Disclamer:

Een muis is een van de meest persoonlijke dingen in en om je PC.
Reden aankoop
Ik heb een nieuwe PC gebouwd die natuurlijk een prettige muis nodig heeft. De afgelopen weken heb ik mijn G9 gewisseld tussen mijn
ThinkPad en
Desktop PC. Na een keer de muis vergeten te zijn in mijn studentenwoning heb ik besloten om mijn hand eens te leggen op wat muizen in de Media Markt. De G500 is het geworden.
Persoonlijk vind ik het idee achter de Media Markt oplichting maar het is wel bijzonder handig dat je alles kan zien en vooral kan aanraken

Korte indruk:
De G500 is voor mij gevoel een mix van de G9 en de G5. De G9 is plat en niet groot genoeg voor je hand maar minder lomp als de G5. de G5 past beter in je hand en ziet er vetter uit
De G500 heeft het best van beide + wat verbeteringen:
- De schakkel knop om het muiswieltje van 'klik klik' naar 'zoef' te laten gaan zit op de muis ipv er onder zoals bij de G9. 'klik klik' voor de muiswiel vind ik fijner in spellen en 'zoef' comfortabeler in Windows en alles daarom heen.
- 3 knoppen aan de zijkant van de muis in tegenstelling tot de G9 met 2.
- Niet te plat (G9) of te hoog (G5).
De G500 heeft ook een slechte eigenschap van de G9 en G5 overgenomen en dat is de usbkabel, vooral de kabel zelf. Dit is eigenlijk een heel dun kabeltje met een touw achtig iets er om heen. Bij mijn G9 is dit op meerder plaatsen gebroken. Dit vind ik niet kunnen. MAAR, ik ken meer mensen met een Logitec G muis en die hebben dit probleem NIET. Ik gebruik nu een kabelturtle voor de kabel van de muis.
Bijgevoegde plaatjes; twee screenshots van Logitec Setpoint. Met deze software kan je de muis instelling aanpassen. Ik heb zelf de indruk(!) dat de PC de muis instelling onthouden en de muis zelf niet. ik heb wisselende ervaring met SetPoint. Screenshots bijgevoegd om een indruk van de mogelijkheden te krijgen.
Nog een plaatje van muis ( a live!) met schildpad die volgens mij uit de Bijenkorf komt