Inleiding
Voor bijna twee weken heb ik de Samsung Galaxy S10+ mogen testen in het kader van een Tweakers Testpanel.
Sinds de originele HTC Desire gebruik ik al telefoons met Android. Momenteel gebruik ik nog steeds een Galaxy S6 van Samsung, waar ik onlangs de accu van heb vervangen. Ik ben dus ook benieuwd hoe groot de verschillen zijn tussen een flagship van vier jaar geleden en zijn nieuwste opvolger.
Een van mijn hobby's is fotograferen, dus in mijn review zal ik vooral stil staan bij de camera software en de beeldkwaliteit van de vele camera's die dit toestel aan boord heeft.
Unboxing
Het toestel wordt geleverd in een compact, zwart doosje met daarop groot "S10+". Bij het openen hiervan is het toestel het eerste wat je ziet. Er zit standaard een screen protector op het scherm en ook de zijkanten en achterkant van het toestel zijn beplakt met een soort folie.
Meegeleverd worden:
* 15W adaptive charger
* USB-A naar USB-C kabel
* USB OTG adapter
* Micro-USB naar USB-C adapter
* Headset van AKG
Kijkend naar de specificaties, lijkt de adaptive charger vrijwel identiek te zijn aan de oplader die destijds werd meegeleverd met mijn S6. Het lijkt erop dat het enige verschil de kleuren zijn.
Vooral de USB OTG adapter vind ik een erg fijne extra. Ik had al een OTG adapter voor toestellen met een Micro USB-aansluiting en het is soms erg handig om snel een USB stick op een toestel aan te sluiten. Ook heb ik een keer meegemaakt dat een touch screen niet meer werkte en toen was een OTG adapter erg handig geweest om het toestel met een muis te bedienen in een poging bestanden te redden.
De meegeleverde headset heb ik niet getest. In plaats daarvan besloot ik het toestel te testen met een over-ear Sennheiser Momentum (gen 1). Gelukkig kan dit zonder enige moeite, want de S10+ heeft gewoon een 3.5mm jack

Design en bouwkwaliteit
Het eerste dat opvalt aan het toestel is toch wel het scherm. Op de uitsparing in het scherm na, is dit namelijk het enige dat je ziet aan de voorkant. In het begin vond ik deze uitsparing in het scherm niet heel erg mooi, maar na twee weken vind ik het eigenlijk wel meevallen. Aan de achterkant is een grote horizontale rechthoek met daarin alle camera's. Ik vind het er best wel mooi uit zien, hoewel de achterkant van mij niet zo spiegelend had hoeven zijn.
Formaat
De afgelopen jaren zijn telefoons steeds groter geworden. Gezien ik vrij kleine handen heb, ben ik er al geruime tijd aan gewend dat ik een telefoon niet (makkelijk) met één hand kan bedienen. Bij de S10+ is dit ook het geval.
Vergeleken met mijn S6 is het toestel ongeveer even breed, maar wel een stuk langer. Ook had ik de mogelijkheid om de S10+ kort te vergelijken met de iPhone 8 Plus van een familielid. Vergeleken met een iPhone 8 Plus is het toestel ongeveer net zo lang, maar wel wat smaller. In tegenstelling tot de iPhone 8 Plus en mijn oude (vertrouwde) S6 krijg je in verhouding veel meer
screen real estate bij de S10+.
Al met al vind ik de S10+ erg fijn qua formaat. Het toestel is juist iets smaller en langer dan respectievelijk de S6 en de iPhone 8 Plus, waardoor ik 'm zelfs met mijn kinderhandjes vrij goed vast kan houden, terwijl ik toch een wat groter scherm heb.
Constructie
Het toestel voelt naar mijn mening vrij solide aan. Desondanks zou ik toch extra voorzichtig zijn met het toestel gezien het hoofdzakelijk uit glas bestaat.
Zoals te zien is op de onderstaande foto, zijn vingerafdrukken zeer goed te zien op de achterkant van het toestel. Deze foto is genomen nadat ik het toestel ongeveer een uurtje in gebruik had genomen. Vergeleken met de S6, die een ook glazen achterkant heeft, is het bij de S10+ veel duidelijker aanwezig.
Dat vingerafdrukken zo zichtbaar zijn vind ik erg jammer. Ondanks dat vuil me niet snel stoort, vond ik dit toch wel té zichtbaar. Gelukkig zul je de achterkant echter nauwelijks zien als je de telefoon gebruikt.
