Samsung Galaxy S10+, 8GB intern, 512GB opslag Keramisch Zwart Review

25 april 2019, laatste update op 31 mei 2019, 4.876 views Rapporteer
Testpanel +3

De S10+ heeft mij positief verrast. Het scherm is uitmuntend, en de batterij houdt het makkelijk een dag vol. De camera's zijn erg goed, maar het glas is kwetsbaar. De positie en werking van de ultrasone vingerafdrukscanner is prima. OneUI werkt soepel, maar sommige apps kun je niet verwijderen.

Pluspunten

• Uitmuntend scherm
  • Ultrasone vingerafdrukscanner onder het scherm
  • Camera's
  • 3,5mm jack en USB-C
  • Software integratie (OneUI)

Minpunten

• Cameraglas kwetsbaar
  • Kwaliteit screenprotector
  • Glad toestel zonder case
  • Apps die je niet kunt verwijderen (Facebook)
  • Prijs

Samsung Galaxy S10+ (8GB intern) 512GB Ceramic Black Review
  1. Inleiding
  8. Batterij & opladen
  9. Bereik & connectiviteit
  10. Gebruiksgemak
  11. Conclusie
Via Tweakers heb ik de mogelijkheid gekregen om mee te doen met het Samsung Galaxy S10+ (8GB intern) 512GB Ceramic Black Testpanel. Tweakers en Samsung, dank daarvoor! Een uitgelezen kans om te bekijken of de S10+ bevalt, en te vergelijken met mijn eigen S10e.

Ik beschouw mezelf als een bovengemiddelde smartphone gebruiker, bewerk foto’s/video’s on the go en kijk graag video’s op mijn telefoon. Een goede camera op mijn telefoon is geen harde vereiste omdat ik een compact camera heb. Gaandeweg de review ben ik de S10+ meer gaan waarderen en heb ik de compact camera vaker thuis gelaten. Deze review zal om die reden ook inzoomen op de camera, en hoe het toestel in mijn dagelijks gebruik gegroeid is.

Hieronder vertel ik je alles over mijn avontuur met de S10+!

Omdat ik de ‘Ceramic Black’ versie heb, staat de naam S10+ in het donker op de doos, tof. Ik snij het zegel door, en til het deksel op. Daar ligt het toestel, die je met een klein plastic lipje uit de doos kunt tillen. In het deksel zitten wat handleidingen, en het pinnetje om de simkaart tray te openen.
Verder zul je in de doos vinden:
  • 15W Fast Charger
  • USB-A naar USB-C kabel
  • Micro-USB naar USB-C verloop
  • USB-A naar USB-C verloop
  • AKG in-ear oordoppen
Het is een goede zet van Samsung om deze verloopstukken in de doos mee te leveren, zo kun je USB-C maximaal benutten.

Naast de S10+ heb ik ook een Samsung EP-P5200 Wireless Charger Duo gekregen om te testen.
In deze doos zit:
  • 25 Watt Fast Charger
  • USB-A naar USB-C kabel
  • Wireless Charging Duo Pad met
    Fast Wireless Charging 2.0. (12 Watt met ventilator)
    Fast Wireless Charging (7.5 Watt zonder ventilator)
  • Led indicator voor laadstatus per pad
    Rood= laden, groen = volgeladen
Er is een limiet van 7.5 Watt per pad als je twee toestellen tegelijkertijd oplaadt. Daarmee is de pad perfect in balans zoals alles zou moeten zijn.
Links de S10+ op de charging pad, rechts de S10e.

Dan gaan we door naar het hoofdgerecht, de Samsung Galaxy S10+.

