OnePlus 6T (8GB ram, 128GB opslag) Zwart Review

7 februari 2019, laatste update op 28 februari 2019, 1.983 views Rapporteer
Testpanel +2

Vandaag was het zo ver, De OnePlus 6T kwam binnen om te reviewen voor Tweakers. Hij is op dit moment al mijn apps aan het overzetten. De komende twee weken ga ik de OnePlus voor jullie reviewen. Ik hoor graag welke aspecten jullie graag in de review zien.

Pluspunten

• Scherm
  • Gestures
  • Camera
  • Update snelheid
  • Bouwkwaliteit
  • Accu

Minpunten

• Geen draadloos opladen
  • Niet waterdicht
  • Geen stereo speaker

Hey mede Tweakers, ik heb er heel veel zin in om voor jullie de OnePlus 6T te gaan reviewen. Wat is er nu leuker dan invloed hebben op dat review process. Vandaar mijn vraag geef in de comments aan wat je graag besproken wilt hebben dan ga ik proberen dat te beantwoorden. Ik zal dus telkens wat aan de review gaan toevoegen.

Alvast een indruk van wat je in de doos kunt verwachten als je een OnePlus koopt:

Een screen protector en hoesje zitten er al bij. Je kunt dus meteen aan de slag!!

Update:
10-02-2019 Vormgeving aangepast en geschiedenis/specificatie toegevoegd.
20-02-2019 Volledige review online

OnePlus is opgericht op 16 december 2013 door voormalig Oppo onderdirecteurs Pete Lau en Carl Pei. Volgens de Chinese overheidsdocumentatie is Oppo de enige aandeelhouder in OnePlus. Hoewel Lau eerst ontkende dat OnePlus een dochteronderneming van Oppo is, gaven ze bij de vrijgeving van de regelgeving toe dat OnePlus eigendom is van Oppo. Het hoofddoel van OnePlus was om een smartphone te maken die een goede balans is tussen high-end kwaliteit en een lagere prijs dan de telefoons in zijn prijsklasse.

Ze zijn begonnen met de OnePlus One op 23 April 2014. Van dit eerste toestel werden in het eerste jaar maar liefst 1.5 miljoen van verkocht. Dit eerste toestel kon je alleen op uitnodiging kopen, dit deden ze om niet overspoeld te worden. Gelukkig is dit met de huidige toestellen niet meer het geval.

Na de One kwamen achtereenvolgens de 2, X, 3, 3T, 5, 5T, 6 en als laatste de 6T.

Ieder toestel werd weer beter qua specificatie. Desondanks had OnePlus ook haar fouten door in het begin laat te komen met update's en functie's weg te laten die velen toch wel verwachtte zoals NFC bij de OnePlus 2. Toch is dit niet iets wat we bij alleen OnePlus zien. Iedereen heeft verschillende verwachtingen bij een telefoon en haar update snelheid/duur of specificaties . De ene persoon vind het bijvoorbeeld prima dat er een update per jaar komt en de andere verwacht iedere maand de beveiliging update van google te zien doorgevoerd.

Voordat je een nieuwe telefoon koopt wil je natuurlijk weten wat er allemaal onder de motorkap zit. Dat zal ik in het volgende stuk laten zien:

Afmetingen
6 GB / 8 GB / 10 GB LPDDR4X
Opslag
128 GB / 256 GB UFS 2.1 2-LANE
Sensoren
In-display Fingerprint Sensor, Hall, Accelerometer, Gyroscope, Proximity, RGB Ambient Light Sensor, Electronic Compass, Sensor Core
Poorten
USB 2.0, Type-C, Support standard USB
Type-C Earphone, Dual Nano SIM Slot
Accu
3700 mAh (non-removable) Fast Charging (5V 4A)
Knoppen
Ontgrendelen met gezicht[list]
Verbindingen
LTE/LTE-A
DL 5CA/256QAM, UL CA/64QAM, 4x4 MIMO
Ondersteunt tot DL CAT16/ UL CAT13 (1Gbps/150 Mbps, afhankelijk van draagondersteuning
Netwerken
2340 x 1080 pixels 402 ppi
Beeldverhouding
19.5:9
Type
Optic AMOLED (Support sRGB, DCI-P3)
Coverglas
Pixel Size: 1.0 µm
EIS: Yes
Autofocus: Vaste focus
Aperture: f/2.0

