Gigabyte Z390 Aorus Master Review
15 januari 2019, laatste update op 15 januari 2019, 152 views
Rapporteer
Product gekocht
Mijn eerste "dure" moederbord, ik ben onder de indruk van de bouwkwaliteit, een hele upgrade t.o.v. mijn z370 Aorus Ultra gaming. VRM en koeling is zo'n beetje het beste dat te koop is. Al met al veel geld maar ook veel moederbord.
Pluspunten
- Zeer degelijke VRM
- 9900k op 5.3ghz is geen enkel probleem
- Zeer degelijk gebouwd
- Weinig RGB poespas
Mijn eerste "dure" moederbord, ik ben onder de indruk van de bouwkwaliteit, een hele upgrade t.o.v. mijn z370 Aorus Ultra gaming. Weinig RGB poespas is zeer welkom. Ruim voldoende USB3.0 aansluitingen en een goede verdeling op het moederbord, alle fan aansluitingen etc zitten op de rand, dubbele 8-pin CPU aansluiting is overbodig maar wel fijn. VRM en koeling is zo'n beetje het beste dat te koop is.
An sich vind ik 280 euro voor een moederbord behoorlijk aan de prijs, ik ben gewend moederborden van tussen de 75 en 150 euro te kopen, het verschil in bouwkwaliteit is echter wel heel duidelijk, nog nooit zo'n mooi moederbord gehad.
Nieuwe BIOS is een verbetering, standaard LLC profiel is veel te agressief, ik heb die op 'normal' staan om de Vcore onder controle te houden. Tevens is bij geen enkele 'auto' instelling duidelijk wat de waarde is. OC profielen zijn alleen voor 8th gen beschikbaar.