€ 197,- bij Informatique

Ubiquiti UniFi Cloud Key Gen2 Plus, 1TB HDD Review

10 maart 2019, laatste update op 10 maart 2019, 1.540 views Rapporteer

Compacte en keurig afgewerkte Ubiquiti netwerk beheer kastje met ingebouwde Protect video software. Wordt gevoedt via een PoE LAN poort. Zeer vlotte en overzichtelijke webinterface.

Pluspunten

• Compact
  • Zeer vlotte en duidelijke interface

Minpunten

• Client overzicht onbetrouwbaar
  • Geen ONVIF support in Protect video

3 van 5 sterren (Voldoende)
1 grote minpunt: het valt mij op dat de gerapporteerde client switch poort verbindingen niet overeenkomt met de fysieke aansluiting. Ik heb dit op het Ubiquiti forum gemeld en heb van Ubiquiti nog geen reactie gehad. Ik gebruik de laatste firmware 0.9.7 incl controller versie 5.10.19. Ik vraag mij nu af: zijn de andere gerapporteerde statistieken betrouwbaar?

Bijvoorbeeld (zie screenshot):
Ik heb de juiste weergaven gemarkeerd met een groen kader en de onjuiste met een rood kader. Ik heb een UCK-G2-PLUS, USG, US-8, US-8-150W , 2 * UAP-AC-PRO.

In het client overzicht staat dat de UCK-G2-PLUS op US-8 switchpoort #1 zit.
In werkelijkheid is de UCK-G2-Plus op US-8-150W PoE+ switchpoort #4 aangesloten en US-8 poort #1 (=PoE input) zit aangesloten op US-8-150W PoE+ switchpoort #2.

2 andere computer met IP 192.168.2.30 en 192.168.2.32 zitten volgens het overzicht op dezelfde US-8 switch poort #1, dus 3 apparaten op dezelfde switchpoort (er zit geen 3 poorts splitter op poort #1 8)7 ).

Verder is volgens het overzicht een laptop op de Unifi Security Gateway USG 3P aangsloten. In werkelijkheid is USG LAN1 poort aangesloten op US-8 poort #2 en WAN1 poort op de internet router. LAN2/WAN2 poort is niet aangesloten.
Die laptop met IP 192.168.2.76 zit helemaal niet op het LAN (heeft niet eens een RJ-45 ethernet poort), maar zou met een AP verbonden moeten zijn .

Client met IP 192.168.2.31, 33,54 en 69 worden wel correct weergegeven
Ik weet niet of de client op de Ap correct worden weergegeven, gezien de lokatie van de AP's en verbonden clients lijkt mij dit redelijk te kloppen.

Ik zie bovengenoemd probleem ook in de Unifi Android App (versie 2.0.0.386), zie screenshot, die ik iets later heb genomen dan die an mijn computer: Volgens het client overzicht zijn 4 computers aangesloten op US-8 poort #1, De overige LAN poorten kloppen wel in dit overzicht.

Heb jij ook een Ubiquiti UniFi Cloud Key Gen2 Plus, 1TB HDD?