In het begin van de Smartphone zag je nog grote verschillen in design. Tegenwoordig zie je de groei naar een zo groot mogelijk scherm in een zo compact mogelijke behuizing. Het ontwerp van de Oneplus ziet er netjes en clean uit. Hij voelt stevig aan in de hand. In vergelijk met mijn Galaxy S8 vind ik hem iets wat zwaar. Hij had dus iets lichter gemogen van mij. Ik heb relatief kleine handen daar kan dit ook mee te maken hebben. Het is natuurlijk geen keine telefoon, al moet ik wel zeggen dat het formaat snel went. Dan is de S8 opeens een kleine telefoon. Als je de telefoon zonder hoesje in de hand houd voel je een scherp randje links en rechts. Dat is niet fijn, het is wel weer goed voor het hoesje dat er bij is geleverd wordt. Het hoesje grijpt hier mooi omheen en zit daardoor heel goed vast om de behuizing. Net boven de aan uit knop heeft OnePlus een schuif schakelaar geplaatst welke je kunt gebruiken om de telefoon van normaal naar trillen naar stil te zetten. Dit is een handige toevoeging. Door de ribbel structuur in het schuifje kun je dit blindelings vinden.

Dan de achterzijde van de telefoon, deze achterkant is van glas gemaakt. Je ziet dit niet direct omdat het mat van kleur is. Het ziet er wel mooi uit vind ik en voelt degelijk aan. Laat hem natuurlijk niet vallen zonder bescherming want dan is hij kapot. Een glazen of plastic achterkant maakt het mogelijk draadloos opladen toe te voegen. Dit heeft OnePlus niet gedaan en mis ik echt. Ik heb op het werk en thuis draadloze opladers liggen voor mijn Galaxy S8 en je legt de telefoon er op en hij begint met te laden. Dat gaat dan niet zo snel als met een kabel maar toch.

Het scherm is een Oled scherm welke 6.4 inch groot is. Het heeft een resolutie van 2340 bij 1080 wat er voor zorgt dat letters en plaatjes er mooi en scherp uit zien. Onder het scherm is de fingerprint sensor geplaatst. Hier zie je niets van terug als je naar het scherm kijkt. Het scherm heeft een notch. Hierover verschillen de meningen de een vind het lelijk de ander prima. Ik behoor tot die 2e roep, Ja je ziet bovenin een druppel. Maar er word slim van de ruimte naast deze druppel gebruik gemaakt. Links zie je de icoontjes van meldingen en programma’s en rechts de accu en verbinding info. In eerste instantie dacht ik ja maar als je de telefoon dan in portrait mode gebruikt wat gebeurt er dan heb je dan een druppel aan de linkerzijde? Dit lossen ze slim op door op het moment dat je hem draait de notch weg te werken in een zwarte balk. Onder de streep heb je nog steeds een groter scherm tot je beschikking dan wanneer je geen notch hebt.

Het scherm bevat net als mijn S8 always on echter is dit niet always on de telefoon moet bewegen en dan gaat het scherm aan. Bij mijn Galaxy S8 staat het gewoon de hele tijd aan. Dit is een betere implementatie wat mij betreft. Tevens omdat ze het waarschuwing lampje hebben weggelaten.

Als je het hebt over een scherm heb je het ook over de helderheid en kleurweergave. Ik kan een paar plaatjes plaatsen over wat er gemeten is maar beschrijf liever mijn ervaring. Op en zonnige dag ik hem naast de S8 gelegd en daar zag ik geen verschil mee. Ik lees dat de S9 een nog wat helderder scherm heeft wat zou kunnen bijdragen aan nog beter kunnen aflezen in de zon. Ook de kleuren zijn mooi, standaard is hij wat blauw maar de sRGB mode laat de kleuren meer natuurgetrouw zien. Het is maar net wat je prettig vind, het is wel prettig dat dit instelbaar is.
Een mooie feature is dat er een leesmodus is die je kunt koppelen aan elke geïnstalleerde app. De meeste toestellen hebben een nacht modus welke het blauw vermindert zodat het prettiger is om te lezen en sommige mensen beter kunnen inslapen als je voor het slapen gaan nog naar je telefoon kijkt. De lees modus verandert het scherm naar een sepia kleur en maakt de letters iets scherper. Dus als je een e-book reader app gebruikt kun je het scherm automatisch laten aanpassen als deze app gestart wordt en weer terug als je hem verlaat.

