Kwaliteit is degelijk, knoppen zijn fijn en ANC is behoorlijk.
Pluspunten
- ANC is behoorlijk
- Bouwkwaliteit is erg degelijk
- Configureerbare knop voor assistant of ANC niveau
Minpunten
- Bluetooth verbinding komt niet altijd tot stand
- App van Bose vereist locatie permissies
Ik heb de Bose QC 35 II gekocht nadat ik vanuit mijn werk al ervaring had met de Plantronics Backbeat Pro en Pro 2. ANC ten opzichte van de Plantronics is vele malen beter, als ik in de serverruimte moet werken doe ik dat niet meer zonder ANC! Op de werkvloer is er ook wel iets meer demping als de Plantronics maar met mijn gehoor kan ik ondanks de ANC de gesprekken nog steeds nagenoeg volgen. Voordeel is wel dat de demping het makkelijker maakt om in de concentratie-zone te komen, waarna ik daar weinig last meer van heb.
De ANC is ook goed genoeg dat ik op mijn slaapkamer de kinderen beneden bijna (vaak zelfs helemaal) niet meer hoor, ondanks dat ze door de woonkamer heen stuiteren en de TV hard aan hebben staan. Dit is helaas een noodzaak en in dat opzicht een ijzersterke oplossing.
De ANC heeft ook een klein nadeel, er zit een beetje hoge ruistoon in (zowel bij ANC high als low). Ik heb de eerste unit daarom teruggestuurd en een nieuwe gekregen maar exact het zelfde "euvel". Echt hinderlijk is het niet maar echt fijn ook niet, zeker niet als je (net als ik) 4 uur per dag gebruik geen uitzondering vind.
Accu kan ik kort over zijn, die is prima. Ik doe een dag of 2 tot 3 met 1 lading. Gezien het aantal uren dat ik de headset gebruik is dat keurig. Nadeel t.o.v. de Plantronics is wel dat deze headset niet werkt als deze opgeladen wordt. Je kan wel muziek luisteren met de meegeleverde audiokabel (die past niet in m'n Pixel

) maar dan heb je geen ANC. Om de batterij iets te sparen kan je ook ANC ingeschakeld houden maar audio via de kabel, dan gaat de accu net iets langer mee.
Geluidskwaliteit is ook dik in orde, wel ietsje minder als de ANC uit staat (lijkt wel een soort echo bij te komen dan). De Plantronics Backbeat Pro was qua geluid iets sterker, maar de Bose is voor mijn voorkeur prima om als dagelijkse headset op kantoor te gebruiken.
Bellen met de headset gaat ook super, alleen niet op de fiets doen vanwege het windgeruis