Novoo USB C Hub Review

23 februari 2019, laatste update op 23 februari 2019, 3.951 views Rapporteer

Het is een prima hub, met veel poorten en ene zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Het formaat is goed en compact. De kabel is goed beschermt wat mogelijk de levensduur van de kabel ten goede komt. Al met al, zeer tevreden over deze hub.

Pluspunten

• Formaat is prima. Niet te groot, niet te klein
  • Prijs kwaliteit is zeer goed
  • Materiaal voelt goed en solide aan

Minpunten

• Tot nu toe, geen

Alleen USB C poorten op je laptop kan het lastig maken om je huidige accessories te gebruiken. Helemaal als je een MacBook of Chromebook hebt welke alleen maar 1 of 2 USB C poorten hebben! Gelukkig zijn er veel, heel veel hubs beschikbaar. De NOVOO USB C Hub is er eentje van. Deze heb is goed geprijst en heeft veel te bieden.

Introductie & Specificaties

Één of twee USB C poorten is gewoon niet genoeg. Misschien is het een trucje van de makers om meer accessoires te kopen met USB C aansluiting of om meer hubs te verkopen, maar je hebt er echt eentje nodig. Er zijn vele hubs op de markt welke allemaal verschillend geprijst zijn en verschillende aansluitingen bieden. De NOVOO USB C Hub is in de lage tot midden categorie geprijst, maar heeft wel alles wat je nodig hebt. Zo zitten er drie USB 3.0 poorten heb en kun je er een 60W (20Vx3A) power adapter op aansluiten. Toch is dat niet helemaal waar, de NOVOO USB C Hub support namelijk ook de 87W adapter van Apple om je MacBook op te laden.

Specificaties
  • Brand: NOVOO
  • Model: USB C Hub
  • Ports: USB C (Power Delivery), 3*USB-A 3.0 ports, gigabit Ethernet port, USB-C PD port, 4K @30Hz HDMI Output, SD and TF card slot
  • Compatible MacBook: Yes, all models with USB C
  • Certificates: CE, FCC and RoHS
  • Item Weight: 2.88 pound/1.3 kg
  • Shipping Weight: 4 pound/1.8 kg
  • Product Dimensions: 5 x 2.2 x 0.6 inches

Unboxing

De doos van de NOVOO USB C Hub is mooi en ik vind het oranje er goed en mooi uitspringen. Op de achterkant van de doos vind je veel informatie en specificaties over de poorten en de performance van de poorten.

Zodra je de doos open maakt, zie je meteen de hub liggen. Een ander ding dat opvalt is dat er zo goed als geen plastic gebruikt is. Erg fijn om te zien!

Naast de hub zit er nog een handleiding in, met de basis uitleg over de NOVOO USB C Hub.

Hardware & Design

Her design van de hub valt op. De kabel is goed beschermt in het handvat en dit zorgt er hopelijk voor dat de kabel langer mee gaat dan andere hubs. Alle poorten zijn gemakkelijk te bereiken en het is duidelijk welke poort waarvoor wordt gebruikt.

De huh is niet heel groot, wat ik zeker een pluspunt vind. Je kunt hem gemakkelijk meenemen als je aan het reizen bent. De ruimte die hij inneemt is namelijk minimaal.

Het gekozen materiaal voelt goed en stevig aan en ik heb er vertrouwen in dat hij ook nog steeds werkt mocht hij een keer van de keuken tafel vallen. (Ik zou het niet proberen, maar als het gebeurt, kan de NOVOO hier waarschijnlijk tegen.)

Features

Om volledig van je macbook of Chromebook gebruik te maken, moet je mogelijk een Hub gebruiken. Sommige poorten zijn dat de fabrikant weggelaten om geld en ruimte te besparen zodat je laptop zo dun mogelijk is. Zo kan je bijvoorbeeld geen netwerk kabel aansluiten om een aantal MacBook modellen. Handig of de ruimte besparing waard? Ik vind zelf van niet. Je hebt weer een connector nodig of, zoals de NOVOO USB C Hub, een hub. Gelukkig heeft deze hub meer te bieden dan alleen een netwerk aansluiting.