Ik begon de eerste dag met een volle accu Als eerste stel je dan alles in en ben ik de telefoon gaan gebruiken. Ik heb wat filmpjes bekeken en een aantal spelletjes geprobeerd. In onderstaande plaatjes zie je hoe ver ik op de accu ben gekomen.

Zoals je ziet is de scherm tijd meer dan 6 uur. Daar ben ik met mijn Galaxy S8 nooit aan gekomen. Nu heeft deze een iets kleinere accu maar ook is het scherm een tikje kleiner wat voor wat minder verbruik zou moeten zorgen. Ook de volgende dagen is het scherm gebruik op een volle accu prima en in de buurt van de 6 uur. Ik moet zeggen dat dit erg fijn is, je komt een dag heel goed door zelfs als je een power user bent. De gemiddelde gebruiker zal best om de dag de accu op kunnen laden. Is je accu leeg dan kun je in een half uur ongeveer de helft van je accu weer vol laden met de bijgeleverde lader.

OnePlus maakt voor de camera gebruik van sensoren van Sony. An de achterkant van de IMX519 en als secundaire camera een IMX376K. De primaire camera heeft een F waarde van 1.7 wat een fijne lichtsterke lens is. Ook is hier optische stabilisatie aanwezig. In navolging van Google heeft OnePlus ook een nachtmodus toegevoegd. Ik heb hier als test een aantal foto’s mee gemaakt. Ik heb ook de google camera app geïnstalleerd en hier vergelijkbare foto’s mee gemaakt. De foto’s in het donker met beide apps vallen mij niet tegen. Zonder aan wat schuifjes te komen komt het licht niveau overeen met de werkelijkheid. Ik zie dan dat mijn S8 probeer de boel te licht te maken.

Galaxy S8
Oneplus
Nighshot versie:

Nog een voorbeeld waar je ziet dat nighshot de foto lichter maakt maar niet waarheid getrouwer.

Normaal stand
Nightshot stand

Ik kreeg ook de vraag om even met de google camera app een foto te maken dat heb ik op het zelfde punt gedaan:

En vervolgens weer een nightshot. Ik merkte dat het maken van de foto nu langer duurde, ik moest de telefoon dus langer stil houden.

Voor mijn gevoel zijn de nightshot versies te licht (al zie je in de voorbeelden hierboven maar een kleine verandering) in verhouding tot hoe ik de omgeving in het echt zag. Dat de nacht modus niet altijd werkt zie je aan de volgende foto, deze is uitgebeten en veel te licht.

Op zich is de nacht modus dus een leuk feature en in sommige gevallen zul je er een mooiere foto door maken echter in de situatie waar ik hem nu heb gebruikt levert hij niets op en krijg je een minder waarheidsgetrouwe foto.

De camera app heeft ook een knop om snel 2x digitaal in te zoomen,ik denk persoonlijk dat ik hier weinig gebruik van zou maken. Ik ben van mening dat je beter een foto kunt maken en dan een crop in een goed bewerking programma. Dit al helemaal als je digitale zoom gebruikt, voor mij een no go. Al met al komen er prima foto’s uit het toestel. De 2e camera wordt gebruikt voor diepte informatie. Zo kun je snel een foto maken waar het onderwerp scherp is en de rest van de foto niet. Mijn idee is dat ze hier meer gebruik van hadden kunnen maken. Bijvoorbeeld voor optische zoom.

Wat mij wel opvalt is dat de normale foto's genomen met de google camera app iets beter zijn. Op sommige punten als je inzoomt zijn ze net wat duidelijker. Wellicht dat OnePlus dus nog wat kan verbeteren. Hieronder zie je nog wat foto’s die ik de afgelopen dagen heb gemaakt.