Volgens iFixit is de S10+ niet makkelijk zelf te repareren en scoort het daarmee slechts een
3/10. Immers bestaat het toestel voornamelijk uit glas en heeft Samsung erg veel lijm gebruikt. Mijn oude S6 scoorde echter niet veel beter in hun test met een
4/10 om grotendeels dezelfde redenen en het lukte zelfs mij om (met heel veel geduld) de accu te vervangen.
Gebruiksgemak
Mijn eerste toestel met Android was de oorspronkelijke HTC Desire, waarop Android 2.2 draaide. Sindsdien heb ik alleen maar telefoons met Android gehad. De software op de S10+ met de zogeheten One UI is hierdoor voor mij best wel intuïtief, vooral omdat ik al jaren gebruik maak van een S6 met de TouchWiz interface.
De telefoon reageert erg snel, wat natuurlijk erg fijn is. Het opstarten en wisselen van apps gaat zeer vlot, waardoor het werken met de telefoon erg prettig is.
Zoals al eerder aangegeven ben ik er al geruime tijd aan gewend dat ik een toestel niet of nauwelijks met één hand kan bedienen. Wat wel jammer is, is dat de powerknop een stuk hoger zit dan op sommige andere toestellen. Hierdoor kost het gebruiken van deze knop me toch meer moeite dan normaal.
Scherm
Het toestel heeft een AMOLED-scherm, wat een zeer fraai beeld oplevert. Ondanks dat mijn S6 ook een AMOLED-scherm heeft, is het scherm naar mijn mening beter op de S10+. Het scherm is een stuk feller en levendiger, zelfs met de extra contrast boost uitgeschakeld.
Standaard staat het scherm ingesteld op een resolutie van 2280 x 1080 pixels. Er is echter de mogelijkheid om deze omhoog te schroeven naar 3040 x 1440 pixels of juist te verlagen naar 1520 x 720 pixels. Persoonlijk heb ik het scherm op de standaardresolutie gelaten. Ik kan namelijk zelf nauwelijks het verschil zien tussen dit en de hogere resolutie en een hogere resolutie vergt ook meer processorkracht, wat weer ten koste gaat van de accuduur.
In het scherm is een gat gemaakt om de frontcamera's te huisvesten. Dit is in het begin best wel wennen, maar eigenlijk minder storend dan ik had verwacht. Ook bij het kijken van video's zit het gat niet in de weg, omdat er bij het kijken van content in een 16:9 formaat zwarte balken aan de zijkant zitten. Daarnaast zijn er al veel mensen online creatief geweest in het maken van speciale wallpapers die gebruikmaken van dit gat. Zo heb ik een leuke wallpaper van Bender gebruikt:
Een klein minpuntje is wel dat video's op Netflix standaard ingezoomd worden zodat ze van de volle breedte gebruik maken. Hierdoor was het gat wel zichtbaar in beeld. Echter was het makkelijk om uit te zoomen en stoorde de weggesneden ruimte aan de boven- en onderkant me juist meer bij deze ingezoomde versie.
Features
De S10+ heeft een zeer uitgebreide featureset. De camera's lijken me toch wel de belangrijkste feature van dit toestel. Verderop in deze review zal ik daarom uitgebreid hierop ingaan. Hieronder bespreek ik een paar van de andere features.
Audioconnectiviteit
Om te beginnen heeft de S10+ nog steeds 3.5mm aansluiting! Ik was echt bang dat de aansluiting binnenkort op alle high end toestellen zou verdwijnen. Zelf gebruik ik al jaren een redelijk dure koptelefoon die nog "gewoon" wordt aangesloten met een kabeltje. Ik ben dus erg blij dat deze telefoon niet verwacht dat ik met allemaal verloopstukjes ga werken of zelfs mijn goed werkende koptelefoon ga vervangen voor een model met bluetooth. Hoewel bluetooth headsets zeker handig zijn tijdens het sporten, is het namelijk toch weer een apparaat dat opgeladen moet worden en is de kwaliteit via bluetooth (naar mijn mening) nog altijd niet zo goed als die via een kabeltje.
Opslag en simkaarten
Het model dat ik heb getest heeft maar liefst 512 GB aan interne opslag. Eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe ik zoveel opslag ooit vol zou krijgen. Als ik het toestel zelf zou kopen, zou ik om die reden eerder kijken naar een goedkopere versie met 128 GB aan interne opslag.
