LG SK8 Review

30 mei 2019, laatste update op 30 mei 2019, 1.888 views Rapporteer
Product gekregen +2

Dit product heeft een goede bouwkwaliteit en het geluid klinkt goed. Makkelijk te gebruiken en snel te installeren. Staat niet in de weg en valt ook niet op. Helaas werkt de Chromecast niet goed op mijn apparaat.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • HDMI ARC
  • Bluetooth
  • rj-45jack

Minpunten

• Chromecast
  • locatie nodig voor koppelen App
  • geen HDMI-kabel

Algemene informatie

Specificaties
Prijs op moment van schrijven: 295 euro
Handige informatie
Voor als je net als ik soms wat termen vergeet :P

HDMI ARC (EN)
HDMI ARC (NL)
TOSLINK (EN)
TOSLINK (NL)

Unboxing

De verpakking
De soundbar en speaker zitten goed verpakt in de doos. De doos is bijna 40 centimeter breder dan de soundbar. Hierdoor is het een vrij groot object, waar sommige mensen moeite mee kunnen hebben. Gelukkig zijn de soundbar en subwoofer niet zo zwaar. Het was met het oog op het dragen handiger geweest als de doos voorzien was van handvatten.

Whats in the box
In de box zitten naast de soundbar en speaker de volgende dingen:
  • De afstandsbediening
  • Stroomkabel voor subwoofer
  • Stroomkabel en converter voor soundbar
  • TOSLINKkabel voor optische audio
  • Wall mount
  • Handleiding
  • Zip ties
  • Garantieboekje
De handleiding is wat mager maar van minder papier ben ik altijd een voorstander. Ik ga meestal toch naar de website (want CTRL Find is handig :D). Mijn opmerkingen zijn: ik zou graag een HDMIkabel mee geleverd zien en een TOSLINK kabel die iets dikker is dan deze, want de kabel voelt breekbaar aan.

Feature set

De soundbar heeft een aantal features. Namelijk HDMI arc, Bluetooth, Chromecast, Dolby Atmos, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Surround en Dolby TrueHD.

Je kan dus makkelijk je eigen muziek streamen naar de box en het grootste deel van de films geldt, dat de audio op de hoge kwaliteit naar de soundbar verzonden wordt.
Bouwkwaliteit en afwerking
De bouwkwaliteit is goed. De speakers zijn netjes afgewerkt en zien en voelen premium aan.

Aansluitingen
De soundbar heeft voor wat ik er mee doe genoeg aansluitingen. Je hebt een HDMI in en een HDMI arc out. Dit maakt dat al mijn audio van de tv gewoon kan worden afgespeeld over de HDMI arc out.
De soundbar heeft wifi 2.4 en 5 ghz-ondersteuning en een rj-45 internet kabel.

Bluetooth en Chromecast is handig voor als je muziek wil streamen vanaf een draadloos apparaat.

Als laatste is er een 2.0 tulp (3.5 mm jack) en een S/PDIF-aansluiting voor als je tv geen HDMI arc ondersteunt of je een versterker hebt staan.

Besturing
De besturing van de soundbar kan op drie verschillende manieren via namelijk de afstandsbediening, de App of de knoppen op de soundbar.
Afstandsbediening
De afstandsbediening voelt comfortabel. De knoppen hebben een matige tot normale feedback, dit vind ik fijn. De knoppen spreken eigelijk voor zich en hebben duidelijke tekens. Mijn enige aanpassing zou zijn het verplaatsen van de powerknop naar rechtsboven, omdat de meeste mensen de afstandsbediening met de rechterduim besturen. Nu moet je toch echt je hele hand verplaatsen om deze knop in te drukken.

LG Wi-Fi speaker App
De App en de speaker hebben dezelfde functionaliteit maar soms is een overzichtelijk lijstje wel handig. Als je de speaker hebt gekoppeld aan de App dan kun je zolang je in het zelfde netwerk zit alles aanpassen. Ook kun je via de App van je telefoon streamen naar de speaker.

On speaker controls
De knoppen op de speaker zelf hebben een goede klik en voelen natuurlijk aan. Doordat elke knop een eigen vorm heeft weet je precies wat je aan het doen bent zonder te kijken, terwijl je makkelijk op het kleine lcd-scherm kan zien in welk submenu je bent.

Installatie

Na alles uitgepakt te hebben en de soundbar en subwoofer van stroom te hebben voorzien, ga je de soundbar installeren. :)
Dit is vrij makkelijk: zet de subwoofer aan met de knop op de zijkant of met de afstandsbediening. De subwoofer zou automatisch moeten verbinden en anders heb je een knop op de achterkant. Selecteer de aansluiting die je hebt aangesloten en geniet van het geluid. Als je de soundbar wilt verbinden met WIFI dan moet je de App installeren op je telefoon en je telefoon verbinden met de Bluetooth. De enige opmerking die ik hier heb is dat je toegang moet geven tot je locatie aan de App. Ik vind dit echt niet kunnen met het oog op privacy. Ook heb ik het gevoel, dat je met het invullen van je wifiwachtwoord deze gewoon als tekst verstuurd. Dit heb ik nog niet kunnen testen maar ga ik wel doen.