De moderne telefoon heeft tegenwoordig een fingerprint sensor voor het unlocken van het scherm. Ze zijn in de loop van de jaren van de voorzijde van de telefoon verhuisd naar de achterzijde van de telefoon. Dit allemaal om een zo groot mogelijk scherm te kunnen plaatsen. Nadeel van een fingerprint sensor aan de achterzijde is dat als de telefoon op tafel ligt je hem niet via die weg kunt ontgrendelen zonder de telefoon op te pakken. Een nieuwe manier om hier omheen te werken is een sensor onder het scherm. Het is eigenlijk en kleine camera (de methode die OnePlus gebruikt) die onder het scherm zit. Dit heeft voordelen en nadelen. Het is een van de eerste generaties en waarschijnlijk een van de makkelijkere manieren om dit te implementeren. Nadeel is dat je even licht moet maken om de vinger te kunnen lezen. Dit doet de telefoon door even het scherm op maximale helderheid te zetten ter plaatse van de sensor. Dit zie je dus even flink oplichten. Daar waar je een HW sensor blindelings kunt vinden zeker in het donker moet hier even het scherm aan staan. Ik heb verschillende meningen gelezen over de snelheid. Ik moet zeggen dat ik niet veel verschil merk met de sensor aan de achterzijde van het scherm van mijn Galaxy S8. Als je wat natte vingers hebt unlocked hij slecht maar dat heb ik met mijn Galaxy S8 ook dus hier verschilt de techniek niet. Als extra functionaliteit kun je animatie die je ziet als je je vinger op het scherm ziet aanpassen.
Ik heb ook de face unlock methode gebruikt. Indien er voldoende ligt is werkt dit prima alhoewel ik de meerwaarde er niet van in zag. Ik moet toch het scherm activeren zodat hij gaat kijken of ik het ben. Ik heb ook de test gedaan met een foto van mij zelf en deze voor de sensor gehouden. Dit werk niet dus dat is positief.

Wifi
Wifi testen net als 4G zijn best lastig. Het hangt heel erg af van de gebruikte netwerk apparatuur aan de andere zijde van de telefoon. Ik heb daarom een wifi snelheid test gedraaid thuis en op het werk dit om een gevoel hiervan te krijgen.

4G
Als je een telefoon uit Azië koopt is het altijd even opletten of hij de goed frequentie banden ondersteund voor het gebruik van mobiel internet in de EU. Bij de OnePlus 6T is dit geen probleem hij ondersteund alle belangrijke banden/frequenties die de Nederlandse providers gebruiken. Ik heb thuis geen volledige uitslag wat betreft bereik en heb dus onderweg even een plaatje gemaakt wat de betreft de 4G snelheid. Op het moment van meten had ik volledige uitslag wat betreft bereik. Wat ik wel gemerkt heb is dat op het moment ik in een winkel stond waar ik normaal al slecht bereik had ik nu nog slechter bereik had. Waar ik normaal bij het raam kan gaan staan en bereik krijg moest ik nu naar buiten. Dit is natuurlijk geen wetenschappelijk onderbouwde meting maar gaf een eerste gevoel. Verder heb ik met bellen geen probleem gehad en ook de geluid kwaliteit was prima.

De snelheids resultaten:

Bluetooth
De 6T maakt gebruik van Bluetooth 5.0 de belangrijkste verschillen met 4.x zijn snelheid, bereik en stroom verbruik. Ik maak gebruik van een keyfinder genaamd Lut. Leuk ding, slaat de positie op als de verbinding tussen Lut en telefoon is verbroken en maakt dan geluid. Ook kun je dit geluid van afstand activeren. Ik had het gevoel dat het langer duurde voordat de Lut zijn verbinding kwijt was. Dus even een testje met de S8 er naast en inderdaad je hebt langer verbinding. Dit is met name ook fijn als je een Bluetooth boxje of hoofdtelefoon gebruikt.

GPS
Niet onbelangrijk is de GPS. Ik heb met verschillende programma’s genavigeerd en dat ging prima. Snelle fix en onderweg geen gestotter. Ik heb een GPS test programma geïnstalleerd en de telefoon naast mijn Galaxy S8 gelegd. Wat ik opmerkelijk vond is dat na een aantal minuten de OnePlus veel meer satellieten “ziet” maar dat de nauwkeurigheid lager is. Dit blijft ook zo. De foto laat het verschil tussen beide telefoons zien, links de Galaxy S8 rechts de OnePlus 6T.

Hardware, of eigenlijk het ontbreken hier van. Dat is natuurlijk de hoofdtelefoon aansluiting. Er is denk ik nog nooit zoveel gesproken over telefoons met het ontbreken van de hoofdtelefoon aansluiting. OnePlus is hier niet de enige in. Het is altijd zo dat wanneer een fabrikant en aansluiting achterwege laat wat een standaard is er veel meningen zijn. In dit geval heeft OnePlus dit gedaan om de accu nog wat groter te kunnen maken. Andere fabrikanten doen het om de telefoon dunner te maken of om er een extra luidspreker te plaatsen. Zelf vind ik het niet erg dat je geen hoofdtelefoon aansluiting hebt. Ik heb zelf een Sony WH1000XM2 (aanrader!!!) dus ik zit er niet mee en heb liever een grotere accu. OnePlus levert wel een usb-c naar hoofdtelefoon conversie plugje. Nadeel is dat je hem dan niet meer kunt opladen als je muziek luistert. Hier zou draadloos laden dus handig zijn geweest want dan kan het wel tegelijk.

