Koptelefoons of oortjes, je hebt zo veel keuze dat je soms niet meer weet wat je moet pakken. Ik zelf gebruik alleen een koptelefoon als ik van de parkeerplaats nog een kleine wandeling naar mijn werk moet maken. Ik was daarom op zoek naar iets draadloos, maar dat ook lekker zit en niet te duur is, de Sony WH-CH500 mij de juiste keuze, en ook achteraf gezien ben ik er erg blij mee.
Aansluitingen
De headset is alleen met Bluetooth te verbinden met je apparaat, hij heeft wel een NFC reader erop zitten waarmee je de Headset heel makkelijk aan je telefoon kunt koppelen. Opladen gaat via een micro USB aansluiting, en dat gaat vrij snel.
Accu
De accu doet het prima, ik heb tot heden nog nooit met een lege accu gestaan. Volgens de beschrijving gaat deze makkelijk 20 uur mee, en dat klopt ook wel. Opladen gaat vrij snel, en dat is wel zo fijn.
Geluid
Het geluid is niet extreem luid, maar hard genoeg om lekker muziek op te luisteren. Hij is gewoon stereo en dat is meer dan prima voor een koptelefoon van deze prijsklasse. Hij heeft geen noise cancellation, maar dat vind ik persoonlijk ook niet heel erg, want zo hoor ik tijdens het wandelen ook nog of er iets achter mij komt.
Comfortabel
voor een headset van deze prijs had ik vele malen slechter verwacht, hij is misschien minder geschikt voor mensen met grote oren, maar dat is het dan ook. Ook voor mensen die een bril dragen zit hij prima, ik heb niet 1x gehad dat de bril me in de weg zat of ik er last van had. Nu kun je zeggen dat er op Wish goedkopere staan, maar daar kijk ik niet naar. Hij drukte niet te hard tegen mijn oren, en was verder heel makkelijk in te stellen.
Microfoon
Je kunt met deze headset ook bellen, en dat heb ik natuurlijk een keer geprobeerd, mensen aan de andere kant verstonden mij verder prima, dus dat is al een pluspunt. Je kunt hier verder niks aan instellen, maar dat is ook verder niet nodig.
Omdat ik vaker ga wandelen of een stuk van de parkeerplaats naar mijn werkplek moet lopen, zocht ik een koptelefoon die niet te duur was, maar toch prettig zat en goed geluid levert. Voor mij persoonlijk voldoet deze koptelefoon daar perfect aan. Makkelijk te bieden en verbinden, en voor de prijs van €35,00 een hele degelijke koptelefoon die ik zeker aanbevelen doe.