Mijn eerste indruk van het toestel is dat het een premium toestel is. Het glas buigt zowel aan de voor als achterkant naar het frame toe, wat de randen dunner maakt. Het toestel heeft hierdoor een fijne grip, ook al is de schermdiagonaal maar liefst 6.4 inch. Op de S10+ vind je twee LED’s, een hartslagsensor en vijf camera’s:

Het toestel oogt fragiel door het glas aan de voor (Gorilla Glass 6) en achterzijde (Gorilla Glass 5). Daarnaast is de S10+ glad in de handen zonder een hoesje. De achterkant heeft een diepe zwarte kleur en spiegelt enorm. Een extra feature die nergens benoemd wordt, maar wellicht een welkome toevoeging zal zijn:

De knoppen hebben geen speling en klikken lekker. De powerknop zit relatief hoog maar is voor mij prima te bereiken. Aan de onderkant vind je een 3,5mm jack aansluiting naast een USB-C poort en speaker. Onderweg hoef ik maar één type lader mee te nemen voor mijn Nintendo Switch, iPad en telefoon, ideaal!

Er zit een bijgeleverde plastic screenprotector op het toestel die tijdens mijn review snel bekrast raakt bij normaal gebruik (broekzak in&uit). Het wordt op prijs gesteld dat deze is meegeleverd, maar
ik had liever gezien dat ze de screenprotector doorgetrokken hadden tot over de in-screen camera’s.
De camera uitsnede valt meer op omdat hier geen screenprotector zit, zoals ook te zien op de afbeeldingen.
In de afbeelding rechtsonder zit een belletje (lucht) onder de screenprotector.
Voor mij is deze screenprotector een minpunt op een toestel van 1249,- (bij release).

Het laatste dat mij opvalt aan het design is dat de camera’s op de achterkant lichtelijk uit het vlak van het frame steken. De vraag is hoe krasbestendig het glas is (Gorilla Glass 5?). Zonder hoesje is dit namelijk een blootstelling die je telkens hebt als het toestel wordt neergelegd.

Nu ik alles uit de doos heb gehaald en de telefoon goed onder de loep heb genomen, is het tijd om het toestel op te starten.

Laten we positief met de deur in huis vallen, wauw, wat een prachtig scherm! De kleuren knallen er uit. Zwart is ook zwart omdat het een AMOLED display is. Standaard staat het scherm ingesteld op FHD+
(2280 x 1080), en kan dit naar een lagere (HD+, 1520 x 720) of hogere WQHD+ (3040 x 1440) resolutie worden gezet. Gedurende de review heb ik het toestel op WQHD+ laten staan, het scherm was daarbij zichtbaar beter ten opzichte van de S10e.

In plaats van een inkeping (notch) heeft dit model een gat in het scherm voor de camera. Ik was in de veronderstelling dat ik die veel indringender zou vinden, maar dat is niet het geval. Dit vind ik mooier dan een inkeping. Er zijn bovendien tal van achtergronden om het camera-gat te ‘omarmen’, zoals deze vrolijke achtergrond van de Minions:
Deze achtergronden kun je gemakkelijk vinden met de app ‘Hidey Hole’. Het camera-gat kun je ook gebruiken als batterij-indicator met de app ‘Energy Ring’.

Het scherm is buiten erg helder en goed leesbaar op een zonnige dag:

Er treedt een verkleuring op als je het scherm van de S10+ bekijkt door een polariserende zonnebril.
Ik vermoed dat dit door de screenprotector komt, mijn S10e zonder screenprotector heeft dit niet.

Het Edge Display is prachtig, maar zonder hoesje raak ik vaak onbedoeld de randen van het scherm. Ik heb deze randen met de app ‘Edge Touch’ minder gevoelig gemaakt, wat het gebruiksgemak verhoogt.
De Screen Mode onder Display staat bij mij op ‘Natural’ omdat ik foto’s bewerk op mijn toestel. Ik geef hier de voorkeur aan natuurlijke kleuren, het scherm is prachtig in de ‘Natural’ modus.
‘s Avonds gebruik ik “Night Display” en “Blue Light Filter” om het scherm rustiger te maken voor mijn ogen. Daarnaast kan het scherm erg donker worden gezet.

Het scherm vind ik een van de meest mooie features van dit toestel, maar er is nog zoveel meer!

Het toestel zit bomvol mogelijkheden waarvan een aantal identiek aan de S9+, zoals waterdichtheid (IP68 gecertificeerd), NFC, een 3,5mm audio poort en twee slots voor microsd + sim of dual sim. Ik gebruik hem als dual sim. Het geheugen van deze Ceramic Black versie is 512GB. Voor mij is dat
ruimschoots voldoende.