De telefoon heeft aan de onderzijde symmetrisch gaatjes al uitgang voor de muziek afkomstig van de luidspreker. Dit lijkt er dan op dat je stereo luidsprekers hebt. Maar zodra je een van de gaten dicht houd merk je dat maar aan een kant een luidspreker zit. Dat is natuurlijk jammer. Tevens is het geluid wat minder van kwaliteit dan van mijn S8. Het is wel voldoende luid.

Aan processor power is geen gebrek. Door de minimale schil is het een snelle telefoon en dit zal gedurende de gebruiksduur ook wel zo blijven. De 8GB intern geheugen helpt hier natuurlijk ook bij. Als opslag is er 128 GB beschikbaar. Voor de meeste onder ons meer dan voldoende. Ik denk 64 GB ook wel maar die variant is er niet. Jammer denk ik want dan had de telefoon nog iets scherper geprijsd kunnen zijn.
Wat ik wel jammer vind is dat de telefoon niet waterdicht is. Volgens de spec kan hij wel tegen een buitje maar wat als het een hoosbui is of langdurig zweet. Als er dan wat gebeurt heb je geen garantie. Dat doen veel flagship telefoons beter

Oneplus maakt gebruik van OxygenOS. Op het moment van schrijven is deze al gebaseerd op android 9 Pie. Mijn S8 wacht nog op deze update. De eerste versie van OxygenOS lag heel dicht tegen standaard android aan maar in de loop van de tijd heeft OnePlus hier eigen functies aan toegevoegd.
Iedereen maakt wel een keer een screenshot. Normaal moet je als het een webpagina is en je meer dan een scherm grootte wil vastleggen meer dan een foto maken. Dit heeft OnePlus slim opgelost. Nadat je de screenshot functie hebt geactiveerd, door of powerbutton plus volume down of door met drie vinger over het scherm naar beneden te vegen, kun je aangeven dat je je meer van de pagina wil opslaan. Zo kun je dus van de website een heel stuk in een keer kopiëren. Dit zou eigenlijk elke telefoon meten hebben. Ik heb het in die twee weken van review al een aantal keer gebruikt.

Als je het volume aanpast kun je ook meteen selecteren naar welke media uitvoer het geluid moet. Je leest steeds meer over een donker thema. Google is het overal, zelfs op de desktop, aan het doorvoeren dat je dit kunt kiezen. Voor amoled is dit beter voor je accu aangezien bij weergave van zwart de led in het scherm gewoon uit staan. Grappige is dat toen ik nog veel mijn telefoon flashte met cyanogenmod en dergelijke (nu heb ik een telefoon van het werk en mag dat niet) je al standaard een donker thema had. Nu wordt het opeens gezien als iets nieuws. Wat OnePlus wel toegevoegd als personalisatie is dat je het zwarte thema nog naar je eigen hand kunt zetten met kleur accenten.

Nu we het over cyanogenmod hebben, wat ik als tweaker leuk aan OnePlus vind is dat ze beta versies beschikbaar stellen die je mag installeren en dat hierdoor dus de telefoon al standaard is geunlocked en hierdoor ook open staat om een eigen ROM op te installeren.

Een van de voordelen van de minimale aanpassingen is dat de maandelijkse beveiliging updates snel worden doorgevoerd. OnePlus beloofd 3 jaar ondersteuning voor de telefoon vanaf de introductie datum.

Aan de gamers onder ons is ook gedacht. Je kunt aangeven dat als er een spelletje gespeeld wordt je geen notificaties krijgt of bijvoorbeeld alleen notificaties met tekst ze zijn dan dus wat kleiner in beeld en je kunt gewoon door spelen. Tevens kun je tijdelijk de automatische helderheid uitschakelen en de netwerk snelheid een boost geven. Dit laatste wordt gedaan door de netwerk activiteiten van andere apps te blokkeren. Je kunt dus zelf selecteren bij welke game dit allemaal moet gelden.
OnePlus heeft en functie aan de ontgrendeling toegevoegd die het mogelijk maakt om aps te starten als je de ontgrendel knop ingedrukt houd en vervolgens naar boven beweegt. Ik heb dit weer uit gezet omdat ik net niet gebruikte. In de comments vroeg iemand naar de fps functie en of deze leerde. Ik heb hier tijdens gaming niets van gemerkt ook niet ven enige frame drops.

