Acer Nitro VG270U Zwart Review

7 februari 2019, laatste update op 7 februari 2019, 1.009 views Rapporteer

Eenvoudig IPS-paneel waarbij de prijs gelijk staat aan de featureset.

Pluspunten

• Dunne fysieke bezels
  • Prijs
  • QC - Geen dode pixels of BLB

Minpunten

• 40mm aan "verborgen" bezel

Monitor zonder fratsen, waarbij de enige "premium" feature, FreeSync, werkt, maar dit is geen échte "gaming monitor", gezien het smalle bereik (48-75Hz).

Dit is echter geen negatieve eigenschap - het is juist fijn om een recht-toe, recht-aan scherm te hebben. Wat wél een negatieve eigenschap is, is het feit dat er ondanks de dunne fysieke bezels tóch nog een "verborgen" bezel zit die pas te zien is wanneer de monitor aan staat.

Het gebruik van het scherm is de eenvoud zelve, waarbij er een OSD op staat met redelijk vanzelfsprekende opties en enkele standaard profielen, welke door de gebruiker aangepast kunnen worden. Standaard staat FreeSync uit, dus let hier op wanneer je dit scherm voor spelletjes gaat gebruiken. De standaard calibratie heeft een ietwat hoge helderheid, maar de kleuren zijn prachtig. Wellicht dat een calibratietool als een Spyder of ColourMunkey dit kan bewijzen, maar ik acht dit niet nodig.

Voor de rest... 3 Inputpoorten (2 x HDMI, 1 x DP), geen USB hub en kan gemonteerd worden op een VESA-beugen (Wat ik dus ook heb gedaan).

Wat betreft het roemruchte "backlight bleeding" heb ik waarschijnlijk geluk gehad met deze monitor - een donkere scene toont geen witte hoeken of randen waarbij een witte waas is waar te nemen. En gelukkig geen dode pixels.

202 Woorden om te zeggen dat dit een "What you see is what you get" product is. Niks exotisch, dus ook geen exotische prijs.

Heb jij ook een Acer Nitro VG270U Zwart?

Goeie beknopte review! Ik heb wel een vraagje: zou je een foto of iets kunnen plaatsen om die "verborgen bezel" wat te verduidelijken?
Mooie review, ik heb hem ook. Zal er ook wat over schrijven!