Het is ook mogelijk om de opslag van de telefoon uit te breiden door middel van een MicroSD kaart of tijdelijk door een usb stick aan te sluiten met de meegeleverde USB OTG adapter. Daarnaast is er een mogelijkheid om een tweede simkaart te gebruiken. Het is echter niet mogelijk om zowel een tweede simkaart als een MicroSD kaart te gebruiken.
De optie om een tweede simkaart te gebruiken vind ik zeker nuttig. Zo kan je op vakantie goedkoop een lokale simkaart kopen om te gebruiken voor internet of kan je als ZZP'er je privénummer en zakelijke nummer tegelijkertijd gebruiken. Zelf zou ik ook bijvoorbeeld een goedkope tweede simkaart overwegen als ik meer zou handelen op bijvoorbeeld Marktplaats, zodat ik niet aan iedereen mijn privénummer hoef te geven. De software heeft daarnaast de optie om van bepaalde apps, zoals WhatsApp, een tweede instantie te draaien. Dit maakt het gebruiken van een tweede simkaart naar mijn mening nog interessanter, omdat je de apps op die manier voor beide telefoonnummers kan gebruiken.
Software
De S10+ wordt geleverd met Android 9 (Pie) aan boord. Dit moet zorgen voor onder andere een betere accuduur door middel van
adaptive battery om battery drain tegen te gaan. Daarnaast bevat het een
digital well-being menu, waarmee je inzicht kan krijgen in je telefoongebruik en limieten kan stellen aan het gebruik van bepaalde apps. Maar het belangrijkste voordeel van een nieuwe Android-versie is toch wel dat er regelmatig updates worden uitgebracht. Zo is er deze week een nieuwe security update uitgerold, die tevens de stabiliteit van Wi-Fi en de prestaties van de camera zouden verbeteren. Daarnaast krijgen een aantal van de ingebouwde apps, zoals Bixby, updates via de zogeheten
Galaxy Store van Samsung.
Over Bixby gesproken: deze is niet (volledig) uit te schakelen. Persoonlijk vind ik Bixby niet echt nuttig. Zo verstaat Bixby geen Nederlands en lijkt het erop dat het alleen goed samenwerkt met andere apps van Samsung. Ik heb in ieder geval nog geen nut voor Bixby kunnen vinden. Het toestel heeft ook een speciale Bixby-knop. Hoewel het inmiddels mogelijk is om hier ook een andere functie aan toe te wijzen, zal de tweede functie van de knop nog altijd Bixby oproepen. Daarnaast is het standaard niet mogelijk om deze knop te koppelen aan een andere spraakassistent. Dankzij ontwikkelaars actief op
XDA Developers is het echter wel mogelijk om via een omweg toch Google Assistant ermee op te roepen.
Er worden naar mijn mening wel veel apps vooraf geïnstalleerd op het toestel. Hoewel de meegeleverde apps van Google apps verplicht zijn om de Play Store mee te kunnen leveren, snap ik niet waarom er onder meer Microsoft apps, Facebook en Spotify standaard worden meegeleverd. Hoewel bepaalde meegeleverde apps, zoals een *Fortnite Installer*, verwijderd kunnen worden, kunnen Facebook en de apps van Microsoft niet verwijderd worden. Als je in tegenstelling tot mij deze apps niet gebruikt, is het toch aardig irritant dat je deze niet kan verwijderen van een zeer duur toestel.
NFC
NFC is gelukkig ook aanwezig op het toestel. In tegenstelling tot iOS, is de ondersteuning voor NFC stukken beter op Android. Zo is het mogelijk om het te gebruiken voor contactloos betalen (erg handig bij de koffieautomaat) en kan je bijvoorbeeld een NFC sticker programmeren om het wachtwoord van je gastennetwerk te bevatten. Het is echter nog niet op alle telefoons te vinden: zo heeft de Pocophone F1 van Xiaomi geen NFC chip aan boord. Gezien ik vooral veel gebruik maak van NFC om contactloos te betalen, ben ik blij dat de S10+ dit wel ondersteund.
Ultrasonic fingerprint
Tot nu toe heb ik drie soorten vingerafdrukscanners gebruikt: een knop aan de voorkant (S6), een knop aan de achterkant (WileyFox Swift 2) en de ultrasone scanner van dit toestel.
