LG UltraGear 32GK650F Zwart Review

7 februari 2019, laatste update op 7 februari 2019, 869 views Rapporteer
Testpanel +1

Goede monitor, mooi vormgegeven maar vrij groot op een standaard bureau.

Pluspunten

• Weinig input lag
  • Groot
  • Snelle response tijden

Minpunten

• Prijs
  • Groot

Voor Tweakers deze 32 inch LG 32GK650F monitor een aantal weken mogen testen. Komend van een 27 inch scherm was dit een monster van een scherm bij het uitpakken.
Omdat het een gaming monitor betreft heb ik de monitor uitgebreid getest met Tom Clancy's The Division en met mijn all-time favoriet Battlefield 2. In vergelijking met mijn beeldscherm (Samsung Syncmaster 2693HM) was dit echt een verademing, goede resolutie en een erg goede refresh rate van 144 Hz.

Totaal geen last van ghosting of schokkerig beeld, die levert een erg rustig en aangenaam beeld op; erg prettig.

Punt van kritiek, weet alleen niet of dit ligt aan het Tweakers test model maar er zat enkel een stroom adapter en kabel bij. Geen DP of HDMI kabel, ook ben ik niet echt fan van een monitor met een losse adapter maar dat is persoonlijk.

Het uitpakken en installeren ging soepel geen rare dingen tegengekomen, ik miste alleen een lampje op de monitor die de status aan geeft. Je kan dus niet zien of de monitor aanstaat of slaapt?
Bouwkwaliteit van de monitor is goed, voet is stevig en het scherm wiebelt niet als je bijvoorbeeld aan het typen bent. Wel is het zo dat ik het scherm te groot vindt op een standaard bureau van 80cm diep je moet vaak van links naar rechts kijken in plaats van alles te kunnen zien in één oogopslag.

Aan de achterkant zitten de volgende aansluitingen: 2 x HDMI, 1 x DisplayPort, 1 stroomaansluiting en een 3.5mm speakeraansluiting. De speaker poort geeft enkel het geluid door vanuit de HDMI kabel er zitten dus geen speakers op de monitor.

Monitor kan 90 graden gedraaid worden en is in hoogte verstelbaar, zeker een groot pluspunt!

De bediening van de monitor gaat via een knopje aan de onderkant. Dit is een joystickje waarmee je kunt navigeren en kunt bevestigen. Geeft de monitor van voorgezien een strak uiterlijk. Het instellingen menu is erg uitgebreid en er is van alles in te stellen. Ik heb de monitor bij het aansluiten gelijk gereset naar fabrieksinstellingen (was de vorige Tweaker vergeten) en die instellingen waren zeer goed dus als je geen kleuren purist bent kan je prima uit de voeten met de standaard instellingen.
De monitor heeft een VA-paneel waardoor de kijkhoek goed te noemen is. Bezels zijn bijna niet aanwezig, enkel aan de onderkant is hij iets dikker. De voet heeft de vorm van een V en neemt niet veel ruimte in beslag waardoor je veel ruimte op het bureau overhoud. De achterkant is voorzien van een “gamers” uiterlijk met de rode accenten maar aan de voorkant ziet het er uit als een normale monitor.

De prijs is een forse in mijn optiek, het is een prima monitor met een goede refresh rate maar de lage resolutie bij een dergelijk groot scherm is gewoon jammer. Verder is het een mooie monitor van goede bouwkwaliteit en een aanrader als je echt 24/7 aan het gamen bent. Als je ook nog andere zaken wil doen kan je beter een scherm met een hogere resolutie nemen.

Heb jij ook een LG UltraGear 32GK650F Zwart?

Het lampje zit in de joystick en moet je aanzetten in het menu. Je ziet dan vaag een rood lichtje.
Wiebelt het scherm, of valt het mee ? Ik vind het zelf een erg mooi scherm en de prijs is redelijk.