Wordt verwacht

Sony Xperia XA2 Zwart Review

17 februari 2019, laatste update op 19 december 2021, 227 views Rapporteer

Ik ben al jaren een trouwe Sony Xperia gebruiker, nu enige maanden eigenaar van de XA2, moet ik zeggen dat dit mijn minste Sony telefoon tot nu toe is. Software hapert af en toe, Apps slaan soms af, beveiligings-updates lopen ver achter, moment van schrijven 5 maanden, best jammer Sony.

Pluspunten

• Leuk model
  • Laat snel op
  • Maakt bij normaal daglicht mooie foto's
  • Vingerafdrukscanner op de achterkant
  • Weinig voorgeinstalleerde onzin apps

Minpunten

• beveiligings-updates lopen ver achter
  • Apps slaan soms af
  • Best zwaar
  • Camera maakt in donker slechte foto's
  • Software loopt niet vloeiend

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik ben al jaren een trouwe Sony Xperia gebruiker, nadat mij de Sony Xperia Z5 ongunstig gevallen is en was ik op zoek naar een nieuwe telefoon, liefst weer een Sony. Mijn keuze viel op de Sony Xperia XA2, na enige maanden eigenaar leek het met toch wel leuk er iets meer over te vertellen, dit is mijn eerste telefoon review, dus probeer het zo uitgebreid mogelijk te doen.

Design

Het design vond ik wel mooi, niet dat standaard zwart of grijs wat je zo zag, vooral die kleur blauw vond ik erg mooi. Wel moet ik zeggen dat ik het toestel erg zwaar vond. Ik heb zelf wat kleine handen, maar ik vond hem best goed in de handen liggen. De rangen waren niet perfect afgewerkt, maar vond het ook niet storend.

Camera

Sony heeft jaren bekend gestaan als de telefoon met de beste camera's, en in het algemeen klopt dat ook wel. Wat je bij de XA2 een beetje wel en niet is. De selfie camera is prachtig, vooral die 120 graden hoek maakt hele goede en wijde foto's, iets wat ik wel tof vond. De camera aan de achterkant ben ik wat minder tevreden over, waar hij overdag prachtige foto's maakt, zijn ze in de donker waardeloos. Ook met het aanpassen van instellingen krijg ik geen mooie foto's in de donker gemaakt, met of zonder flits, wat wel jammer is.

Scherm

Ondanks dat het een LCD scherm heeft, vind ik hem mooie kleuren hebben, alleen soms met zon licht erop heb ik wat moeite om het scherm goed af te lezen. Maar als ik nu een YouTube video of Netflix film kijk, dan vind ik het een mooi en duidelijk scherm.

Accu

De accu is iets waar ik ook tevreden over ben, hij gaat vrij lang mee bij normaal gebruik, soms wel 2 hele dagen, als je spelletjes gaat doen, dan gaat hij natuurlijk wat sneller leeg. Opladen duurt ook niet extreem lang wat natuurlijk wel mooi mee genomen is, wel merk ik dat de telefoon warm word tijdens het opladen, dat is natuurlijk een stuk minder.

Verbinding

Een van de belangrijkste onderdelen van een telefoon is misschien wel de verbinding. Hoewel de 4G verbinding het prima doet, kan ik dat niet zeggen over de Wi-Fi en Bluetooth. Als ik met iets problemen heb gehad, dan was het dat wel. Ik weet niet hoe vaak ik mijn verbindingen heb reset of opnieuw heb moeten instellen om het voor een korte duur werkend te krijgen.

Software

De Sony schil van Android vind ik een fijne software, alles zit mooi en duidelijk. alleen liep de software soms wat sloom, waardoor apps soms bleven afslaan. Nu zou je denk dat je dit met een update zo zou fixen, maar helaas is dit niet verholpen in een latere update.

Updates

Software updates is iets wat op de XA2 niet goed was, beveiligings-updates lopen ver achter, moment van schrijven 5 maanden, en beloofde updates worden telkens zonder reden niet uitgebracht. Als je contact opneemt kunnen ze niet zeggen waarom en wanneer ik een update krijg. Zeer jammer en helemaal niet gewend.

Specificaties

Ik ben al jaren een trouwe Sony Xperia gebruiker, nu enige maanden eigenaar van de XA2, moet ik zeggen dat dit mijn minste Sony telefoon tot nu toe is. Software hapert af en toe, Apps slaan soms af, beveiligings-updates lopen ver achter, moment van schrijven 5 maanden. Ik weet dat het een midden klassen telefoon is, maar om zo iets slechts neer te zetten vind ik toch wel jammer van Sony.

Heb jij ook een Sony Xperia XA2 Zwart?