In tegenstelling tot de S9, zit ook bij de S10+ de scanner aan de voorkant van het toestel. Dit heeft sowieso mijn voorkeur, omdat het makkelijker te bereiken is met mijn kleinere handen en omdat het praktischer is wanneer je bijvoorbeeld een flipcase gebruikt.
De ultrasone vingerafdrukscanner kost absoluut wat gewenning. In tegenstelling tot de andere scanners die ik tot nu toe heb gebruikt, zit deze vingerafdrukscanner namelijk in het scherm verwerkt. Hierdoor kan je de scanner niet op de tast vinden en moet je, in ieder geval in het begin, echt naar het scherm kijken zodat je je vinger op de juiste plek legt. Wel merk ik dat ik na anderhalve week steeds makkelijker de telefoon "blind" kan unlocken.
Tijdens het testen van de telefoon kwam er via de Galaxy Store een update voor de vingerafdrukscanner. Voor mijn gevoel is de scanner hierdoor merkbaar sneller geworden.
Al met al vind ik de vingerafdrukscanner toch iets minder fijn werken dan op de S6. Daarentegen ben ik wel blij dat er nog steeds een mogelijkheid bestaat om een vingerafdrukscanner te gebruiken.
Een klein gemis
Een van de features die de S10+ wel mist ten opzichte van de S6 is de ingebouwde IR blaster. Hoewel weinig mensen deze functie over het algemeen zullen gebruiken, is het toch eentje die zo nu en dan van pas kwam als ik de afstandbediening kwijt was.
Foto's, video's en de camera software
De camera, of beter gezegd camera's, zijn voor mij toch wel de belangrijkste feature van deze telefoon. Het toestel bevat maar liefst 5 camera's, waarvan 3 op de achterkant. Aan de voorkant zijn twee camera's, maar hiervan wordt slechts een daadwerkelijk gebruikt als camera, terwijl de andere als dieptesensor dient. In eerste instantie vroeg ik me af wat het nut was van het hebben van meerdere camera's, maar inmiddels ben ik overtuigd van de meerwaarde. Dit toestel bevat naast een standaardcamera een groothoeklens en een camera met 2x optische zoom.
Daarnaast was ik ook erg benieuwd naar de camera app. Ik heb namelijk redelijk goed leren fotograferen met mijn S6 en heb hiermee goede resultaten behaald. Mijn hoop was dus ook dat de camera software minstens net zo intuïtief werkte en het niet onnodig veel moeite zou kosten om goede foto's te maken.
Het nut van meerdere camera's
Hier zijn drie foto's om het verschil tussen de verschillende hoofdcamera's te laten zien:
De optische zoom kwam in mijn testen vooral van pas bij het fotograferen van dieren. Zo kan ik makkelijker foto's maken van katten zonder dat ze schrikken of naar je toe komen gesneld voor aandacht. Omdat het een optische zoom betreft, blijft de kwaliteit daarnaast gewoon goed doordat de foto niet slechts wordt bijgesneden.
De groothoeklens was wel even wennen. Bij de eerste foto's die ik ermee maakte waren namelijk mijn vingers zichtbaar, terwijl dit bij de andere camera's niet het geval was. Deze camera is naar mijn mening erg handig als je bijvoorbeeld landschappen wilt fotograferen of een groep mensen. Wel is er bij het gebruik van deze camera sprake van een distortion aan de randen.
Camera software
De camera app vind ik erg fijn om mee te werken. Er zitten wel een aantal gimmicky standen op, maar deze zijn via de instellingen makkelijk te verbergen. De automatische stand maakt snel goede foto's en geeft je de mogelijkheid om de exposure bias aan te passen. Tevens gebruikt de automatische focus meerdere punten om op een onderwerp scherp te stellen.
De daadwerkelijke kracht licht echter in de PRO-stand. Deze stand geeft je de mogelijkheid om allerlei instellingen handmatig in te stellen en om ook te fotograferen in het RAW-formaat om later na te bewerken. Vergeleken met de Prof-stand van mijn S6, vind ik vooral het handmatig scherpstellen van foto's veel fijner op de S10+. Met groene lijnen in het beeld wordt duidelijk gemaakt welk deel van het beeld in focus is. Deze manier zorgt ervoor dat je het gehele beeld blijft zien en daarmee beter kan scherpstellen.
Beeldkwaliteit
Ik ben niet echt een persoon die graag selfies maakt, dus ik heb voornamelijk de camera's aan de achterkant getest. De selfie die ik wel heb gemaakt was echter van redelijke kwaliteit, vooral omdat deze is gemaakt onder slechte lichtomstandigheden.
