€ 51,30 bij Amazon.nl

Babyliss For Men Styling kit X-10 E837E - Multistyler Review

Zythean
8 januari 2019, laatste update op 8 januari 2019, 1.582 views Product gekocht

Babyliss For Men Styling kit X-10 E837E - Multistyler

Hoewel alles plastic is en er geen grote kop bij zit om het hoofd vlug te scheren, ben ik erg tevreden over de scheerkwaliteit. Het duurt allemaal wat langer en vereist meer precisie dan met m'n vorige tondeuse, maar m'n kale kop en baard zien er beter uit dan voorheen!

Pluspunten

• Goede scheerkwaliteit
  • Variatie in opzetstukken
  • Te gebruiken tijdens laden
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

• Erg plastic
  • Vereist aardig wat precisie en geduld van gebruiker
  • Geen groter opzetstuk voor hoofdhaar

Vorig product + gebruiksdoel
Zo'n 4 jaar geleden kocht ik van Babyliss m'n eerste tondeuse (Pro Intensive variant), omdat ik steeds dunner haar begon te krijgen, dus het moest eraf. Tegenwoordig laat ik ook mijn baard staan en probeer die goed verzorgd te houden, dus toen m'n vorige tondeuse het begaf, werd het tijd voor iets nieuws.
De X-10 Multistyler kreeg mijn voorkeur, vanwege zijn relatief lage prijs (en een krap budget) in verhouding tot de vele functies die het apparaat biedt.

Voor de context: Ik gebruik dit product om m'n kapsel zo kort mogelijk te scheren (zonder opzetstuk) en om m'n baard tot max 2,5mm of korter te trimmen en verder te verzorgen.
Bouwkwaliteit
Wat allereerst opviel was dat alles van plastic is, maar dit ben ik ook gewend van Babyliss. Dit betekent dat je er zorgvuldig mee om moet gaan, want het kan makkelijk kapot. (Bij m'n vorige tondeuse zijn er ook onderdelen gesneuveld)
Opzetstukken en het scheren zelf
Het gebrek aan bouwkwaliteit wordt echter ruimschoots gecompenseerd door het aanbod aan opzetstukken wat meegeleverd wordt, die alles bieden voor full-body haarverzorging. Alleen een groter opzetstuk om het hoofdhaar te scheren had nog fijn geweest.
Het kleinere formaat dwingt de gebruiker om meer precies te werk te gaan en meer tijd aan het scheren te besteden, wat bij goede uitvoer tegelijk ook tot een zeer verzorgd uitziend kapsel + baard leidt. Ook is het kleinere formaat fijn als je, zoals ik met m'n baard, plekken hebt waar het haar dikker/meer groeit: Ik scheer rondom deze plekken met 2mm en de plekken zelf met 1,5mm, wat leidt tot een baard die veel egaler geschoren oogt.

Met sommige opzetstukjes (bijv. de precisiegeleider voor trimmen van 0,5-3mm) zal je ook wat vaker over dezelfde plekken heen moeten gaan, omdat ie haartjes mist. Maar ook dit ervaar ik eigenlijk als voordeel: Je kan er bijv. voor kiezen je baard wat ruiger/natuurlijker te houden als dit je stijl is. Ook zorgt dit ervoor, bij de eerder genoemde dikkere haargroei, dat er geen zichtbare overgang te zien is op de plekken waar ik het iets korter scheer.

Tenslotte bieden opzetstukken, zoals het kleine precisiemesje en de scheerkop 18mm voor het gelaat, alles om de laatste details en randjes bij te werken.
Al met al ben ik dan ook erg tevreden over de kwaliteit van het scheerresultaat met deze multistyler en vind de prijs/kwaliteit verhouding helemaal prima. Ook vanuit m'n omgeving viel het direct op dat m'n kapsel + baard er beter uit zagen, vanaf het eerste gebruik.
Als er nog een grote kop bij zat voor het hoofd sneller te scheren en/of de bouwkwaliteit iets betrouwbaarder was, had de X-10 van mij 5 sterren gekregen.

Heb jij ook een Babyliss For Men Styling kit X-10 E837E - Multistyler?

Beetje giechelvraagje: schaamhaar ook goed ermee te verwijderen? O-) Ik gebruik nu een hoofdhaartondeuse maar daar zit zoveel kracht in dat ik bang ben om Willie een keer ermee weg te jassen...
Moet eerlijk zeggen dat ik dat (nog) niet geprobeerd heb, mede omdat ik de rest van het lichaam nog vlak voor het overlijden van m'n vorige tondeuse heb gedaan ;)

Er zit wel een speciale scheerkop bij voor het lichaam. Deze ziet er als volgt uit: https://www.babyliss.nl/o...AGES/E837E/E837E-body.png
Op basis van even goed gevoeld te hebben, lijkt deze vriendelijk voor de schaamstreken. De meeste andere opzetstukken en scheerkoppen hebben namelijk onderdelen die (erg) scherp zullen aanvoelen, of zelfs tot wondjes kunnen leiden op een gevoeligere huid.

Of de lichaamscheerkop ook prettig scheert en kwaliteit levert, kan ik je helaas nog niet zeggen..