Microsoft Xbox One X Zwart Review

30 maart 2019, laatste update op 30 maart 2019, 1.018 views Rapporteer

*Updated* Hierbij een volledig nieuwe review aangezien de oude wat gedateerd was geworden.

Pluspunten

• 1440p, 4K & HDR Support
  • Backwards Compatibility Program, Skate 3 Enhanced, Fight Night Champion
  • Beste Console Graphics t/m 2019
  • Netflix App waarmee 4K HDR content kan worden afgespeeld.

Minpunten

• Aanbod Spellen
  • Bouwkwaliteit Controllers
  • Opstart Tijd
  • Zeer Trage UI
  • Xbox Live Voice Chat Compressie Kwaliteit & Xbox Live kost geld.
  • (Destijd Dure) Vertical Stand niet bijgeleverd.
  • Bugs in de basic Security Features

3 van 5 sterren (Voldoende)
Gekocht i.v.m. de aankondiging van Skate 3 Enhanced, en de belofte deze op 1440p te kunnen spelen. Het heeft een hele tijd geduurd, een jaar of iets, maar die 1440p support is zoals aangekondigd op gegeven moment geleverd door Microsoft. Ondertussen was ik al geswitched naar 2160p maar dat terzijde.

Eerder plaatste ik een review waarbij ik een onvoldoende gaf, dit kwam mede doordat hij werd geleverd met een zeer slecht gefabriceerde controller die tot twee keer toe vervangen moest worden. Eerste keer sneed een scherpe plastic rand op de controller, tweede keer was een stick doorgeschoten en slap geworden tijden een potje S.K.A.T.E., net toen het spannend begon te worden. Maar met name het gebrek aan degelijke spellen en exclusives. Beiden zijn nog steeds niet echt verholpen. De controllers blijven zeer goedkope rot dingen dit elk moment het kunnen begeven en het aanbod van spellen blijft summier. Ook de slechte uitwerking van device security en permissions wringt nog steeds. Daarnaast blijft het een goedkoop ogend en breekbaar plastic doosje.

Echter, sinds ik de switch naar een 4K HDR scherm heb gemaakt ben ik meer gecharmeerd door het apparaat. Zo erg zelfs dat ik het tijd vond om mijn review aan te passen en het cijfer te veranderen in een voldoende. Skate 3 Enhanced in 4K is echt geweldig en de Xbox One X levert vooralsnog de beste grafische prestaties voor Red Dead Redemption 2, van alle consoles. Dat de Netflix App 4K HDR content speelbaar maakt zonder dat ik mijn PC moet upgraden naar Windows 10 was ook een blijde verassing. (Maar eigenlijk nog meer een zwaar gebrek aan Netflix.)

De Xbox One X is nou eenmaal een console en daarmee moeten de console eigen problemen maar worden vergeven denk ik, hiermee doel ik met name op de bouwkwaliteit. Voor de prijs van een console mag men denk ik niet veel meer verwachten dan de Xbox One X weet te bieden. Hij is, op het moment van schrijven, ook al te verkrijgen met 2 spellen voor onder de € 400,- i.p.v. de € 500.- die ik destijds ervoor neer heb moeten leggen. Met specifieke toepassingen ervoor in gedachten is de Xbox One X zeker aan te raden maar wie een scala aan leuke unieke console spellen verwacht zal teleurgesteld zijn.

Zie hier een lijst met alle Xbox One X Enhanced spellen en oordeel zelf.

Heb jij ook een Microsoft Xbox One X Zwart?