JBL Tuner Wit Review
2 januari 2019, laatste update op 2 januari 2019, 1.140 views
Rapporteer
Product gekocht
Fijne featureset voor een kleine (badkamer)speaker. Goede DAB ontvangst en mooi geluid. Jammergenoeg niet waterdicht, maar tot dusver zijn we heel tevreden.
Pluspunten
- Een van de weinig speakers die DAB+ radio combineert met bluetooth en aux-in
- Mooi geluid
- Kan luid genoeg om boven douche uit te komen
Minpunten
- De aan/uitknop bedienen duwt soms het apparaat opzij
- Geluidje bij aan/inschakelen niet uit te zetten
- De rest van de knoppen wat aan de kleine kant
- Voor deze prijs had hij waterdicht mogen zijn
Ik zocht een DAB+ badkamerradio voor mijn vriendin die luid genoeg kan om boven de douche uit te komen en die (vooral voor mij) ook in staat is om podcasts af te spelen van mijn telefoon.
Eerst hadden we een echt badkamerradiootje van TinyAudio, maar dat gaf al na een paar maanden de geest. Dus met black friday heb ik de JBL Tuner gekocht. Dat is geen badkamerradio en ik hoop dat hij tegen een beetje vocht kan, maar dat risico hebben we genomen want voor de rest voldeed hij aan alle eisen. Ik heb wel gewacht op de black friday korting, want €99 is best wel een bedrag voor zo'n klein ding. Daarvoor had hij misschien wel echt waterdicht mogen zijn.
De radio is iets hoger en iets slanker dan een blikje frisdrank en ziet er mooi genoeg uit. Ook het geluid is mooi en hij kan luid genoeg. De Bluetooth-pairing gaat met mijn Moto G4+ heel vlot, dus podcasts zijn gemakkelijk af te spelen en de DAB-ontvangst (in Antwerpen) is prima. We hebben hem na twee weken gebruik (max. 30 minuten per dag) voor het eerst moeten opladen. Al met al zijn we heel tevreden en ik zie mezelf het radiootje bijvoorbeeld ook wel meenemen op vakantie of als ik eens zou gaan klussen in een leeg huis.
Misschien een paar kleine kritiekpuntjes: de aan/uit knop zit aan de zijkant en zo duw je de radio opzij als die niet op een oppervlak staat waar de voetjes veel grip hebben (op het porseleinen plankje in onze badkamer glijdt hij weg). Ook hoefde voor mij het drum-geluidje bij het in- en uitschakelen niet. Dat klinkt altijd op hetzelfde (gemiddelde) volume en als je de radio zachtjes wil aanzetten (als de baby slaapt) schrik je daar altijd van op.
De rest van de knoppen zit verzonken aan de bovenkant van het toestel. Die doen het prima, maar als je geen zicht hebt op de knoppen (hij staat op een hoog plankje) dan zie je niet goed wat je doet. Ze zijn ook vrij klein dus zeker zonder bril moet ik vaak de radio eerst pakken om hem accuraat te bedienen. Voor mij hadden de knoppen dus iets groter mogen zijn, of mogen uitsteken zodat je ze beter voelt. Maar dat zijn kleine puntjes die het plezier dat we hebben van de radio zeker niet verpesten. We zijn er heel blij mee, en hopen dat hij het nog lang mag doen.