Om de camera's aan de achterkant goed te testen, heb ik een aantal foto's genomen met zowel mijn S6 in de Prof-stand als met de S10+ in de PRO-stand. Daarnaast heb ik een van de betere foto's die ik in het verleden heb gemaakt met mijn S6 (voor de nabewerking) vergeleken met een foto van hetzelfde onderwerp genomen door de S10+.
In de foto's van de bloemen valt vooral op dat het contrast bij de S10+ veel beter is. Deze foto's waren gemaakt op een dag dat de zon vrij fel scheen en hier had de S6 duidelijk meer moeite mee.
Daarnaast viel het me bij de foto's van de basgitaar op dat er met de S10+ veel meer details zichtbaar waren, zoals stof en vuil.
Ik ben erg tevreden over de beeldkwaliteit van de camera's. Zelfs in de automatische stand lukte het me om makkelijk goede foto's te maken en wanneer nodig had ik meer controle over de foto's in de PRO-stand.
Video
Op het gebied van video, biedt het toestel de mogelijkheid om maximaal in UHD met 60 fps te filmen. Echter wanneer je met een hogere resolutie en/of snelheid dan Full HD met 30 fps filmt, dan verlies je de ondersteuning voor autofocus traceren en videostabilisatie.
Er is ook de mogelijkheid om video's op te slaan met de x265/HEVC codec. Dit neemt minder opslag in beslag, maar wordt niet door alle apparaten ondersteunt.
Ik heb vrij weinig ervaring met het maken van video's, maar ik was in staat om video's met een redelijke goede beeldkwaliteit ermee te maken. De audio was net als bij veel andere telefoons echter niet om over naar huis te schrijven. Het is dus aan te raden om audio apart op te nemen als je serieuzer met video aan de slag wilt gaan.
Accuduur en opladen
Het toestel bevat een 4100 mAh accu. De accuduur is naar mijn mening zeer goed. Tijdens het testen van de telefoon haalde ik gemiddeld een dag tot anderhalve dag met het toestel.
Als een soort van "stresstest" heb ik het gebruikt tijdens een Pokémon Go Community Day. Tijdens zo'n event van drie uur staat het scherm de hele tijd aan en wordt de GPS constant gebruikt. Het is ook verre van ongebruikelijk om mensen gedurende zulke events met een powerbank te zien. Aan het einde van de drie uur was het toestel voor iets meer dan de helft leeg. Dit is zeer netjes naar mijn mening.
Voor het opladen van het toestel heb je meerdere opties. Zo biedt het toestel naast "normaal" opladen ook de mogelijkheid voor snel opladen (Quick Charge 2.0) en draadloos opladen. Tot slot is er ook de mogelijkheid om andere toestellen draadloos op te laden.
Het snel opladen is echt enorm handig als je haast hebt. In ongeveer een uur is de telefoon bijna geheel opgeladen en kan je weer uren gebruiken maken van de telefoon. Een nadeel is echter wel dat de telefoon tijdens snel opladen soms een stuk warmer wordt.
Ook heb ik de mogelijkheid om de telefoon draadloos op te laden te testen. Mijn S6 heeft ook de mogelijkheid om dit via een oudere Qi-standaard te doen, maar hier had ik nog nooit gebruik van gemaakt. De oplader die ik heb gebruikt had echter de mogelijkheid om twee toestellen tegelijkertijd op te laden, dus kon ik direct de twee met elkaar vergelijken.
Quick Charge 2.0 is duidelijk sneller dan de 1.0 versie, want de S10+ laadde veel sneller op dan de S6 ondanks de grotere accucapaciteit. Daarnaast stopte de S10+ automatisch met opladen als de 100% was bereikt, terwijl de S6 dit niet deed. Quick Charge 2.0 heeft dus zeker meerwaarde ten opzichte van zijn voorganger.
Ik vind het draadloos opladen handiger dan ik had verwacht. Hoewel het even wennen is dat je de telefoon echt op een specifieke plek op de wireless charger moet leggen, merkte ik dat ik de wireless charger meer begon te gebruiken dan de bedrade oplader.
Bereik en connectiviteit
Om het bereik van de toestellen te testen heb ik op meerdere punten een speedtest uitgevoerd en maakten beide toestellen gebruik van hetzelfde netwerk en hetzelfde abonnement door een zogeheten Multi Data Sim in de S10+ te gebruiken en mijn reguliere simkaart in de S6. Daarnaast heb ik de Wi-Fi verbinding getest door middel van een speedtest op mijn thuisnetwerk (500/40 verbinding) op de 5 Ghz frequentie.