Er is wederom een hardware knop om Bixby (de software assistent van Samsung) mee op te roepen, of welke andere app je maar wil. Dit werkt overigens alleen als het toestel unlocked is! Met behulp van Bixby kun je ook routines instellen, bijvoorbeeld het aan/uit zetten van je slimme verlichting. Daarnaast biedt de S10+ ook ondersteuning voor Samsung Dex (Desktop Experience), waarmee je je smartphone als mini-computer kunt gebruiken.

Op de achterkant zit naast de camera’s een hartslagsensor die gebruikt wordt in combinatie met Samsung Health, een leuke feature voor wie hier benieuwd naar is.

Een van de nieuwe features in de S10+ is de ultrasone vingerafdrukscanner onder het scherm. De locatie van de sensor is perfect, na een paar dagen weet je waar je je vinger moet plaatsen zodat het toestel
ontgrendelt. Een voordeel van de ultrasone vingerafdruksensor t.o.v. een optische, is dat het scherm niet hoeft op te lichten om je vinger ‘te zien’, daarnaast werkt de scanner sneller. Volgens Qualcomm (maker van de ultrasone sensor), link, zou het niet moeten uitmaken of je vinger droog, nat of vet is. Dit kan ik niet volledig bevestigen vanuit de praktijk, ook al zie je het bijvoorbeeld wel in de video van MKBHD. Met droge vingers in koud weer lukte het mij namelijk niet om mijn toestel te ontgrendelen, met een natte vinger ging dit wel. Met software updates is deze sensor er alleen maar beter en sneller op geworden.

Naast de ultrasone vingerafdrukscanner heb je ook nog gezichtsherkenning. Je telefoon wordt automatisch ontgrendeld wanneer deze op je gezicht is gericht, iets wat je ziet door een animatie rond het cameragat. Het is minder veilig dan de vingerafdruksensor, maar je kunt de snellere gezichtsherkenning ook uitzetten.

Draadloos opladen met de S10+ kan in twee richtingen. De S10+ ondersteunt Fast Wireless Charging 2.0., en Reversed Wireless Charging om andere apparaten mee op te laden.
Hier kom ik later in de review nog op terug (batterij & opladen). Samengevat, met een ~0,5%/minuut en een efficiëntie van rond de 50% is Reversed Wireless Charging niet de beste methode om een andere smartphone mee op te laden. Het komt wel goed van pas voor apparaten met een kleine batterij, zoals bluetooth oordoppen en smartwatches.

We kennen de features van het toestel, tijd om een kijkje te nemen achter de schermen en de software in te duiken.

De S10+ draait uit de doos Android Pie (9) met daarover de OneUI skin. OneUI loopt soepel op mijn S10+, waarbij er een goed lopende integratie is tussen software en hardware. Met 2x drukken op de power knop open je de camera, vervolgens kun je met nogmaals 2x te drukken schakelen tussen de camera voor en achter. De camerasoftware geeft aan wanneer de lenzen vies zijn, een fijne toevoeging.
Het geheel loopt stabiel. Er is weinig vertraging bij het schakelen tussen apps, daarnaast is de software niet vastgelopen bij mij.

Om volledig gebruik te maken van het scherm heb ik de navigatietoetsen onderin vervangen met gebaren. Het is fijn dat Samsung je de optie geeft om de interface naar je hand om te zetten. Dit is handig als je twee apps naast elkaar wilt afspelen, bijvoorbeeld een video terwijl je een Tweakers artikel leest.

De S10+ is een groot toestel en lastig te bedienen met maar één hand. Daarvoor heeft Samsung ‘One Handed Mode’, iets wat je gemakkelijk aan en uit kunt zetten door middel van een gebaar.

Met OneUI kun je eenvoudig je geheugen optimaliseren om bijvoorbeeld je werkgeheugen vrij te maken en achtergrondprocessen te stoppen. Of dit een verschil maakt in batterijgebruik heb ik niet gemerkt, wel is het fijn dat je hier meer controle over hebt met een flip of the switch. Verder kun je energie besparen door het gebruik van de nachtstand. Hier valt de continuïteit op, gezien alle Samsung apps ook in een donkere modus worden weergegeven.