Handig is de pocket mode. Dat heeft mijn S8 ook en voorkomt dat het scherm aan gaat als de telefoon in je broekzak zit.

Voor het overzetten van data heeft OnePlus Switch ontworpen. Ik heb dit nog apart getest en het werkt prima. Echter het nadeel is dat het pas start als je de backup van google al hebt gestart. Dus bij mijn eerste poging had ik er niets aan. Stap je nu over naar een nieuwe telefoon kun je hier weer gebruik van maken en deze sneller instellen. Ik moet zeggen dat ik voldoende heb aan de google backup functionaliteit.

OnePlus heeft ook gebaren toegevoegd aan de telefoon. Wat betreft de navigatie balk of de vervanging daarvan is het een eigen implementatie van de google gestures. Veeg aan de rand omhoog en het vervangt de back button en veeg je in het midden omhoog sluit je de app maar als je dan het scherm blijft aanraken krijg je je recent apps te zien. Handig en het werkt goed. Je kunt ook instellen wat er gebeurt als je een V of O op het scherm tekent. Of bijvoorbeeld een screenshot maken als je met drie vingers van boven naar beneden over het scherm beweegt. Zo zijn er nog een paar maar dit zijn de belangrijkste wat mij betreft.

Ook de launcher heeft wat aanpassingen ten opzichte van de pixel launcher. Zo krijg je als je aan de linkerzijde van het scherm een zogenaamde shelf. Je vind hier allerlei onderwerpen die je vaak gebruikt. Denk aan een weer overzicht en recent apps maar je kunt er ook een widget plaatsen. Zelf een scan maken van je gamma pasje en dat de volgende keer gebruiken in de winkel in mogelijk (ik gebruik hier stocard voor). Ik heb de launcher na een paar dagen vervangen door Action Launcher die vind ik persoonlijk fijner. Daar gebruik ik functionaliteit van die ik prettig vind.

De recent app view heeft wat weg van de Iphone layout. Is dat vervelend, ik vind van niet. Hij is duidelijker dan de view die Samsung gebruikt.

Zo komen we weer aan het einde van mijn review en hoop dat jullie gevonden hebben wat je zocht om de telefoon wel of niet aan te schaffen.

Tweakers bedankt voor beschikbaar stellen van de OnePlus 6T. Het was een leuke ervaring om dit voor jullie te mogen doen.

De OnePlus heeft voors en tegens net als iedere andere telefoon. Ik moet zeggen dat ik wel gecharmeerd ben van OxygenOS. Dat is cleaner en de telefoon heeft veel minder bloatware.

Daar waar OnePlus in het begin erg sterk mee op de markt kwam, een high end telefoon voor een schappelijke prijs, zijn ze naar mijn mening iets aan het kwijt raken. Het is nog steeds een high end telefoon maar de aanschafprijs ligt niet ver onder die van de concurrentie en in sommige gevallen zelfs er boven. Willen ze deze strategie blijven volgen zullen ze moeten zakken met de prijs. Neemt niet weg dat je voor de prijs een telefoon koopt met een mooi groot scherm een lekker grote accu en prima camera.

Ondanks dat het een goede telefoon is zou ik persoonlijk niet dit geld uitgeven aan de OnePlus 6T.

Heb jij ook een OnePlus 6T (8GB ram, 128GB opslag) Zwart?

Volgens mij kun je beter eerst een OnePlus 6T Topic of iets dergelijks beginnen https://gathering.tweakers.net/
en dan over een tijdje hier een review plaatsen met alle ervaringen
Een OnePlus topic is er al, daarbij heb ik maar twee weken de tijd voor de review. Met deze vraag ben ik benieuwd wat jullie graag lezen in een review. Wat is er voor jou nu belangrijk om te weten voordat je de OnePlus zou aanschaffen.
Met welke provider ga je dit gebruiken?

