De "Lifetime Writes" is 62 PBW (62.000.000 GB) over een periode van 5 jaar.
Dat zijn 17 DWPD (Drive writes per day) die gedaan kunnen worden op deze SSD.
Er zou dus 34TB aan data elke dag weg geschreven kunnen worden in 5 jaar! ^^
Ook is hij zeer consistent bij het wegschrijven van data, na meerdere 100GB's achter elkaar weg te hebben geschreven blijft de schrijfsnelheid zo goed als onveranderd.
M.2 SSD's willen vaak nog in de thermal throttling modus schieten bij lange schrijf acties, dat ben ik bij deze nog niet tegen gekomen.
Na 1TB aan data weg te hebben geschreven achter elkaar is de SSD opgewarmd tot +-42 graden waarop hij blijft hangen, dit vindt ik erg netjes aangezien hij niet actief wordt gekoeld. Wanneer er niet naar toe wordt geschreven zakt de temperatuur snel weer terug naar de +-28 graden. Hier ben ik zeer tevreden over.
Helaas ondersteunt het gebruikte moederbord (Asus Republic Of Gamers X99 RAMPAGE V EXTREME) via de PCIe sloten geen NVMe SSD, hierdoor werkt de PCIe adapter niet waarop deze SSD was gemonteerd.
:strip_exif()/m/547445/1GNb9I1EoKUUcGbWdK4dCBLzBBkMDzVWzod28iekh4fChqC7Aj.jpeg?f=620xauto)
De enige optie was om de SSD aansluiten met een "ASUS hyper kit M.2 to Mini SAS adapter.
Een nieuwe kabel kopen van U.2 naar Mini Sas kost rond de 70,- euro...
Helaas zit in de gebruikte kast NZXT H700 de achter kant al helemaal vol met kabels en andere SSD's.
Hierdoor zit de NVMe SSD momenteel onhandig aan de voorkant weg gewerkt...
Momenteel is er ongeveer 38TB weg geschreven aan data, dat is +- 0.2% van de opgegeven levensduur van de SSD, ik verwacht nog een lange tijd van deze SSD te mogen genieten.
Vragen of verbeter punten ? Ik hoor ze graag! ^^