Samsung U28E590DS Zilver, Zwart Review

10 februari 2019, laatste update op 10 februari 2019, 3.029 views Rapporteer

Al 2 jaar in bezit van dit scherm (gekocht in april 2017), maar nog nooit zo ontevreden geweest over een scherm als deze.

Dit scherm koop je omdat je geen geld hebt, maar tóch 4K resolutie wilt.

Lees mijn uitgebreide review voor verdere info.

Pluspunten

• 28” diagonaal, maar ja, dat is niet echt een pluspunt, daar ik hem kocht voor deze grootte
  • DP-port

Minpunten

• Stand is wankelig
  • Totaal geen kleurconformiteit en superveel ghosting
  • Freesync range komt niet is overeen met hetgeen is gespecificeerd
  • Max 30hz over HDMI
  • VESA mount zéér ongelukkig geplaatst.
  • Niet in hoogte verstelbaar
  • Geen ingebouwde speakers
  • Geen fysieke aan/uit schakelaar (maximaal aantal minpunten bereikt helaas)

1 van 5 sterren (Waardeloos)

- Freesync range zou 40-60hz moeten zijn, is maar 45-60hz.
- kleur accuriteit (colour accuracy; sorry ik ben Engels) is totaal niet in lijn met wat het hoort te zijn.
- hoge brightness, maar de LED-backlight zorgt voor een vieze waas. De brightness-stand niet uitmaakt op welk niveau dan ook, de backlightverlichting kan niet aangepast worden.

Windows/Mac geeft aan dat dit scherm een geluidsuitvoerf heeft, maar dat is puur en alleen de minijack uitgang op de achterkant. Dit scherm heeft geen ingebouwde speakers

Dit scherm koop je omdat je geen geld hebt, maar tóch 4K resolutie wilt.

Heb jij ook een Samsung U28E590DS Zilver, Zwart?

Jeetje wat een ruk freesync range 8)7
Ik moet dit toch even tegenspreken hoor,
ik heb de zelfde monitor maar ik denk dat je wat dingen verkeerd doet:
- de ghosting komt omdat je hem op fastest response time heb gezet, HDMI 2 doet gewoon 4k 60hz.
over de kleuren ben ik het wel een beetje mee eens, die zijn idd niet de beste maar ik denk dat je de kleuren nog wel kan aanpassen op dat hij mooier word.

ff een vraagje: als je hem op displayport zet, geeft hij dan een hoge piep?
Yep, ik word knettergek van dat gepiep, heb er zelfs Samsung over gecontacteerd. Zij hebben het scherm toen opgehaald en vervolgens kreeg ik het scherm ongerepareerd terug met dat dit ‘verwacht gedrag’ is...
Hier ook last van dat gepiep, wordt geen retourzending dan want dat hoort er blijkbaar bij. Dan maar HDMI via poort 2.

Omdat ik een soundbar had aangeschaft en deze niet onder de monitor paste gisteren een standaard gehaald. Dan kom je er inderdaad achter dat de VESA mount wel heel erg klote is geplaatst. Scherm kan door de mount helemaal bovenin niet boven de soundbar uitkomen :(
De grootste miskoop van de jaren ‘10 voor mij helaas:(