Ik ben benieuwd of er iets al meer gedaan is aan out-of-the-box VoLTE en VoWiFi support...
Dus d.w.z. SIM kaartje erin en gelijk na installatie etc.. of je VoLTE indicator in balkje ziet nadat je daarvoor de nodige instellingen voor hebt aangezet in settings...

Ik overweeg namelijk een OnePlus telefoon om te gaan gebruiken met Vodafone..
Daar kan je als je goed zoekt op internet wel wat mee doen, maar dit is natuurlijk een test-exemplaar...
Ik heb een One Plus 6 met Vodafone simkaart, En standaard staat VoLTE niet aan. Je kan het waarschijnlijk wel aanzetten, maar ik durf dat niet met zekerheid te zeggen.
Thanks voor de update :)
Ik had inderdaad dat al gelezen dat dat kon door een bepaalde procedure te volgen lol...

Maar het ging mij eerder om out-of-box experience...
maar dat is dus zoals ik al dacht, staat niet aan haha.

Thanks again!
Vodafone

Mmm een goed antwoord krijgt een -1.

[Reactie gewijzigd door Btje op 26 juli 2024 14:01]

Ik lees steeds dat notificaties laat binnenkomen. Wil je testen of email, agenda herinneringen en whatsapp berichten op tijd binnenkomen? Ook als de telefoon bv 1 uurtje niet gebruikt is.

[Reactie gewijzigd door PlayBox op 26 juli 2024 14:01]

WhatsApp, GMail en agenda blijft wel gewoon werken.
Ook als de telefoon bv 1 uurtje niet gebruikt is.
Niet alles, als je bepaalde dingen lang niet hebt gebruikt. Dan komen er op een gegeven moment geen notificaties binnen. best wel slim eigenlijk en je kan dat instellen.
best wel slim eigenlijk en je kan dat instellen.
Grappig dat je er zo tegenaan kijkt.
Ik vind die bruut agressieve standaard energiesettings van die chinaphones eigenlijk bloed irritant. Het is duidelijk dat ze voor bijvoorbeeld Whatsapp uitzonderingen hebben omdat dat gewoon blijft werken maar Telegram gaat bij mij op den duur gewoon kapot totdat ik het weer open en er opeen een bak notificaties doorkomen die ik gewoon had moeten hebben. Telegram is voor mij belangrijker dan whatsapp, dat ik hier dus op deze manier achter kwam vond ik toch wel moeilijk irritant.

Bij mijn Oppo RX 17 Pro (broertje 6t) moet je aardig graven in de energieinstellingen om dat de nek om te draaien (zeker als je nog niet weet waar je dit probleem moet zoeken, je moet toch aardig technisch onderlegd zijn om binnen acceptabele tijd een link met energiebeheer te leggen) en je loopt er eigenlijk pas tegenaan als je berichten of notificaties mist...

Ik tolereer het redelijk persoonlijk omdat het ook wel lijkt te werken qua idle stand by tijd maar dat had veel handiger gekund.
Dat notificaties ook niet meer doorkomen vind ik echt een bruut lelijke oplossing. Het hele idee van die push notificaties is juist dat je niet elke keer de app hoeft te openen. Kan nooit de bedoeling zijn.

[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 26 juli 2024 14:01]

Ben wel benieuwd naar hoe de fps nu werkt na de nodige updates. Is deze verbeterd? Sneller? 'Leert' de fps inderdaad?

Met na de release was de werking namelijk zeer wisselend.
Tipje voor je score: Plaats de review pas als deze (zo goed als) af is. Nu krijg je waarschijnlijk heel veel 0 scores, terwijl je straks op het einde misschien wel een +1,+2 of misschien wel een +3 score kan krijgen.

Succes met je review!
Ik ga er natuurlijk van uit dat jullie allemaal terug komen en een +3 geven. Wacht nog even met je score en laat horen wat je graag in de review wil zien.
Ben benieuwd, hoop dat je veel plezier aan je test periode beleefd en een eerlijke review gaat maken
Over het algemeen komen mensen niet meer snel terug naar een review, waardoor de eerste score blijft staan.

In dit geval kom ik toch nog even terug om de score van 0 naar +2 te veranderen. Het ziet er nu een stuk beter uit.
Dat vind ik aardig dankjewel.
Het gebruik voor de review gaat goed al wat foto's gemaakt in het donker met de google camera app en de standaard app. Wat de verschillen zijn zullen jullie binnenkort lezen.

Zijn er nog meer brandende vragen?