Motorola Moto G5 (3GB ram) Grijs Review
26 januari 2019, laatste update op 26 januari 2019, 241 views
Rapporteer
Product gekocht
Een verademing in gebruik: vrijwel stock android, geen bloatware, mede daardoor snel in werking, wordt regelmatig voorzien van updates, verwisselbare accu.
Pluspunten
- vrijwel stock android
- verwisselbare accu
- meer dan voldoende rekenkracht
- dualband wifi
- fastcharge lader
- regelmatig updates
Minpunten
- camera driver ondersteund geen raw
Na gebruik te hebben gemaakt van HTC en Samsung telefoons, waar ik gek werd van alle custom rommel en bloatware, zocht ik een telefoon die vooral "schoon" was. Dus geen preinstalled rommel in de firmware image die je, zoals bekend, niet kunt verwijderen (enkel uitschakelen). Ik kwam op de motorola Moto serie uit. Na lang lezen en twijfelen dit toestel besteld. Vanaf dag één in gebruik een verademing. Geen homescreen customisations die de boel verschikkelijk vertragen, geen vreselijke popups van apps of diensten die er fabrieks-af ingebakken zitten en ik helemaal niet wil gebruiken, gewoon een schoon toestel zonder alle eerdergenoemde rommel.
Met een featureset die zeer royaal is, zoals dualband wifi , en 4g wireless, is dit een zeer prettig toestel in gebruik. De 4g performance is buitengewoon goed te noemen; ik ken momenten waar ik binnenshuis 100mbit over 4g doe. Indrukwekkend.
Kortom, gekeken naar het totaalplaatje (prijs vs prestatie), een zeer prettig toestel die me prettig blijft verassen door z'n fijne werking.