De Tab 4 Plus 10 inch had het vlaggenschip moeten zijn van de Lenovo tablets. Qua specs is het natuurlijk een mid range model met een paar leuke specificaties.
In de praktijk valt hij zwaar tegen. De accu is af en toe heel snel leeg, na een uur of twee of drie normaal gebruik. Ook de camera is slecht, reken niet op de kwaliteit van een mid range smartphone.
Na een half jaar kwam de eerste vlek in het scherm. Het lijkt op een spiegeling maar zijn een aantal pixels bij elkaar in de buurt die lichter zijn dan de rest. Dit valt blijkbaar niet onder garantie want gebruikers schade maar hoe dit kan ontstaan is niet duidelijk.
De trage prestaties en software problemen met onder andere de accu zou met een software update misschien opgelost kunnen worden maar intussen is duidelijk dat die niet gaat komen. Het verhaal is dat er een hardware probleem is dat een nieuwere Android versie tegenhoudt maar het blijft onduidelijk.
Al met al denk ik dat na anderhalf jaar de Tab 4 Plus hier al weer weggaat. Nooit meer Lenovo hier, de volgende wordt gewoon weer Sony of Samsung.
Helaas op het moment niet, de laatste was de Z4 tablet. Ik hoop dat er een opvolger komt. Mijn Z2 tablet is hartstikke oud maar op sommige vlakken gewoon beter dan de Lenovo.