De mobiel die kokosnoten kan laten kraken. waar dames met hoge hakken overheen kunnen lopen en het scherm intact blijft. dit is hoe de CEO van Xiaomi het toestel neerzet in hen marketing, and does it live up to the hype?
Het is je standard unboxing met de benodigde accessoires, inclusief de charger, boekjes en het doorzichtige hoesje dat meegeleverd word.
Design van het toestel is prachtig. zover ik had kunnen vinden online (no sources) zijn de voor en achterkant van Gorilla glas 5 en zijn de zijkanten grotendeels van plastic. Los hiervan, voelt het toestel premium en ver van goedkoop aan en ben ik zeer tevreden met het design. Een hoesje zou ik overigens wel aanraden aangezien het glas best glad is en kwetsbaar is, alhoewel het meegeleverde hoesje niet heel veel bescherming toevoegt aan het toestel.
Ik heb gekozen voor de 'blue neptune color', wat een soort blauwe glans geeft met overgang naar een paarse kleur aan de bovenkant van de achterzijde. Het is zo mooi ontworpen dat men de neiging heeft het zonder hoesje te gebruiken, ondanks dat het toch erg kwetsbaar is. over de duurzaamheid kan ik moeilijk spreken, dus zou hier naar mate van tijd op terug moeten komen.
De scherm bevat een 6'3 inch LCD display met een resolutie van 2340 x 1080. De contrast van het scherm verbaast me eerlijk gezegd, aangezien ik na 5 jaar Samsung niets verkeerds kan zeggen over de kleurreikheid. De 'waterdrop notch' stoort mij niet, aangezien het voor mij persoonlijk een stuk beter is dan een 'grote' notch of een slider/popup mechanisme. Het enige minpunt is dat het scherm last heeft van bleeding, waarmee aan de randen (vooral bij witte achtergronden) een soort donkere gloed erover lijkt gegooid. alhoewel ik hier geen foto's van heb gemaakt kan men genoeg informatie hierover vinden, ondanks het acceptabel is voor de prijs.
De software Miui is wennen voor mensen die overstappen va samsung/apple. de meeste bloatware die word bijgeleverd kan men gerust verwijderen van het toestel, wat deze software al een stuk dragelijker maakt. Ik heb geen problemen met de software, behalve het feit dat met Miui de notificaties niet zichtbaar maakt in de notificationsbalk/lockscreen. Ik weet niet of dit een bug in de software is, of Xiaomi het zo bedoelt heeft of dat ik wat dieper moet zoeken in de settings, maar had dit persoonlijk anders gezien. Los daarvan ben ik in het algemeen tevreden, en vind de optimisatie al in al goed. wie werkt met custom roms/bootlocker enzo zou verder op het internet moeten zoeken, aangezien ik daar niet echt bekend mee ben. Het word geleverd met android 9, en alhoewel ik wat onbekend ben met het softwarebeleid van Xiaomi, schijnen mensen op online forums toch vrij tevreden ermee te zijn (reddit)
Over de camera kan ik niet al teveel zeggen. hier zijn een paar samples die ik had genomen in de buurt van Utrecht, dus hier kunnen alle fotogeniés zelf beoordelen hoe goed de kwaliteit is. Ik gebruik persoonlijk de camera niet veel en ben alles behalve een expert op het gebied van fotografie, dus voor mij is de camera meer dan genoeg. Samples:
with AI on
with AI off
Over performance ben ik in het algemeen tevreden. de Snapdragon 660 en de 4 GB (64 GB opslag) ram zorgen voor een vloeiende ervaring, al is de vraag of het over tijd standhoud. voor allerdaagse tasks zoals emailen wappen en social media is dit geen probleem, al is gamen toch wat demanding voor dit toestel (op lage settings is het mogelijk ofcourse). Wie veel waarde hecht aan gaming zou ik dan ook de Pocophone F1 aanraden, waarmee je voor wat meer geld de krachtige, sterkere broer kan kopen. Ook vind ik het persoonlijk jammer dat er geen NFC op zit (aangezien ik deed aan mobile payments met me samsung), maar voor deze prijs kan men niet alles vragen. Batterijduur is excellent (rond de 7 uur SOT, al is deze test preliminary), waarmee de meeste mensen denk ik rond de twee dagen wel zouden kunnen halen. Opladen duur rond de 2 uur en 10 minuten, en is misschien niet de snelste, maar is voor de meeste mensen denk ik meer dan genoeg considering de 4000 MAH battery.
Ten conclusie, dit is een geweldig toestel voor de prijs. Xiaomi staat al een tijdje bekend vanwege hen aggresieve 'price-setting strategy', en kan hiermee zeggen dat dit toestel niks anders dan deze strategy aanhoud. Yes, er zijn minpunten aan het toestel (NFC, screen bleeding en de software is misschien niet de beste op de markt) , maar voor deze prijs heb ik niks te klagen. Ik raad dit toestel dan op volledig aan, en is voor mij misschien na de Pocophone F1 de 'Budget king' van de smartphone wereld.
heb men vragen over dit toestel stel ze gerust, I am more then willing to help!
Groeten, jullie medetweaker!