€ 485,48 bij Amazon.nl Marketplace

Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM Review

TgR_KILLER
23 februari 2019, laatste update op 23 februari 2019, 750 views Rapporteer Product gekocht

Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM

Na een hele tijd zoeken naar een vervanger van de kit lens die ik al jaren gebruik deze lens opgepikt. Ben er erg tevreden mee, ben absoluut niet meer dan een hobby fotograaf maar het verschil met de 18-55 kit lens is duidelijk.

Pluspunten

• Snelle AF
  • Goede MF werkt erg soepel
  • IS werkt super
  • STM werkt erg fijn
  • Goede kwaliteit voor de prijs

Minpunten

• Hij is wat zwaarder dan de kitlens, maar dat ken je nauwlijks een minput noemen.

Zocht al tijden naar een lens met meer zoom dan de kitlens. Dan is er echt van alles te vinden op het net. Heel even blijven hangen bij een Tamron 18/270 maar wat reviews bevestigde mijn gedachten wel groothoek en zoom is niet echt een super combo.

Deze 18/135 van Canon voldoet dan wel weer perfect. Al heel wat foto's te schoten en het verschil met de kitlens is echt groot. MF werkt zoveel fijner met de grote rand en de STM motor. Ik ben dan maar een simpele gebruiker maar ik vind het echt een heerlijke lens :). En omdat hij 'maar' 2.5 CM groter is dan de kitlens past hij ook nog eens in mijn simpele (camera+lens) cameratas. Het is voor mij de perfecte allrounder die alles doe wat ik wil.

Heb jij ook een Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM?