PocketBook Touch HD 3 Koper Review

Poebie
23 februari 2019, laatste update op 27 april 2020, 31.387 views Product gekocht

PocketBook Touch HD 3 Koper

Aangeschaft bij CoolBlue daar deze daar het goedkoopste is op moment van schrijven (159,00). Reden: Ook kunnen lezen in bad of op luchtbed in zwembad.
Goed robuuste ereader en na ietwat puzzelen de boeken die ik al had er zo op gezet.

Pluspunten

• Compact & robuust
  • Lichtgewicht
  • Mogelijkheid om boeken "voor te laten lezen" (verkapte audiobook)
  • Mogelijkheid om muziek af te spelen mbv bijgeleverde adapter
  • Spelletjes
  • Je boeken kun je ook naar je ereader mailen zonder dat je dus gekoppeld aan "computer" hoeft te zitten.
  • Waterdicht
  • Mogelijkheid om je Online Bibliotheek te koppelen

Minpunten

• Spelletjes (het is verdorie een ereader, geen tablet)
  • Muziek afspelen (nogmaals, het is verdorie een ereader)
  • Kobo abonnement NIET mogelijk

LET OP: Deze review gaat over firmware 5. Firmware 6 werkte niet goed bij mij en ik heb besloten bij firmware 5 te blijven. Ik kan dan ook niet "helpen" bij nieuwe vragen waarbij de reader dus firmware 6 heeft. (update 27 april 2020)

Ik lees al een jaar of 5 bijna dagelijks mijn boeken op mijn iPad via iBooks. Echter is de iPad niet geschikt om mee te nemen als je lekker uitgebreid in bad wil liggen met een goed boek erbij. Dus op jacht gegaan naar een waterdichte ereader waarbij ik al mijn boeken die ik reeds in bezit heb, gewoon ook kan lezen.

Diverse winkels af geweest, echter promoten ze bijna allemaal de Kobo en ik had daar zo mijn twijfels over. Diverse reviews gelezen en al snel kwam ik tot de ontdekking dat een Kobo helemaal niet iets is wat ik zou willen. Hierop verder op onderzoek gegaan en zag de Pocketbook Aqua 2 als ultieme oplossing voor mijn wensen. Hierop zou je volgens de reviews al je oudere boeken op kunnen zetten zonder gedonder met DRM en andere beveiligingstoestanden. En toch bleef ik twijfelen. Het model is nl al een tijdje uit en was nog niet voorzien van SMARTlight. Hierop kwam ik toch uit bij de ietwat duurdere versie, de Pocketbook Touch HD 3. Deze is wel voorzien van SMARTlight, waar ook Kobo veel mee loopt te pochen. Daarnaast is dit, voor zover ik heb kunnen vinden, de enige die 16GB opslag mogelijkheid heeft.

Deze ereader beschikt over extra mogelijkheden. Zo kun je er ook (voorgeprogrammeerde) spelletjes op spelen en muziek luisteren. Ook heeft Pocketbook de mogelijkheid om de boeken te laten voorlezen. Hiervoor heb je wel oordopjes voor nodig, of eventueel kun je via bluetooth verbinding maken naar een geschikte speaker. Er is een adapter meegeleverd die je aansluit op je micro USB aansluiting en waarbij je je traditionele oordopjes kunt gebruiken. Maar laten we wel wezen, het is een ereader, geen tablet oid.

Spicy Copper is de officiële benaming voor de kleur, maar brons kan ook natuurlijk. Na opstarten dien je eerst een aantal stappen te doorlopen. Je dient je mailadres op te geven, echter had ik niet door dat het een mailadres moest zijn waar je ook mee mailt. Ik heb een maildomein dus vandaar dat ik daar een eigen mail aan toe had gewezen. Echter, je kunt vanaf je eigen computer je boeken ook naar je ereader mailen. Hiervoor krijg je een pocketbook mailadres toegewezen. Als je je boeken naar dat mailadres toestuurt, dan controleert pocketbook ook of de afzender klopt. Zo niet, dan krijg je daar netjes een mailtje over en kun je alsnog het betreffende mailadres laten koppelen. Wel duurt het een tijdje (uurtje?) voordat je boek aankomt op je ereader. Ach, voor alles is een eerste keer.

Pocketbook koppelen aan laptop (MacBook) leverde ook totaal geen problemen op. Geen achterlijke programma's wat je moet installeren. Gewoon te raadplegen in je verkenner/finder. Vervolgens kun je heel gemakkelijk je boeken naar de betreffende map kopieren en staan de boeken ook meteen op de ereader. Lekker simpel.

Standaard zijn er 7 boeken per taal meegeleverd. Niet dat mijn Pools of Russisch nu zo goed is (helemaal niet eigenlijk), maar als je je talen "spreekt", dan heb je meteen al een flinke bibliotheek. Ben je lid van de Bibliotheek en je mag ook ebooks lenen? Dat is geen enkel probleem. De stappen voor Adobe doorlopen en je kunt je boeken lezen. Hier heb je dus zo'n duur Kobo abonnement niet voor nodig.

Er zijn diverse instellingen mogelijk, echter teveel om op te noemen. Achtergrond als je de ereader uit hebt kun je instellen, lettertypes/groottes ook, je kunt de pocketbook een kwartslag draaien, je boek draait gewoon lekker mee. Het laden van het boek duurt een seconde of 5, maar daarna kun je moeiteloos door. Heb geen haperingen kunnen constateren. Doorgaan naar de volgende pagina of teruggaan naar de vorige pagina kun je zowel met de knoppen als op het scherm zelf doen.

De pocketbook heb ik nog niet getest op zijn waterdichtheid, maar dat zal geheid nog wel gaan gebeuren. Voor nu ben ik in ieder geval dik tevreden.

Update: Nu ook de waterdichtheid in bad getest (zie foto's) :D _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_

Update 2: Helaas toch niet waterdicht. Coolblue zojuist nog kunnen bellen (top!) en meteen retourzending in gang gezet en een nieuwe is alvast gereserveerd. Dus zal even een paar daagjes zonder moeten doen. Uiteraard zal de nieuwe ook op waterdichtheid getest moeten gaan worden, maar dat zal vast wel (hoop ik). Zo niet, dan wederom een aanpassing op de review.

Heb jij ook een PocketBook Touch HD 3 Koper?

Anoniem: 1186582 1 maart 2019 10:37
Ik heb sinds kort ook deze ereader. Ik probeer mijn Bluetooth oordopjes te koppelen maar tot nu toe geen succes. Zijn Jaybird Freedom dopjes. Heb jij toevallig ergens informatie gevonden over welke apparaten gekoppeld kunnen worden? Of iemand nog tips?
Dit antwoord zal ik je schuldig moeten blijven. Wel kan ik melden dat de handleiding die je online kunt vinden, niet klopt. Daarvoor ben ik al over en weer aan het mailen met Pocketbook. Zo stelt de handleiding dat de reader niet waterdicht zou zijn, terwijl dit wel zo is. Ik vermoed dat ze een handleiding van een ander device hebben gebruikt. Hierdoor kan ik dus niet bepalen hoe en wat. In de handleiding is nl ook weinig terug te vinden. Misschien dat je een ticket wilt "inschieten". Engelstalig is de beste manier om te communiceren met hen. Ze reageren redelijk vlot en ze proberen zeker wel mee te denken. Zelf heb ik gewoon "bekabeld" mijn oordopjes aangesloten en dat werkte. BT zou volgens de pagina ook gewoon moeten kunnen, maar hoe en wat is mij ook niet helemaal duidelijk.

Hun pagina waarbij je een ticket in 1 van de tabbladen kunt indienen. Succes !
Anoniem: 1186582 @Poebie1 maart 2019 12:59
Dank je wel voor je reactie. Ik ga inderdaad een ticket maken.
Ik gebruik de handleiding die in de bibliotheek staat, maar daar staat dus niets over Bluetooth in.

Overigens ben ik verder behoorlijk tevreden met deze eReader. Enige wat ik jammer vind is dat je geen keuzemogelijkheden hebt hoe je bladert. De vaste instellingen daarin zijn voor mij niet intuïtief.
Zojuist van PB een reactie gekregen dat ze mijn opmerkingen mbt de handleiding, die ook online niet over BT spreekt overigens, maar wat ik niet heb aangekaart (aan jou de eer ;) ) doorgespeeld gaat worden.

De keuzemogelijkheid voor bladeren was mij ook opgevallen, maar ik lees nu een paar dagen op de reader en ben inmiddels al gewend aan de vastgestelde manier van bladeren. Wat ik wel jammer vind, maar ik weet niet of dat ereader gebonden is, dat ik boeken niet kan markeren als gelezen. Dat zou een feature voor de toekomst mogen zijn wat mij betreft. Ik heb jarenlang op de iPad middels iBooks gelezen waar dit wel kan. Ook zie je in iBooks welke boeken nog nieuw/ongelezen zijn. Dat is ook zoiets wat ik mis, maar niet onoverkomelijk is.

Update: Als je in de bibliotheek de indeling anders zet, dan kun je wel zien welke boeken gelezen zijn en/of hoeveel procent je gelezen hebt. (Ik leer het ooit wel ;) )

[Reactie gewijzigd door Poebie op 22 juli 2024 13:32]

Als het goed is kunnen alle Bluetooth speakers gekoppeld worden. Ik gebruik Samsung MDR-XB50S oordopjes en nooit een storing of probleem gehad.
Er zijn 2 manieren om bij de instellingen van Bluetooth te komen.
1. Instellingen -> Bluetooth -> Off schuif je naar On en dan kun je de apparaten die beschikbaar zijn selecteren en koppelen.
2. Swipe naar beneden en hou het Bluetooth-icoon vast en schuif off naar on.

Hopelijk heb je hier wat aan :9
Je wilt geen Kobo (hoezo?) maar beoordeelt “Kobo abonnement NIET mogelijk” als negatief. Dat vind ik raar.
Dat mag je raar vinden, maar het is om een totaal plaatje voor anderen te maken. Het is niet wat ik zelf als negatief ervaar, maar wat voor andere als negatief ervaren kan worden. Muziek en spelletjes heb ik ook zowel bij positief als negatief benoemd om het als een geheel te zien. Mijn eindoordeel laat wel zien wat ik van dit device vind. 5 sterren is m.i. maximaal en zo ervaar ik het ook.

De reden waarom ik geen Kobo wil, is dat Kobo alleen werkt met een account en je veelal je oudere boeken niet kunt lezen. Dat heb ik terug kunnen vinden in diverse reviews, waarmee voor mij het meteen was afgedaan. Ik heb dat ook ervaren in de Kobo app op mijn iPad en vind dat echt niet kunnen. Boek is mijn eigendom, daar heb ik voor betaald, dan moet ik dat op welk (merk) device/app dan ook moeten kunnen lezen.
Dit vind ik zo mogelijk nog vreemder. Het is niet aan jou om te bepalen wat een ander negatief vindt. Het is jouw review, jouw ervaring.
Dat je het noemt is prima, maar laat een ieder er zelf een waardeoordeel aan geven.
De reden waarom ik geen Kobo wil, is dat Kobo alleen werkt met een account en je veelal je oudere boeken niet kunt lezen. .
Dan ben je fout voorgelicht. De Kobo Aura H2O hangt hier gewoon aan Calibre en elke ePub gaat er probleemloos op. Kobo account het ik alleen éénmalig aangemaakt en doe er helemaal niets mee.
Wat probeer je nu duidelijk te maken? Ik ben heel duidelijk in mijn keuze en leg dat prima uit. Daarnaast ben ik niet verkeerd geïnformeerd, ik heb het zelfs aan den lijve ondervonden middels hun app en ook in diverse reviews bij Kobo (ook de H2O) zie ik dezelfde perikelen voorbij komen. Blijkbaar heb jij een andere ervaring en dat is prima, ik heb geen goede ervaring met Kobo als app. Laten we het daar gewoon bij laten ipv mijn review "onderuit" proberen te halen. Dat voegt niets toe.
Quote:
=======
=======

Dit is gewoon pertinent niet waar! Dat het jou niet gelukt is oudere boeken op een Kobo te zetten, wil niet zeggen dat het niet kan.
Ik denk dat Geim terecht zijn/haar punt maakt Poebie.
Dat is niet waar, daar boeken met andere accounts (ik heb voor elk merk altijd een eigen account gemaakt) niet over gezet kunnen worden. De crux zit in het feit dat ik dus meerdere accounts heb en die kun je niet overhevelen naar 1 account. Dat is altijd al zo geweest. Ik heb zelfs verzocht aan de verschillende bedrijven waar ik het gekocht had, het samen te voegen, echter geven zij aan dat dat niet kan want niet controleerbaar of het wel door 1 en dezelfde persoon is gekocht. Dus nee, Geim, heeft geen valide punt. Iemand die doet alsof die alwetende is terwijl ik dit al vaker heb uitgezocht, na gebeld en gemaild heb en een ander antwoord heeft en het zelfs dus aan den lijve heeft ondervonden, is mijn aandacht niet meer waard. IWAB'jes zullen er altijd bestaan.

Hier staat het ook duidelijk als je even alleen van iBooks van Apple uitgaat. Heeft alles met je DRM te maken.

[Reactie gewijzigd door Poebie op 22 juli 2024 13:32]

Hier al twee kobo's versleten in 1,5 jaar, deze komen er niet meer in. Kobo abbo is weer iets anders, dat is een dienst en niet een fysiek product.
Je gaat een iPhone toch ook niet negatief beoordelen omdat er geen android apps op willen draaien? Waarom dan wel negatieve uitlatingen over de PocketBook Touch HD 3 omdat een Kobo abonnement niet mogelijk is?
Ik kan toch Google home op mijn iPhone draaien?
Wat is dan je probleem?
Waarom wel negatieve uitlatingen over je Kobo Forma Zwart hebben doordat je een account nodig hebt, terwijl je weet dat dat bij (o.a.) Kobo "verplicht" is en desondanks ook gewoon 5 sterren geven. Ik ben helemaal niet negatief over mijn Pocketbook.

Waarom wel door blijven zeuren en het gewoon niet laten zoals het is. Het is mijn review, niet de jouwe. Oh wacht, je kraakt liever andermans reviews af en zorgt ervoor dat anderen niet op jouw review kunnen reageren. En je hebt blijkbaar graag altijd het laatst woord. Succes verder!
Dit "whataboutism" ga ik verder niet op in. En het feit dat je het persoonlijk gaat maken zegt me genoeg.
Goede review en dapper dat je hem op waterdichtheid hebt getest! Heb je de nieuwe Pocketbook die je ontvangen hebt ook alweer getest? Ik ben zeer benieuwd.
Games moet je als het goed is ook van derde partijen kunnen installeren, maar ik heb geen ondersteunende websites kunnen vinden met developers die ze ontwikkelen.

Ik heb deze Pocketbook juist gekocht om ook E-books en muziek op te luisteren, dit is dan de enige juiste keuze voor een e-reader.
En ik heb ook via @pbsync boeken gestuurd. Dit duurt bij mij maar een paar minuten, de eerste duurde wel heel lang dus misschien heeft het met het account te maken.
Ik heb de nieuwe nog niet op waterdichtheid getest. Wel heb ik een afsluitkapje gekocht voor de stroomaansluiting.

Games vind ik totaal niet interessant op de ereader. Ik heb daar de iPad meer voor. Muziek heb ik er ook niet op staan eigenlijk. Voor mij niet echt interessant daar ik door mijn gehele woning en tuin muziek kan streamen (HEOS set).

Het @pbsync werkt inderdaad uitstekend, wel heb ik helaas een nieuw adres moeten aanmaken daar de oude om 1 of andere reden niet mee over kwam naar de nieuwe. Ook de boeken diende ik er opnieuw op te zetten, maar dat was een fluitje van een cent. Ik had ook Dropbox gekoppeld en die synct automatisch, echter kreeg ik telkens een syncfoutmelding iedere dag dus de autosync voor alles uitgezet. Ik sync wel handmatig. ;)

Reader bevalt mij in ieder geval nog steeds uitstekend.
Goede review :)
Wel heb ik een afsluitkapje gekocht voor de stroomaansluiting.
Standaard is hij zonder dat afsluitkapje? Is hij zonder dat afsluitkapje ook waterdicht?
Zo ja, waarom heb je dat nog erbij gekocht?
Dank je !

Standaard is het zonder afsluitkapje geleverd. Ik heb dit erbij gekocht voor mijn eigen gemoedsrust. De eerste PB bleek nl alsnog niet waterdicht te zijn. Binnen een paar dagen een nieuwe geleverd gekregen, maar voor de zekerheid via andere webwinkel voor 1,25 een rubber kapje gekocht. PB alsook CoolBlue geven aan, en geven daar ook de garantie op, dat de PB 100% waterdicht is. Daarnaast zorgt het kapje ervoor dat er geen stof in de aansluiting komt te zitten.

Ik heb met deze nieuwe niet opnieuw de reader onder water gehouden, maar spatwaterdicht is deze absoluut. Douche erop laten sproeien en dat ging uitstekend.
Je schrijft "Mogelijkheid om je Online Bibliotheek te koppelen"

Zou je kunnen uitleggen hoe dit werkt? Ik zou vooral graag willen weten of ik ebook boeken van de bieb kan lezen, zonder tussenkomst van een pc. Ik ga graag op vakantie zonder pc, maar wel met de optie om tijdens de vakantie nog een boek toe te voegen aan de e-reader.

Mijn Kobo Aura is vastgelopen en ben op zoek naar een vervanger. Met Kobo plus kun je heel eenvoudig boeken toevoegen, maar ik zou graag van Kobo plus overstappen naar alleen de bieb.

Alvast bedankt.
Hoe je dit moet doet, staat uitgelegd op de pagina van de Bibliotheek zelf.

Zelf heb ik het nog niet ingesteld, dus kan je de ervaring niet geven. Wel weet ik dat Kobo Plus een groter aanbod heeft, maar zowel Kobo Plus als de Online Bibliotheek hebben nu net weer niet de (nieuwste) boeken die ik juist wil lezen.

Ik ben nog steeds dik en dik tevreden met deze ereader. Ik maak voornamelijk gebruik van de optie om boeken naar mijn ereader te mailen. Die optie is echt waanzinnig top! Je kunt hiermee ook iemand anders een ebook naar je laten mailen, het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het emailadres van de afzender eenmalig aanmerken als veilig. Dit kun je pas doen als de persoon eerst een boek gemaild heeft.

Succes en een fijne vakantie alvast toegewenst!
Het lukt in ieder geval om via de Android app de DRM link te openen in de Android pocketbook app (na de Adobe DRM te hebben toegevoegd). De vraag is of het boek dan ook synchroniseert met de e-reader via de cloud, maar dik kans dat het werkt.

Mocht je het kunnen testen, dan graag.
Sorry, ik zal het niet gaan testen (voorlopig). Dat heeft o.a. te maken dat ik DRM niet ingeschakeld wil hebben staan. Ik heb nl in het verleden de fout gemaakt door boeken te kopen bij verschillende winkels met hun eigen, door mij toegewezen, mailadres. Hierdoor is dit in de DRM meegekomen en kan ik niet alle boeken meer lezen die een ander mailadres hebben dat mijn Adobe adres. Doordat ik DRM uit heb staan, kan ik werkelijk alles nu wel lezen op deze ereader. Voor de bieb heb ik nog de mogelijkheid om deze op de iPad te lezen.

Misschien dat @coolyr dit al heeft getest, ik zag nl bij productreviews de zijne/hare er ook bij staan.
Hey jongens,

Of het boek synchroniseert met de cloud weet ik helaas ook niet. Ik download ook via de Bieb. Ik download het bestandje en verzend het naar mijn pocketbook die het boek goed ophaalt. Verder hang ik de Pocketbook één keer in de zoveel tijd aan de computer om boeken eraf te halen en erop te zetten. Veel plezier met de beste e-reader die ik tot nu toe heb kunnen vinden :P .
Mijn Pocketbook Touch HD 3 is binnen.... en ben het nu zelf aan het testen. Wanneer ik de ingebouwde browser gebruik om in te loggen op mijn account bij de https://www.onlinebibliotheek.nl/ , is het geen enkel probleem om de boekenplank te openen en het boek te openen op de Pocketbook. Geweldig.

Ik ben nog wel aan het zoeken hoe ik de Pocketbook cloud kan synchroniseren.

In de handleiding staat:

Om u aan te melden:
1. Tik op deze mededeling of ga naar Instellingen > Accounts en Synchronisatie > PocketBook Cloud.
2. U wordt doorgestuurd naar het inlogformulier, waar u zich kunt aanmelden voor het gebruik van uw boekwinkeraccount of u kunt tikken op de link Nog geen account? Aanmaken!
3. Er gaat een lijst van partnerboekwinkels open in uw browser. Om door te gaan tikt u op één van de gesuggereerde boekwinkels om deze te selecteren.
4. U wordt doorgestuurd naar de boekwinkelwebsite van de partner. Ga naar het formulier Aanmelden en volg de instructies om een nieuw account aan te maken.
5. Ga dan terug naar Instellingen > Accounts en Synchronisatie > PocketBook Cloud en voer de inloggegevens voor het account in die u heeft gebruikt om het account voor de partnerboekwinkel aan te maken en tik op Inloggen.

Maar bij mij verschijnt de PocketBook Cloud niet bij de accounts en synchronisatie. Ik zag op het Mobiread forum een wat oudere post met de melding dat dit aangevraagd moet worden bij Pocketbook. Het lijkt me sterk, maar ik heb er maar een mailtje aan gewaagd. We zullen zien.

P.S. kunnen we niet beter een Forum post gaan maken?
Bedoel je deze optie?

Foto 1
Foto 2

Ik heb nog nooit een forumpost aangemaakt en weet dus (nog) niet hoe dat moet.
Nee, ik bedoel dit:

screenshot 1
screenshot 2

De optie is opeens beschikbaar... Vanmorgen had ik alleen nog maar de opties die jij ook ziet.

Wellicht heeft Pocketbook mijn id nu gekoppeld.

En yes! Als ik nu mij e-book van de bieb in de Pocketbook Cloud zet, wordt de e-pub van de online bibliotheek gesynchroniseerd. Helemaal goed.

Nu nog een eigen onlinebieb app voor PocketBook, en het zou zou helemaal perfect zijn!

[Reactie gewijzigd door voorstad op 22 juli 2024 13:32]

Ah. Top dat het nu werkt. Ik weet wel dat alles wat je voor een eerste keer koppelt of instelt, echt even een paar uur nodig heeft om "ingesteld" te raken. Daarna werkt het als een tierelier. Althans, dat was mijn ervaring met Dropbox en Sent-to-PocketBook. Als ik jouw ervaring zo lees, geldt dat dus ook voor PocketBook Cloud.

Veel leesplezier !
Ik krijg nu net een mailtje van PocketBook support:

"..The serial number YTXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX was succesfully connected to PocketBook Cloud. Please, restart the device.
After that PocketBook Cloud will be available on your device ("Settings - Accounts and Synchronization - PocketBook Cloud - log in")..."

Het is dus kennelijk echt iets waar je om moet vragen....

[Reactie gewijzigd door voorstad op 22 juli 2024 13:32]

Ik heb zelf ook dit model aangeschaft en nu deze reacties een paar keer gelezen, maar kun je aangeven wat je precies doet en wat het voordeel is? Ik neem aan dat je bedoelt dat, zodra je een ebook van de bieb leent, de boel synchroniseert met de pocketbook en je dus niet apart hoeft te downloaden handmatig?

Pocketbook geeft bij mij aan dat alleen koppelen/synchroniseren met een bookland account mogelijk is. Of is dat juist wat je hiervoor nodig hebt?
Wat ik doe is hetvolgende:
- Op mijn smartphone ga ik naar de onlinebibliotheek en plaats een e-pub op mijn boekenplank. Vervolgens download ik het boek (een URLLink-1.ascm).
- ik open deze link met de Pocketbook app op mijn telefoon, waardoor deze op mijn telefoon staat (en te lezen is).
- op mijn e-reader hoef ik nu alleen maar mijn pocketbook cloud te synchroniseren, waarna ik het boek ook op mijn e-reader kan lezen.

Beantwoord dit je vraag?

[Reactie gewijzigd door voorstad op 22 juli 2024 13:32]

Ja, ik begrijp het nu. Op telefoon navigeren is inderdaad een stuk makkelijker. Er zit in de pocketbook browser ook geen mogelijkheid tot onthouden van gegevens dus elke keer typen is irritant. Of heb ik het mis?

Bedankt, ik ga het eens proberen.
De browser in Pocketbook kun je inderdaad ook prima gebruiken om naar je boekenplank van je onlinebibliotheek te gaan, om vervolgens je boek te downloaden. Je moet echter inderdaad wel elke keer opnieuw inloggen.

Het zou mooi zijn als de onlinebibliotheek een api integratie met pocketbook zou maken. Het is dan helemaal een waardig alternatief naast het Kindle/Amazon en Kobo/Bol.com geweld. (En je sponsort een nationaal goed zonder winstbejag.)
Ik heb als aanvulling op bovenstaande mooie review (deze heeft mij overtuigd om de e-reader aan te schaffen) een uitleg geplaatst met stap-voor-stap uitleg hoe je dit zonder pc voor elkaar kunt krijgen. De uitleg om via Pocketbook Cloud de boeken van de Online Bibliotheek direct vanaf je smartphone te kunnen synchroniseren, vind je hier.
Dank je wel voor je compliment.

Ik heb jouw post ook gelezen en erg tof hoe je stap voor stap het in kaart hebt gebracht. Mooie aanvulling!
Hoe is het met de waterdichtheid van je nieuwe model?

Ik merk als ik rechts onder, in de hoek naast het scherm, op de zwarte bezel druk dat het wat kraakt en er speling is, ervaar je/jullie dit ook?
Mijn nieuwe model is sowieso spatwaterdicht wat ik heb getest. Al wel gelezen terwijl ik heerlijk in bad lag te dobberen, maar de ereader is niet uit mijn handen gevallen. Ik heb de waterdichtheid test niet opnieuw gedaan. Ik vond de eerste keer al reuze "stoer" van mijzelf :D

Ik heb nu net even jouw 2e vraag geprobeerd, maar ik hoor geen gekraak o.i.d.. Niet als ik de knoppen gebruik of de hele rand rondom het scherm beknijp.

[Reactie gewijzigd door Poebie op 22 juli 2024 13:32]

Ok, bedankt voor het testen :)
Zojuist een Pocket touch hd 3 gekocht, Bij installeren werd gelijk de firmware/software vernieuwd. Ik vond dit prima omdat ik nu up to date bent. ( denk ik )
Bezwaarlijk is dat ik direct alle boeken zie in de vreemde talen. Daar heb ik geen enkele behoefte aan.
Ik kan, na aansluiting via laptop, wel alle mappen van de vreemde talen zien.

Vr. Zou ik deze mappen via laptop zonder problemen kunnen verwijderen? Heeft iemand daar ervaring mee?
Wat ik nog moet uitvinden is het laden. Nu moet het met PC of laptop maar... als ik op vakantie ben heb ik alleen de e reader ( daarom heb ik deze gekocht ) maar geen PC e.d. bij me.

vr. Weet iemand of ik een smarphone-telefoonoplader kan gebruiken?

bvd
Ik heb inderdaad ook alle boeken in vreemde talen verwijderd. Wel heb ik ze voor de zekerheid als back-up op mijn laptop gezet, maar eigenlijk is dat ook onzin.

