Xiaomi Roidmi F8 Review

2 mei 2019, laatste update op 3 mei 2019, 2.562 views Rapporteer

Pluspunten

• Prijs/Kwaliteit +++
  • Accessoires
  • App (Mi Home)
  • Design & Robuust
  • Hepa Filter

Minpunten

• 2 snelheden, in app 3

Na het lezen van verschillende reviews tussen de Roidmi F8 en de Dyson V8/V10 bestond er voor mij geen enkele twijfel om deze nog aan te kopen. Voor een groot prijsverschil krijg je dezelfde kwaliteit. Voor mij blijft het verbazingwekkend wat voor kwaliteit producten van Xiaomi blijven bieden tegen een lage prijs.

Wij gebruiken deze stofzuiger in combinatie met onze Roborock S5, voor de plaatsen waar hij niet aankan, de trap en het 1e/2e verdiep. Maar hij is ook enorm handig om snel even kruimels & co op te ruimen. Veel handiger als een traditionele stofzuiger! Alhoewel je ze ook niet volledig kan vergelijken. De batterij van de F8 gaat op de laagste stand +-40 minuten mee. Doe je een grote schoonmaak, ga je uitvoerig je auto's kuisen, ... zal je dus niet genoeg hebben aan de duurtijd van de batterij.

Qua zuigkracht lijkt het toestel prima zijn werk te doen. Stof, haren & kruimels zuigt het toestel dit probleemloos op. Voor de grotere problemen kan je met behulp van een knop de zuigkracht vergroten.

Het is meer een gimmick, maar de stofzuiger is ook bereikbaar via de Mi Home app. Voor de geeks onder ons is dit wel leuk uiteraard. Zo komt hij terecht in mijn Xiaomi eco systeem. In de app kan je een aantal statistieken bekijken, maar wat opvalt is dat je hier nog een medium zuigkracht (130W) kan selecteren. Met de fysieke knop op de stofzuiger zelf beschik je over een lage (80W) of hoge(180W) stand. Het is jammer dat deze middelste optie niet beschikbaar is via de stofzuiger zelf want ik zie mezelf tijdens het stofzuigen via een app dit niet aanpassen. Verder vind je in de app ook een aanduiding wanneer je best de filters kan vervangen, wat wel een pluspunt is.

Het apparaat ziet er niet alleen mooi uit, het voelt ook heel duurzaam aan. Het brengt in ieder geval een hoge kwaliteitservaring. Out-of-the-box komen er ook heel wat accessoires bij, die hoe je dus niet nog eens apart te kopen.

Accessoires:

Via AliExpress heb ik nog de officiële accessoires tas aangekocht (+- €18) om deze op te bergen. Dit hadden ze misschien als standaard kunnen toevoegen aan het product:

Voor mij wederom een pracht exemplaar uit het Xiaomi universum!

Heb jij ook een Xiaomi Roidmi F8?

Je kan in de app de 130W modus ook als standaard zetten.
Mja, dat hoeft voor mij dan ook weer niet. Ze hadden de 3 standen gerust kunnen combineren onder 1 knop door gewoon te roteren bij duwen (1 -> 2 -> 3 -> 1 etc).
Mee eens hoor! Het was gewoon een tip.