Het geluid

Anders dan mijn tv-speakers heb ik niet echt iets om deze speakers mee te vergelijken. Het geluid klinkt goed en er zit verschil in de verschillende profielen die luisteren naar bepaalde types geluid ook fijner maken. De standaardinstelling heeft ook geen bass overload dus je trilt niet gelijk van je stoel als je de speaker uitprobeert.

Zonder de externe subwoofer is het geluid niet om aan te horen. Ik vind dan ook dat er een hoorbare bijdrage wordt geleverd door de subwoofer.

Ik vind het een mooie soundbar die makkelijk te gebruiken is voor ook niet-"nerds". Het geluid is goed en heeft een fijne feeling als je muziek luistert of films kijkt.
Omdat ik niets heb om mee te vergelijken, denk ik dat het een redelijke prijs is maar niet iets waar ik zelf voor zou gaan. Dan neem ik toch echt minimaal een 5.1 setup. De soundbar is goed weg te stoppen en door de matte kleur niet erg opvallend.

Disclaimer & Aanpassingen

-Geplaatst 30 mei

Op dit moment ben ik nog met LG in overleg over de Chromecast deze werkt na een reset maar 1 dag en daarna niet meer. Ik zal hieronder laten weten als hier een oplossing voor is.
Ik heb een aantal adviezen van LG gehad helaas hebben ze nog geen oplossing kunnen geven voor het problemen en zijn ze van mening dat het aan mijn netwerk ligt. Ik krijg in de komende week een nieuwe router (1e week van juni) en zal z.s.m. een update plaatsen.

Laat hieronder weten wat jullie van mijn review vinden en ook als je vragen hebt. :D

Heb jij ook een LG SK8?

Nette review! Tip: combineer je app afbeeldingen met twee plaatjes in één, dit leest fijner.
Dankjewel voor dit tip ik ga dit mee nemen voor mijn volgende reviews en aanpassen in deze. :)
Ik heb dezelfde ervaring met deze soundbar. Ingebouwde Google cast werkt niet goed.
Alleen na een reset werkt alles 1 dag prima. Op soundbar en router al van alles geprobeerd, maar kan toch niet anders dan een probleem zijn in de soundbar.
Zowel via WIFI als bedraad netwerk steeds zelfde probleem. Soundbar reageert wel op de app en op de afstandbediening, maar casten werkt niet.
Een ping vanaf andere computer naar soundbar gaat goed. Soundbar zit wel goed in netwerk.
Fijn om te horen dat ik niet de enige ben met dit probleem dan ligt het niet aan mij of aan mijn netwerk opstelling. :) De punten die jij noemt zijn bij mij precies hetzelfde ik ben nu aan het afwachten op een reactie van LG of ze met een "oplossing" kunnen komen 8)7 . Als ik een werkende oplossing krijg dan laat ik dit jou natuurlijk ook weten.
Heb sinds kort ook deze soundbar in gebruik, helaas hetzelfde probleem met de Chromecast. Is hier al een oplossing voor?
Een vraag aan de gebruikers van de soundbar. Hebben jullie ook last van stemmen die af en toe "blikkerig" klinken? Bv bij commentator van voetbal. Lijkt of de sound processing ofzo niet goed gaat bij mij. Het is lastig om uit te leggen wat ik bedoel. Ik twijfel of het een defect is of normaal gedrag.

[Reactie gewijzigd door richard.schoofs op 25 juli 2024 06:25]

Ik ga ervan uit dat dit geen normaal gedrag is... Ik ben iets wat jij omschrijft ook nog niet tegen gekomen. Kun je aangeven welke input en geluidsprofiel je dit bij hebt? En welke provider en zender dit voorkomt?
Alles via de optische ingang. Dus zowel provider als bv. Netflix. Het is op alle geluids profielen.
Nu je het zegt zal ik eens gaan experimenteren met inputs voor ik een garantie ga claimen. Edit. Provider gaat via optische naar tv en dan tv via ARC naar soundbar.

Ik hou je op de hoogte

[Reactie gewijzigd door richard.schoofs op 25 juli 2024 06:25]

Betreft locatietoegang geven aan de app voor installatie, dit is in Android (tot Android 10) een vereiste om een bluetooth LE verbinding te kunnen maken. Dus beetje onterecht dat je dit als minpunt aanhaalt, het probleem zit bij Android, zonder die toestemming kan de app niet verbinden met de soundbar.