AMD Wraith Max Cooler met RGB LED Review

pelle888
13 januari 2019, laatste update op 13 januari 2019, 3.541 views Product gekocht

AMD Wraith Max Cooler met RGB LED

Niet de meerprijs waard wanneer je een Wraith Spire hebt. Mocht je zowel gebruik willen maken van de RGB stirp rondom de fan als de RGB in de fan dan heb je 2 kabels nodig die aan de onderkant van de koeler zitten.

Pluspunten

• Montage systeem

Minpunten

• Meerdere kabels
  • USB-Header nodig
  • Nauwelijks stiller
  • Nauwelijks koeler

2 van 5 sterren (Slecht)
Ik heb deze cpu-koeler gekocht als upgrade van de Wraith Spire. Dit omdat ik de RGB functies van de AMD koelers wel mooi vind en het feit dat deze naar de zijpaneel van de kast staat in plaats van de meeste naar de voorkant.

De koelprestaties valt me niet heel erg tegen, ik wist dat dit een koeler is voor de looks en niet voor de maximaal haalbare koelen. De temps schelen wel redelijk wat. Mijn Ryzen 7 1700 geklockt op 3.7GHz blijft op een bescheiden temperatuur van van 70°C onder full load. Natuurlijk komt dit niet in de buurt van een dikke luchtkoeler/waterkoeler maar toch wel zo'n 6-7°C beter dan de Wraith Spire.

De geluidsproductie van de Wraith Max is niet geweldig maar ook niet slecht. In ieder geval iets beter dan de Wraith Spire, maar zeker hoorbaar. Ik maak in de case gebruik van be quiet fans en dan valt zowel de Wraith Max als de Wraith Spire toch wel op door hun geluidsproductie. Het geluid is niet overdreven hard en echt irritant maar jammer is het wel.

De RGB functies, deze zijn aan te sturen met de RGB software van je moederbord. In Mijn geval Asus, hierbij heb je allerlei mogelijkheden, van knipperen tot pulsen tot regenboog. Dit is natuurlijk afhankelijk van de Software van je moederbord. Een min punt van de Wraith Max is dat je 2 kabels nodig hebt om van alle RGB functies gebruik te kunnen maken, een gewone RGB header en een USB header. Ook de plaatsing van de aansluitingen is onhandig gekozen, wil je het AMD logo aan de bovenkant komen de aansluitingen aan de onderkant. Hierdoor is netjes wegwerken praktisch onmogelijk.

De montage, deze is erg gemakkelijk. Je plaatst de backplate in de schroefgaten aan de achterkant van het moederbord. Dan leg je aan de voorkant de plastic houders, hierna schroef je deze vast door middel van 4 schroeven en daarna kan je de koeler achter de plastic houder haken en met een hendeltje vergrendelen.

Conclusie, de Wraith Max kan wat voor jou zijn als je van de RGB functies houd. Mocht je de Wraith Spire hebben dan is een upgrade niet echt de moeite waard. De plaatsing van de kabels is erg onhandig en qua geluidsproductie ga je er maar amper op vooruit. De koelprestaties zijn beneden maats voor een koeler van €35-45 maar dat weet van te voren als je wat onderzoek hebt gedaan. Kortom een koeler met plussen en minnen en eentje die niet de moeite waard is om los te kopen naar mijn mening.

Heb jij ook een AMD Wraith Max Cooler met RGB LED?