Veiligheid
Iets wat je niet wilt, is dat je Chromebook of MacBook in de fik vliegt door een niet veilige hub. NOVOO heeft die zorg ook gehad en daarom zijn een verschillende veiligheid certificaten verbonden aan de NOVOO USB C Hub.

Zo is de NOVOO hub CE, FCC en RoHS gecertificeerd. Daarnaast is er een stabiele outpot, temperatuur beveiliging en een 'anti-over current' en 'anti-short circuit' beveiliging. Je kan dus redelijk veilig gebruik maken van deze hub.
Compatible Devices
Helaas kon ik geen volledige lijst vinden van compatible devices. Ik heb een lijst(je) gevonden welke je een idee geeft van de apparaten waar de hub op werkt.

Beschikbaar voor alle nieuwe MacBook / MacBook Pro met USB-C ports, DELL XPS15, HP Spectre X360, Google Chromebook Pixel, Lenovo Yoga 900 / 910, Samsung Tablet, Microsoft 910, Huawei Matebook, HP Elite x 2 1012, DELL XPS13-93, ASUS ZENBOOK 3, HP TPN-Q178, Samsung Galaxy S8, S8+, LG G5 G6, Lumia 950 en nog meer.
Poorten
Op de NOVOO USB C Hub, vinden er verschillende poorten welke we nodig hebben om volledig gebruik te maken van je Chromebook of MacBook. Sommige van die poorten vind ik zelf essentieel op een laptop, zoals de LAN of de HDMI. En wat denk je van een normale usb poort? Gelukkig heeft de NOVOO USB C Hub het allemaal beschikbaar voor je! Hier is een lijst met alle poorten:

Poorten
  • USB C (Power Delivery 60W)
  • 3*USB-A 3.0 ports
  • gigabit Ethernet port
  • 4K @30Hz HDMI Output
  • SD card slot
  • TF card slot
Zijn dit alle poorten die je nodig hebt of wilt? Of mis je nog iets? Volgens mij dekt de NOVOO USB C Hub de behoefte die de meeste mensen hebben.

Bezorgdheden

Volgens Microsoft kan USB 3.0 voor storing zorgen met 2.4GHz WiFi. Deze zouden dezelfde frequentie gebruiken. Mocht je hier problemen mee hebben, zou je, als dat kan, je WiFi om kunnen schakelen naar 5GHz. Dit zou het op moeten lossen. Loop

Voor je allemaal stroom slurpende apparaten aan gaat sluiten is het goed om te weten wat de NOVOO hub niet meer dan 900mA aan kan. Houdt hier dus rekening mee.

Daarnaast is deze hub 'verzekerd' met een 12 maanden 100% tevredenheidsgarantie. (Als we de Amazon pagina moeten geloven.) Dat is niet verkeerd, toch?!

Met de NOVOO USB C Hub krijg je veel poorten beschikbaar die mogelijk niet standaard op je MacBook of Chromebook zitten. Dit maakt het gebruik van je apparaat makkelijk en prettiger. Deze hub is zeer redelijk geprijst voor wat je krijgt. Zeker een pluspunt.

Zelf kan ik deze hub aan iedereen aanraden die 'problemen' heeft met missende poorten op zijn of haar apparaat. Je hebt tegenwoordig niet genoeg aan alleen een USB C aansluiting. Zelf ben ik zeer tevreden met deze NOVOO USB C Hub.

Interesse in de hub? Vis DEZE link kan hij bij Amazon gekocht worden.

Wil je extra korting? Gebruik de volgende code: MB8PGSMF
Deze code us geldig tot: 02/24/2019 4:00 PMCET

Heb jij ook een Novoo USB C Hub?

Ik ben in de markt voor een een HUB voor mijn MacBook Pro 15 2018. Ik wil er graag twee 2.5 inch Lacie harde schijven op aansluiten. Kan je iets over de snelheid van de poorten vertellen?