Helaas kun je nog steeds niet alle apps van je telefoon verwijderen, zoals Facebook of LinkedIn. Dat vind ik teleurstellend, daar zou ik als gebruiker toch wel keuze in willen hebben. Daarnaast kun je vraagtekens
zetten bij het updatebeleid op de S10-serie, waarbij je vanaf de aanschaf niet weet hoelang je toestel ondersteund blijft.

Samsung DeX werkt erg snel, met het aansluiten van een USB-C naar VGA verloop tover ik een serie op mijn oude tv-scherm tevoorschijn:

Naast de software kun je ook mooie foto’s maken met de S10+, daar valt een hoop over te vertellen!

De beste camera is de camera die je op zak hebt. Er zijn genoeg camera modes om in te schieten, uit onderstaande tabel kun je opmaken dat je voor de meeste opties bent aangewezen op de primaire 12 MP Wide-angle lens.

Alle camera modes naast elkaar met de daarbij horende opname opties.
De JPEGs worden gemaakt in max. 4032x3024 (12MP) of 4608x3456 (16MP) voor Ultra Wide.
HD = 1280 x 720, FHD = 1920 x 1080, UHD = 3840 x 2160
Supersteady is een optie in ‘Video’, echter gelimiteerd tot FHD 30fps.
HDR10+ video's kun je alleen terug kijken op apparaten die dit formaat ook ondersteunen.

Met de camera modus Instagram kun je direct uploaden naar het platform, maar de foto wordt wel in een lagere resolutie (2:1, 2288 x 1080) geschoten. Food is een leuk camera effect waarbij de randen van de foto onscherp worden gemaakt zodat er meer aandacht uitgaat naar het midden van de afbeelding.
Panorama gebruikt de 16MP Ultra Wide lens om een foto met resolutie 11856 x 3936 te maken waarmee je alles in beeld krijgt.

In Live Focus vervaag je de achtergrond van portretten. Met daglicht gaat dat goed, in de avond werkt dit minder. Helaas gebruik je hiervoor de primaire Wide-angle lens en niet de telelens, die een meer natuurlijke vervaging creëert. De daglicht foto vind ik goed gelukt:

Van de nachtfoto’s vind ik de Wide-angle lens met flits het beste gelukt:

De nachtmodus Night zorgt voor betere nachtfoto’s en krikt kleuren en schaduw op in de nabewerking. Dit werkt prima als je een kiekje wilt maken ‘s avonds, maar ik krijg een beter resultaat uit de Pro modus. De volgende foto’s zijn met een statief uit mijn raam geschoten:
In de ‘Night’ foto rechtsboven zie je meer ruis ten opzichte van de ‘Pro’ foto’s met een lagere sluitertijd.

Dan is er de standaard foto modus waar je alle lenzen tot je beschikking hebt.
Hiermee heb je een zoombereik op de achterkant tussen de 0.5x en 2x, daarna is er nog tot max. 10x digitale zoom (erg pixelig). De volgende foto geeft een indruk van wat er wel/niet in het frame valt tussen de verschillende lenzen.
De kaders geven een indruk van het verschil in beeld tussen de camera’s.

Het is goed om deze foto’s naast elkaar te laten zien, zodat je ziet hoe ontzettend breed de Ultra Wide lens is. Iedere foto is vanaf exact dezelfde plek/hoek genomen, alleen met een andere lens.
Rondom de randen van de foto zie je bij de Wide-angle lens enige vervorming, iets wat je kunt corrigeren in de software (Ultra wide shape correction).

Laten we even onze paarse vriend erbij pakken en een crop maken van zijn oog.
v.l.n.r., Ultra Wide, Wide-angle, Telephoto. Bij de Ultra Wide lens is het poppetje buiten focus.

De hoeveelheid detail die er tussen iedere lens bij komt valt op. Er is een goed verschil te zien tussen de Wide-angle lens, en de telelens. Zo heeft iedere lens zijn eigen doel. De telelens is bijvoorbeeld goed voor macrofotografie, of om objecten dichterbij te halen.
Ik heb meer foto’s met de S10+ gemaakt, die zijn hier te vinden.