Qua laden doe ik voornamelijk via een oud mobiel adapter (HTC). Werkt uitstekend.
Anoniem: 1250538 4 september 2019 11:42
Ik heb net deze Ereader aangeschaft. Ik wil mijn boek tegelijk op de e-reader en op mijn tablet kunnen lezen. Dat wil zeggen dat het boek zo moet synchroniseren dat als ik op bladzijde 10 ben bij de één de ander ook naar blz 10 moet gaan staan. Ik heb gesynchroniseerd via Dropbox and via de Icloud, het boek staat op beide apparaten maar het lukt mij niet om op dezelfde bladzijde te geraken. Kan dat wel? De bladzijde nummering op de Ereader is totaal anders dan in de Pocketbook app van de tablet dus dit steeds handmatig gelijk zetten (als je niet iedere dag op beide apparaten leest) is veel werk. Groet van Tootsita
Dit zou ik echt niet weten. Ik heb juist deze ereader gekocht omdat ik niet meer op de tablet wilde lezen.

Mocht niemand deze vraag kunnen beantwoorden, dan kun je ook deze vraag aan Pocketbook mailen natuurlijk. Mijn ervaring met hun helpdesk is goed te noemen toen ik hen in het begin nodig had om een en ander ingeregeld te krijgen.
Anoniem: 1250538 16 september 2019 13:44
Ik heb gemaild naar Pocketbook en zij hebben geholpen. Dropbox werkt niet. Vanuit de helpdesk is er een speciaal pictogram met PocketBook cloud op mijn e-reader gezet onder instellingen, synchronisatie (is dat zo?klinkt onwaarschijnlijk dat dat kan) en na het resetten van de e-reader lukte het..Je moet je wel eerst aanmelden (zie de handleiding) bij Bookland Store of bij een Duitse boekhandel (https://cloud.pocketbook.digital/browser/en/find-store) en krijgt dan een speciaal email adres, naar dat adres kun je je e-boek sturen, dat boek verschijnt dan na enkele uren in je e-reader via de cloud. Na synchronisatie komt mijn boek in de e-reader nu op dezelfde pagina te staan als op de app op mijn tablet!!

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1250538 op 22 juli 2024 13:32]

Hoe zit het met de verlichting van deze reader? Ik heb een Kobo, maar op de allerlaagste stand is die in het donker nog steeds veel te licht. Kan de verlichting heel laag?

edit: typo

[Reactie gewijzigd door P_Tingen op 22 juli 2024 13:32]

Je kunt kiezen tussen backlight en frontlight. Ik vind het zelf erg prettig, maar ik moet wel bekennen dat ik nooit helemaal in het donker gelezen heb. Minimaal een nachtlampje erbij aan gehad. Volgens mij kun je wel alle verlichting uit zetten. Als ik het niet vergeet zal ik het eerdaags even testen, batterij is leeg dus lastig testen. Ik was vergeten op te laden omdat ik er zo lang mee kan lezen, ben ik niet gewend.
Verlichting kan heel laag tot zelfs uit. Ik heb geprobeerd dit op foto voor je te zetten, maar je raadt het vast wel, dat lukt mij weer van geen kanten. Misschien dat een andere gebruiker dat voor je kan doen. En anders kijken of je in een CoolBlue winkel mag proberen. Ze hebben ze volgens mij daar ook op voorraad liggen.
Goedemorgen, na jaren, met veel plezier, gebruik te hebben gemaakt van mij Sony prs-t2 ereader. heb ik inmiddels via verschillende webshops een heel archief aan ebooks opgebouwd. Zijn deze makkelijk toe te voegen aan de Touch HD 3?

Een reden dat ik naar een andere aan het kijken ben heeft onder andere te maken met de achtergrond verlichting die bij de Sony ontbreekt en een lampje vastklippen aan de reader is niet het meest gemakkelijk.

Ik heb geen behoefte aan online lidmaatschappen van bibliotheken of wat dan ook.

Alvast bedankt!

[Reactie gewijzigd door aatalex op 22 juli 2024 13:32]

Ja, ik heb al mijn oude ebooks zo over kunnen zetten zonder problemen. Geen gezeik met DRM en andere toestanden. Tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik voor deze variant heb gekozen en niet voor de Kobo. Ik heb ooit een Sony PST gehad en liep ook te klooien met een leeslampje. Deze ereader is echt vele malen leesbaarder door de verschillende manieren van verlichting die je separaat kunt instellen. Voor mij geen andere ereader meer.