Metro Exodus, Windows Review

9 maart 2019, laatste update op 9 maart 2019, 433 views Rapporteer
Product gekregen +1

Prima spel met de karakteristieke Metro sfeer van post-apocalyptisch survival shooter.
Verhaallijn is pakkend en neemt je mee op een avontuur.
Grafisch zeer mooi, genoeg uitdaging en veel speelplezier te beleven.

Pluspunten

• Grafisch zeer mooi.
  • Uitgebreide en afwisselende levels.
  • Wapens en uitrusting uitgebreid upgradesysteem.
  • Uitdagende quests met verschillende mogelijke aanpakken.
  • Geluid en effecten zijn prima om de beleving compleet te maken.

Minpunten

• Voice acting in het Engels.
  • Bugs

Verhaallijn is pakkend en neemt je mee op een avontuur. Soms voelt het een beetje lineair maar daartegenover zijn er veel spannende en uitdagende stukken. In ieder geval beter in elkaar dan de voorgaande versies van Metro. Er is afwisseling tussen rust en actie dat goed in balans is. Soms moet je ook even de juiste momenten wachten om het beste resultaat van een actie te bereiken. Soms kan je ook beter rustig aan doen en onopgemerkt toch je doel bereiken. Er is ook best veel variatie in de moeilijkheidsniveau die je kan kiezen. De dialogen en voice-acting in het Engels zijn niet bepaald perfect, het valt vooral op dat het spel duidelijk vanuit Russisch ontwikkeld is. In het Russisch is het veel en veel beter in elkaar (ik heb het zowel in het Engels als in het Russisch uitgespeeld).

Grafisch goed in elkaar met mooie details en een goede effecten. Verschillende niveaus zijn best afwisselend qua sfeer en ieder niveau heeft zijn karakteristieke stijl. Van uitgestrekte open wereld tot de nauwe gangenstelsel van een verlaten metronetwerk. Er zijn de wel bugs maar niets om je kapot aan te ergeren. Het geluid en effecten maakt het hele belevenis compleet.

Er zijn veel opties aanwezig voor wat betreft upgraden van jou wapenarsenaal en uitrusting. Wel moet je de werk voor doen om de juiste onderdelen te vinden dus het is aan te raden om alle mogelijke wapens, die je tegenkomt, uit elkaar te halen en niet te laten liggen. Hetzelfde geld ook voor het verzamelen van grondstoffen om je voorraden aan te vullen en je uitrusting te onderhouden. Overal op onderzoek gaan loont vaak goed.

De eindconclusie voor mij is dat Metro Exodus een mooi, afwisselend en meepakkend spel is waar je dagenlang plezier aan zal hebben. Zeker een aanrader.

Heb jij ook een Metro Exodus, Windows?

Hier deel 1 en 2 aan het opnieuw te spelen.. binnenkort eens beginnen aan dit deel zie ^_^ Ben benieuwd ! :)
Het is zeker twee keer zo goed als deel twee. Ik ben het nu voor de derde keer aan het spelen. :))) Ik kom steeds nieuwe dingen tegen en ik was best uitvoerig aan het spelen de eerste twee keer. Het loont echt om alle hoekjes van een level te zien. Veel plezier!
Oh leuk.. beetje aan het "rushen" door deel 2 om eerlijk te zijn.. :(

Gewoon ff verhaal updaten en dan beginnen aan deel 3.. Deel 2 is toch ook wel goed vind ik.. alhoewel met die 2 eindes het lastig is.. Want sommige stukken is het echt onmogelijk om 'niemand' te killen..