Als laatste is er nog de pro modus waarin je vrijwel alles kunt instellen:
EV is afhankelijk van het diafragma en sluitertijd, vandaar dat je dit niet kunt instellen.

Ik heb een beetje gespeeld met deze modus in combinatie met een statief, met het volgende resultaat. Ik ben niet ontevreden over de prestaties!

Over video’s kun je veel schrijven, maar beelden zeggen meer dan 1000 woorden. In het kort: met daglicht is de videokwaliteit goed, ‘s avonds stukken minder. De opnamekwaliteit van de microfoon is prima maar niet bijzonder. De super slomo’s op 960 fps en 720p zijn een leuke toevoeging, maar het timen op het juiste moment is erg lastig. Je hebt maximaal 0.8 seconden om de video op te nemen nadat je gedrukt hebt. Onder de super slomo’s wordt automatisch muziek geplaatst, zoals te horen hier beneden.

Hyperlapse, een 5 minuten opname op statief, afgespeeld in 5 seconden.

Wandelen met weinig licht, je ziet dat het beeld korrelig is. Supersteady staat aan in deze video.

Normale video vs. Video met image stabilization, gemaakt met de S10+ en S10e

Een Super Slo-mo van water dat sproeit tegen een struikje

Een Super Slo-mo van mijn turn kunsten (na 5 pogingen op het juiste moment gemaakt)

De camera’s zijn doorgespit, tijd om het te hebben over hetgeen wat de camera’s van power voorziet.

Batterijleven

Met een batterij van 4100 mAh komt de S10+ goed de dag door. Met een schermtijd van rond de 5-6 uur had ik op het einde van de dag gemiddeld 20% batterij over. Ik ben een intensieve gebruiker, dus voor mij is het lastiger om 2 dagen te overbruggen. Ik maak geen gebruik van Always On Display (AOD kost ~1% per uur).

De S10+ kun je op verschillende manieren opladen, namelijk met de bijgeleverde 15 Watt Fast Charger of via Wireless Charging. Voor deze review heb ik een Samsung EP-P5200 Wireless Charger Duo gekregen. Wat voor snelheden haal je hier in praktijk mee? Ik heb de drie laadsnelheden naast elkaar gehouden, en gekeken hoelang iedere laadsessie duurt. Dit heb ik uiteengezet in de volgende tabel:
Bovenstaande is gebaseerd op de indicatie van de oplaadtijd die mijn telefoon aangaf, met alle connecties zoals wifi/4g aan.

Wat mij verbaast is dat Fast Wireless Charging 2.0. niet veel onderdoet voor Fast Charging over de kabel. De telefoon wordt in beide gevallen niet te warm, daarnaast zit op de wireless charger nog een ventilator
voor koeling. ‘s Nachts hoor je daardoor wel een zacht maar zoemend geluid, vervelend is dat niet. Als de telefoon op 100% is, stopt de ventilator / lader.

Het laatste onderdeel met betrekking tot de batterij is de nieuwe feature, wireless powershare / reverse wireless charging. Dit is een handige feature om smartwatches of draadloze oordoppen mee op te laden. Je hebt twee LED indicatielampjes op de achterkant van de S10+ om aan te geven of er wel (rood) of niet (blauw) wordt geladen. Met deze functie heb ik mijn Moto 360 in een half uur volgeladen met de S10+, wat rond de 17% batterij kost. Ik heb ook Reversed Wireless Charging gebruikt om mijn S10+ met mijn S10e op te laden. In de praktijk haalde ik hiermee een rendement van rond de 50%, waarbij het opladen met een snelheid van rond de 0.5% per minuut ging. Dit is stukken langzamer dan de reclame van Samsung je laat geloven.

Het bellen met de S10+ ging prima. Ik was aan de andere kant van de lijn goed te verstaan, en de luidspreker geeft een goed volume. Het blijft natuurlijk een telefoon.

