EZVIZ C6B Review

7 mei 2019, laatste update op 7 mei 2019, 355 views Rapporteer

Kan zeker nuttig zijn. Maar voor mij - bedoeld als beveiligingscamera - voldoet ie niet agv teveel "valse bewegings-detecties" (op zelfs de laagste setting).

Pluspunten

• Doordachte installatie (dwz beveiligd) mbv QR-codes.
  • Beeldkwaliteit vond ik prima in orde.
  • Nachtzicht viel me ook niet tegen.
  • Livestream kwam behoorlijk vlot door.
  • Leuke robot-achtig-uiterlijk. Misstaat niet in huis.
  • Android app is behoorlijk intuitief, maar kan nog beter.
  • Vlot contact met behulpzaam support.
  • Opslag op SD-kaart of op de EZVIZ NVR (Netwerk Video Recorder).

Minpunten

• Minimaal handleidinkje.
  • De app kapt een wachtwoord-langer-dan-16 af (opletten dus).
  • Geen cloud-opslag mogelijkheid vanuit NL. Ook geen NAS-opslag mogelijk.
  • Valse bewegings-detecties op zelfs de laagste setting.
  • Trage/verlate notificaties op Android.
  • Geen widgets voor snelle toegang tot app functies als Start Notificaties of Start Privacymodus.
  • Zonder account (bv bij failliet Ezviz) kan ie de vuilnisbak in.
  • Support nodig om een handleiding te verkrijgen om de versleutelde video's te downloaden vanaf SD-kaart naar PC.

3 van 5 sterren (Voldoende)
Op 17-3-2019 gekocht bij iBood voor €75,90 (incl bezorging).

Weetjes:
- Apparaat registreert continu. En bewaart - bij bewegingsdetectie - de beelden op z'n SD-kaartje (tenzij in Privacymodus). Daarnaast kan je Notificaties-bij-bewegingsdetectie aanzetten.
- Bedenk dat nachtzicht niet door glas heen kijkt. Glas weerkaatst en ziet er op video uit als een muur. |:(

Ik wilde deze Ezviz C6B gaan gebruiken als beveiligingscamera, maar ik heb uiteindelijk tóch besloten om 'm terug te sturen (met wat tegenzin; ik ben niet zo van de probeer-en-terugsturige O-) ). De camera gaf meer sores dan plezier. Zo gaf de camera bijvoorbeeld, op z'n allerlaagste detectie-setting en tijdens een afwezigheid van circa 1 uur, meer dan 50 notificaties op m'n android smartphone (valse, naar later bleek). Met een onwenselijke vertraging ook nog eens. :'(
Ik vermoed dat de valse bewegingsdetecties het gevolg waren van bomen/struiken in de tuin (op 20m afstand). En om die nu om te kappen... :+ Weliswaar is de "detectie-grid" aanpasbaar mbv de PC-software, maar in mijn geval zou er weinig nuttige detectie-grid overblijven.

Een minpunt vond ik ook dat je Support nodig hebt om een handleiding te verkrijgen hoe de versleutelde video's te downloaden vanaf SD-kaart naar PC. Oa staat daar in dat je "EZVIZ Studio" nodig hebt voor op de PC.

Heb jij ook een EZVIZ C6B?