Sony KD-49XF8096 Zwart Review

19 februari 2019, laatste update op 19 december 2021, 216 views Rapporteer

In de winkel gaan kijken en deze sprak me meteen aan. Hij was makkelijk te installeren en werkt heel makkelijk. Doordat er voor Android is gekozen heb je toegang tot heel veel apps. Zelfs de vrouw is er blij mee vanwege de speciale voet waarmee je kabels goed kan wegwerken.

Pluspunten

• Heel mooi beeld.
  • Aanpasbar bij type licht dat naar binnen komt.
  • Android als OS.
  • Telefoon super makkelijk te koppelen.
  • Installeren en instellen gaat super makkelijk.
  • Geluid is heel mooi.
  • Voet waarmee je kabels mooi kunt wegwerken.

Minpunten

• Grote box voor de voeding
  • 50Hz niet geschikt voor de Hardcore Multiplayer Gamer.

Was langzaam opzoek naar een nieuwe TV, met het doel voor alleen TV te kijken en met de plaats die ik had kwam ik uit op de Sony KD-49XF8096.

Installatie

De installatie was heel eenvoudig, alles werkte meteen en met de simpele vragen de TV heel snel naar wens kunnen instellen. De TV kon ik zowel via Wi-Fi als via de kabel verbinden, en dat werkte allemaal perfect.

Android TV

Ik wilde graag een TV met Android erop, zodat ik zeker wist dat Apps langer updates krijgen, maar tevens ook hem heel makkelijk met mijn telefoon te verbinden. Heel veel gegevens haalde Google al uit mijn Google account, waardoor ik bepaalde apps al niet meer hoefde in te stellen.

Apps

Het aanbod aan Apps is zeer geweldig, bijna alles wat je graag wilt, met betrekking tot TV of games is er op te krijgen. Netflix, Spotify en YouTube zijn er zonder problemen op te krijgen. Ook veel minder populaire apps kun je er op vinden, wat natuurlijk erg mooi is.

Updates

Hoewel Sony de TV regelmatig van een nieuwe Android versie verzorgt, is er in mijn versie van de TV iets mis. Als ik namelijk handmatig naar nieuwe updates kijk zegt hij dat de TV al op de laatste versie draait, en soms staat al op de Sony website enige tijd al een nieuwe update. Met Sony contact opgenomen en blijkbaar staat wel alles goed. Maar goed, van de andere kant kan zo ook mijn dochter niks mis doen met de TV en kijk ik regelmatig even op de website voor updates.

Het installeren van updates via de USB stick werkt perfect, zodra ik de USB aanbied geeft hij al meteen aan dat er een update is en gaat deze installeren.

Beeld

Ik wilde in eerste instantie een OLED hebben, maar vanwege het formaat was dat voor mij helaas niet haalbaar. Maar deze Sony heeft met zijn 4K LCD scherm hele mooie kleuren, en deze kun je natuurlijk ook nog zelf instellen. Voor te game is deze 50Hz scherm misschien niet optimaal, maar ik heb deze met de Nintendo Switch getest en had hier geen moeite mee.

Afstandsbediening

De afstandsbediening is zeer uitgebreid, maar werkt erg goed. Alle knoppen die je nodig hebt werken hier prima op. Mocht je net als ik ook een Sony Blu-Ray speler hebben, dan kun je met deze afstandsbediening ook de speler bedienen. Naast heel veel knoppen heeft hij ook een aparte knop om meteen alle apps weer te geven, maar ook een directe knop naar Google Play Films en Netflix.

Er zit ook een aparte knop en microfoon voor de Google Assist, hiermee kun je vragen wat je graag wilt zien of weten en zij zoekt het voor je op. Het werkt niet altijd helemaal perfect, maar ik merk wel dat het met de tijd steeds beter word, mede omdat de Assistent je leert kennen.

Ik ben persoonlijk erg blij met deze Sony Android TV. Hij was makkelijk te installeren en werkt heel makkelijk. Hij heeft toegang tot heel veel apps, wat erg mooi is. Zelfs de vrouw is er blij mee vanwege de speciale voet waarmee je kabels goed kan wegwerken. Voor te game misschien niet beste TV, hoewel ik er bij single player geen last van heb gehad. Ben er erg blij mee.

Heb jij ook een Sony KD-49XF8096 Zwart?