Met de S10+ ben ik door ons kikkerland gaan reizen, namelijk in Brabant, Friesland en Limburg. Over het bereik over 4g mag ik niet klagen, ik had ten minste twee streepjes met een van de masten van T-Mobile of Vodafone (tja, dual sim). Downloadsnelheden waren afhankelijk van provider rond de 30 Mbps (T-Mobile) of 150 Mbps (Vodafone) in de steden. Thuis viel de wifi verbinding op de iPhone SE wel eens weg als ik op mijn slaapkamer zat, dat is bij de S10e en de S10+ niet het geval.

Een ander aspect is de connectiviteit van het toestel. Omdat ik thuis een Samsung TV heb, kan ik heel eenvoudig mijn beeld casten naar de TV. Ik heb op mijn Smart TV geen ChromeCast aangesloten, dus ik was verbaasd dat dit zo eenvoudig ging. Dit maakt het erg gemakkelijk om bijvoorbeeld te gamen op je tv. De vertraging die ik had was erg minimaal:

De game die ik speel is Asphalt 9.

De grootte van de S10+ is mij gedurende de review goed bevallen. Dit gaf mij twijfel in de aankoop van de S10e. De S10+ is geschikt voor mijn broekzakken waarbij ik tijdens ‘het dragen’ geen verschil merkte ten opzichte van mijn S10e.
Links heb ik de S10+ in mijn broekzak, en rechts de S10e. Er is geen groot verschil.

Het toestel blijft glad, maar zoals eerder aangehaald is de grip goed vanwege de afgeronde randen. Ik heb geen problemen gehad met de positie van de power knop. Ik vind het fijn dat er een hardware knop
(bixby key) aanwezig is die je kunt customizen. Die heb ik zelf op de app “Trappers” gezet, voor als ik naar mijn werk fiets.

De software is erop gericht om het toestel met één hand te kunnen bedienen, wat voor mij handig is als ik even snel iets wil opzoeken met één hand. Toch was ik hier voorzichtig mee, omdat het toestel zo glad is, houd ik het liever met twee handen vast. De camera app start snel op zodat ik het moment niet mis bij het maken van een foto.

Media bekijken op de S10+ is een genot vanwege de kwaliteit en grootte van het beeld, net als het geluid. Het toestel draai ik met de camera uitsnede naar beneden bij het bekijken van video’s. Alle interessante actie vind midden op het beeld plaats, dus last van de punch-hole heb je niet.

De S10+ heeft stereo speakers die vol en helder klinken. Voor veel scenario’s is dit prima, ze hebben een goed dynamisch bereik van sub-tonen tot hoge frequenties, waarbij je voller geluid krijgt als je de optie
‘Dolby Atmos’ aanzet. De bijgeleverde AKG oortjes leveren een goede geluidskwaliteit, maar zaten bij mij niet altijd lekker in mijn oren.

De S10+ Ceramic Black 512GB heeft geen zacht prijskaartje met zijn oorspronkelijke prijs van 1249,- euro, maar met deze telefoon haal je een knaller in huis! De S10+ is een volwaardig toestel met een prachtige
display, veel opslagruimte en genoeg features. De software loopt vloeiend met 8Gb aan RAM, en de batterij gaat met gemak een hele dag mee.

Wireless PowerShare voelt vanwege zijn inefficiëntie voor mij meer als een gimmick dan een feature die ik vaak zal gebruiken. Het is een leuke toevoeging voor het opladen van een smartwatch, maar niet voor het opladen van een andere telefoon.

Helaas heb ik een punt van kritiek. Het camera glas achterop het toestel is gedurende mijn review gebarsten tijdens het schoonvegen van de lenzen. Bij deze actie heb ik geen grote druk uitgeoefend op het glas. Het toestel is tijdens de review niet gevallen, dus hoe dit kan is mij een raadsel.
Ik vermoed dat ik pech heb gehad met mijn toestel, op het internet zag ik niet dat dit een veel voorkomend probleem is. Persoonlijk zou ik een goed hoesje kopen omdat de voor- en achterkant uit glas bestaat, en het toestel flink wat geld kost.