In mijn straat heb ik via het 4G-netwerk van Vodafone een vrij trage internetverbinding. Waar ik met de S6 een schamele 1,52 Mbps downloadde, haalde ik met de S10+ ietsje meer met een downloadsnelheid van 2,1 Mbps. Op de begane grond van de IKEA Duiven heb ik daarnaast nooit bereik met mijn S6. Ik was daarom aangenaam verrast om te zien dat de S10+ wel bereik had, ondanks dat het een trage verbinding was. De Radboud Universiteit daarentegen heeft een veel beter bereik. Met de S6 haalde ik een downloadsnelheid van 48,5 Mbps, terwijl ik met de S10+ met 84,6 Mbps downloadde.
Thuis via Wi-Fi haalde de S6 een downloadsnelheid van 243 Mbps en een uploadsnelheid van 39,3 Mbps. De S10+ haalde respectievelijk 432 Mbps en 40 Mbps. Zeker niet slecht als je nagaat dat ik bij een speedtest op de router een downloadsnelheid van 498,8 Mbps en een uploadsnelheid van 40,8 Mbps haal.
Qua bereik presteert de S10+ een stuk beter dan mijn S6, ondanks dat deze allebei 4G+ en Wi-Fi 5 (802.11ac) ondersteunen. Ik ben dan ook zeer tevreden over het bereik van de S10+. Het toestel ondersteunt tevens ook Wi-Fi 6 (802.11ax) en zou dus nog hogere snelheden via Wi-Fi kunnen behalen. Op dit moment is Wi-Fi 6 nog vrij duur in aanschaf, maar de S10+ is in ieder geval hiermee voorbereid op de toekomst.
Stabiliteit en betrouwbaarheid
Hier heb ik op dit moment niks op aan te merken. Tijdens mijn gebruik van de telefoon draaide deze als een zonnetje en ben ik geen problemen tegengekomen. Alles werkte gewoon, zoals verwacht bij een gloednieuw toestel in deze prijsklasse.
Prijs
De goedkoopste S10+ met 128 GB aan opslag is op het moment van schrijven vanaf €876 te vinden in de Pricewatch. Hoewel het absoluut een flinke smak geld is, is het vergelijkbaar met veel andere high end toestellen zoals de Apple iPhone XR en de Huawei P30 Pro. Ook is het vergelijkbaar met de prijs die de S6 was toen deze werd geïntroduceerd.
De 512 GB versie ik heb getest begint echter bij zo'n €1100. Dit is echt een absurd bedrag voor alleen wat extra opslag.
De S10+ in naar mijn mening een erg indrukwekkend toestel. Het toestel is razendsnel, heeft een prachtig scherm en maakt naar mijn mening erg goede foto's. Het is daarnaast ook een van de weinige high end toestellen die een 3.5mm aansluiting heeft.
Het grootste nadeel vind ik eerlijk gezegd toch Bixby, die niet geheel uit te schakelen is en zelfs een aparte knop heeft. Gelukkig kan je inmiddels een andere functie toewijzen aan de knop, maar Bixby blijft er toch altijd aan gekoppeld.
De ultrasone vingerafdrukscanner is op zijn minst interessant, maar toch minder handig dan echt een fysieke knop. Het is niet makkelijk op de tast te vinden en vereist dus dat je echt naar het scherm kijkt. Daarentegen heeft de S10+ tenminste nog steeds een vingerafdrukscanner,
Een S10+ met 128 GB is momenteel vanaf €876 te vinden in de Pricewatch, wat gewoon een flinke smak geld is. Persoonlijk zou ik niet gauw dergelijke bedragen uitgeven aan een smartphone en juist een goedkoper model kopen of wachten tot het toestel over een paar maanden verder in prijs is gedaald. Echter ken ik genoeg mensen die dit wel zullen doen. Dus als je veel fotografeert, nog erg gehecht bent aan de 3.5mm en in de markt bent voor een high end toestel, zou ik de S10+ zeker overwegen.
Update 21 oktober 2019: Afgelopen maand heb ik de "gewone" S10 aangeschaft ter vervanging van mijn S6. Ik ben zeer tevreden met mijn keuze en de S10 was in mijn geval de betere keuze (onder andere vanwege mijn kleine handen).