Bang & Olufsen Beoplay H8i (Beige) Review

Galuni
3 februari 2019, laatste update op 8 februari 2019, 2.645 views Product gekocht

Bang & Olufsen Beoplay H8i (Beige)

Mooie hoofdtelefoon met een uitstekend geluidprofiel die prettig op het hoofd blijft zitten. Het grootste nadeel dat ik kan vinden is de (on)mogelijke wasbaarheid van de hoofdband.

Pluspunten

• Keuze materialen
  • Mate van afwerking
  • Geluidskwaliteit
  • Verborgen Microfoon
  • Active Noise Cancelling
  • Connectie mogelijkheden

Minpunten

• Simplistische App
  • Kost wat
  • De wasbaarheid

Lieve Mede-Tweakers

Introductie
Weinigen onder ons zullen wezelijk gaan tweaken met een product als deze. Een 300,- kostende hoofdtelefoon. Maar gelukkig is dat ook niet nodig! Het is namelijk gewoon een uitstekend product!
Whats in the box
Dus wat zit er in de doos:

-1 Kabel 3,5mm Jack 1m lang
-2 3,5mm Plug combi ding. Zal een B&O ding zijn, past nergens bij mij op de apparaten
-3 Kabel USB naar USB C
-4 een prachtig zacht zakje
-5 De B&O H8i zelf
Geluidkwaliteit
Een belangrijk puntje voor iedere hoofdtelefoon natuurlijk, hoe is het geluid? B&O staat al langer bekend voor een helder "krisp" geluid zonder te veel toeters en bellen. En ook bij deze hoofdtelefoon stelt het bedrijf niet teleur. Heldere geluiden waarbij de kwaliteit van de signaalbron een grotere rol speelt. De balans tussen hoog, mid en lage tonen is prettig en zonder dat één van deze overheerst.

Nu kan er gestuurd worden in voorkeuren. Zo heeft B&O een app uitgebracht die nodig is om de H8I in eerste instantie in te stellen. Deze voorziet in software up-dates en stelt de gebruiker in staat om ook in geluid een paar persoonlijke voorkeuren in te stellen. Mijn persoonlijke voorkeur ligt echter bij het prachtig uitgebalanseerde geluid waarmee hij uit de verpakking komt.
Bouwkwaliteit
Een aluminium frame, Schelpen van zacht Kalfsleder, het geheel zal niet de lichtste koptelefoon zijn die je ooit hebt opgezet. Aluminium is nou eenmaal zwaarder dan kunststof. Maar tussen de flexibiliteit die in de hoofband is aangebracht, De padding in deze hoofdband en de padding van de schelpen met dat zachte leder heb je er weinig last van.

Sterker nog, een groot probleem dat vaak te horen is bij on-ear hoofdtelefoons is hoe de oren na verloop van tijd platgedrukt voelen, of bij brildragende mensen rondom de pootjes pijnlijk worden. Zelf draag ik ook een bril en heb een brede kop. En vooralsnog kan ik deze hoofdtelefoon rustig een aantal uren op doen voordat ik deze klachten begin te merken. En zonder veel poeh ha kan ik ook rustig een dagje werken met de hoofdtelefoon op.

De knoppen aan de zijkanten zijn even wennen. Er zitten meerdere functionaliteiten verwerkt in de paar knoppen die ze kwijt konden. Maar uiteindelijk wennen die en voelen ze in mijn ervaring niet hinderlijk of vervelend aan, maar zal ook eerlijk toegeven niet de vergelijking te kunnen trekken met bijvoorbeeld de knoppen van de grotere broer de H9i.
Design
Tja wat kan ik hier nu van zeggen. Persoonlijk vind ik de H8i een mooi subtiel ontwerp hebben. Het meer traditionele zwart zal menigeen aantrekken. Persoonlijk heb ik de voorkeur gegeven aan de grijs met beige. Het ziet er netjes en verzorgd uit allemaal. Er is overduidelijk aandacht aan besteed. Maar uiteindelijk, toch persoonlijk. Hij ziet er natuurlijk niet uit als menig Gamer Headset. Maar ik denk dan ook dat deze niet dezelfde doelgroep voor ogen heeft. Al is mijn sterke vermoeden dat de H8i ook die rol makkelijk zal kunnen vervullen.
Connectie mogelijkheden
De H8i kan op meerdere manieren van van signalen voorzien worden:

-1 Via 3,5mm Jack Kabels
-2 Via USB C
-3 Via Bluetooth
Toepassingen
De dagen dat een hoofdtelefoon enkel geschikt was voor het luisteren naar muziek zijn al lang voorbij. En ook de dagen dat je voor verschillende rollen verschillende apparaten nodig hebt. De H8i Heeft een uitmuntende geluidskwaliteit voor muziek, Active Noisecancellation die jou in staat stelt om je makkelijker van de omgeving af te sluiten. Een microfoon waardoor je ook complete gesprekken kan voeren. Of dat nu via een telefoonverbinding is, of tijdens het spelen van je favoriete spelletje on-line
Deze hoofdtelefoon is gewoon een prachtig product. Doet wat die moet doen en doet dat gewoon retegoed! Er zijn mensen die nadelen ondervinden in de knoppen, deze deel ik niet. Het geluid is strak, de toepasbaarheid van muziek luisteren tot conferencecalls, werkt allemaal uitstekend. En het is ook nog allemaal mogelijk zonder draadje voor 30 uur bij elkaar opgeteld.

De H8i kwam voor 400,- op de markt, en om eerlijk te zijn vind ik dat te duur. Momenteel is dit gezakt naar 250 tot 300 euro. Nogsteeds veel geld voor een hoofdtelefoon natuurlijk. Maar dan heb je ook wel een mooie waar je rustig nog jaren lang van kan gaan genieten!

En wellicht is dat een persoonlijke voorkeur in deze tijd. Maar ik hou daar wel van. Een product dat gewoon kwalitatief goed gemaakt is, en dat de nodige jaren zonder problemen kan blijven werken. Zonder om de twee jaar een nieuwe nodig te hebben. Maar helaas, die mate van kwaliteit, die kost ook wat.

Nadeel wellicht van de grijze variant over tijd zou wellicht kunnen zijn dat de kussens in de hoofdband niet losgehaald kunnen worden om eens een keertje in de was mee te laten draaien.

Heb jij ook een Bang & Olufsen Beoplay H8i (Beige)?

De 2x 3,5mm Jack kabel is bedoeld voor gebruik in het vliegtuig. Daar heb je niet altijd een standaard 3,5mm aansluiting.
''Zelf draag ik ook een bril en een brede kop''

Je draagt een brede kop? :X Verder leuke review, dank!
Ja, dat is de laatste mode :P Maar bedankt voor de tip!