zullen inderdaad nog extra benches moeten hebben, want als je een 920 neemt gebruik je en beter voor de zaken waar ie goe din zou moeten zijn. Anders probeer je een I7 860 er maar tussen te steken.
Maar in ieder geval, goed gestart, ik wacht op meer...
Ik streef naar een overclock zo rond de 3700Mhz maar moet daar even de tijd voor nemen want boven een fsb van 240 is het op dit moment helemaal nix....

Ik zit te rommelen met mijn HTT op 1800/1600/1400-->fsb 255 iemand tips.....?

Ok, HTT op 1200 werkt op fsb 240 en voltage 1.4975 alleen herstarten gaat niet.... |:(

Hehe 3500Mhz..... scores gepost maar ik bottleneck ergens, ik denk dat ik lekker rond de 3300Mhz blijf met de "turbo core" aan :+

iemand intresse in mijn moederbord want ik denk dat een ander bordje wonderen gaat doen

[Reactie gewijzigd door zeelandict op 4 mei 2010 14:49]

amd 6 core is mischien beter in video bewerking maar in spellen komt het toch ver onder de intels
Op 1024x768 jah. Vanaf 1600x1200 (~1680x1050) presteert alles meer hetzelfde, zelfs voordelig voor AMD. http://www.guru3d.com/art...-x6-1055t-1090t-review/16

[Reactie gewijzigd door Jut op 27 mei 2010 22:50]

in spellen zal het meer om je grafische kaart gaan dan de CPU...
maar idd de 6 core is voor video bewerking en beeld bewerking super...
daarom heb ik hem nodig -_-
Loopt lekker hoor nu op 3850Mhz, had al geboot op 4ghz maar zag toch wat pixels op foute plekken en heb de reset ingedrukt en hier naartoe teruggeklokt. Maar een ding: dit bordje rules want die HTT (7x of 8x) is echt extreem hoog voor deze snelheid-- hulde Asus! _/-\o_


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*