De camera’s zijn meer dan uitstekend, wat ervoor gezorgd heeft dat ik mijn compact camera minder op zak heb. Bij donkere situaties presteert de nachtmodus naar behoren, met een statief en lage sluitertijd is het resultaat beter. Je hebt met drie camera’s achterop genoeg mogelijkheden om mee te fotograferen. De video opnamen van de S10+ zijn erg goed, vooral beeldstabilisatie doet zijn werk goed.

Het toestel is niet te groot, en met behulp van OneUI is hier beter mee om te gaan. Ik ben er tijdens deze review achter gekomen dat het formaat van de S10+ prima bevalt, ondanks dat ik een S10e heb.

De ultrasone vingerafdruksensor bevindt zich op een fijne plek, en is na de laatste updates steeds beter en sneller gaan functioneren, een positieve ontwikkeling!

Ik stop mijn simkaarten weer terug in mijn S10e. Ik zal weer moeten wennen aan het leven zonder de S10+.

Heb jij ook een Samsung Galaxy S10+, 8GB intern, 512GB opslag Keramisch Zwart?

Ik vind je erg vriendelijk in je review aangezien hij gewoon stuk ging zonder dat er een duidelijke reden voor is. Als gewone klant zal het moeilijk zijn om dit onder garantie te laten repareren.
Dag Falconhunter,

Een toestel in deze prijsklasse mag zulke gebreken niet vertonen. Ik durf niet te stellen dat een garantieclaim lastig is, aangezien het toestel geen valschade heeft gehad. Dit maakt het meer aannemelijk dat het een defect is in mijn ogen.

Op het internet deelden mensen niet dezelfde ervaring met de sterkte van dit glas. Sterker zelfs, in alle droptests die ik heb bekeken, gaat de achterkant wel stuk, maar het cameraglas niet! Ik heb het minder zwaar aangehaald omdat ik vermoed dat ik pech heb gehad met mijn toestel.

[Reactie gewijzigd door HensAanDek op 22 juli 2024 15:56]

Dag Falconhunter, het toestel is onder garantie gerepareerd bij het Samsung Repair Center ;) !

[Reactie gewijzigd door HensAanDek op 22 juli 2024 15:56]

Jammer dat je zo'n waardeloos model gebruikt hebt :+ , maar wat mij betreft is dit de review die het best weg leest van het testpanel.
Bedankt voor het lezen van de review! Ik vond het ook jammer dat het toestel stuk ging, gelukkig gebeurde dit op het einde van de review :P .
Fijne review, met name het stuk over de camera! Geeft een hele goede vergelijking wat de verschillende opties bieden en waarom er drie lensen in zitten. Mij te prijzig maar als ik meer met fotografie zou doen zeker een topper :) .
Leuke review, met plezier gelezen vanwege je schrijfstijl, korte alinea's en het vele beeldmateriaal!

PS: Nice salto/koprol/handstand 8-)
Hallo,

Het is niet voor iedereen relevant, maar ik wil graag met mijn volgende nieuwe telefoon ook weer telefoongesprekken kunnen opnemen. Heb je mogelijk hier al eens naar gekeken, of dit middels een truc (of root o.i.d.) mogelijk is op de S10 / S10+?

Ik weet dat het nu standaard door Android (v9 en v10) wordt geblokkeerd, maar dat er wel mogelijkheden zijn.

Ik lees o.a. een truc door de telefoon na fabrieks-reset opnieuw in te stellen middels een Thaise SIM-kaart, waarna standaard in de S10/S10+ de optie voor het opnemen van telefoongesprekken beschikbaar is.
Of anders vind ik tips & trics middels root, of "ACR unchained".

Ik ben benieuwd of je toevallig hier al eens naar gekeken hebt?

Bedankt,
Dave
Dag Dave,

Ik heb dit niet opgenomen in mijn review en weet ook niet of dit mogelijk is. Als het op android 9 of 10 geblockt is dan zou het voor mij ook niet werken omdat ik android 9 heb.

Hopelijk vind je een nieuwe telefoon om dit mee te doen!

Groet,
Etienne
De achterkant lijkt me van keramiek gezien de naam.