Prima on-board devices zoals SATA en Raid 0 - 5+1. Firewire en 6 x USB 2.0. Voor de rest gewoon standaard specificaties. AC97 audio, ik heb zelf een Creative Audigy2 eringezet. Is zeker wel aan te raden waarneer je van GOED geluid houd.
En natuurlijk beschrikt dit board over 4 DDR slots met 2x dual channel.
Opzich een prima moederbord, alleen Asus is nooit bereikbaar voor eventuele problemen. Service lijn niet, en email adressen bestaan niet!
1 groot nadeel Corsair 3200 TWINX LLTP (low latency) loopt op timings 2-3-2-6 origineel. Maar (op 2 verschillende p4p800-e deluxe'n geprobeert) wil niet overgeclockt worden en liep op 2.5-3-2-6. Inmiddels Corsair 3200 XL 2-2-2-5 2x 512 dual channel, loopt superz! Maar kan overclocken van 3.0 tot 3.2Ghz.
Inmiddels een Tagan 480W voedig gekocht, deze werkt prima op dit moederbord. Inmiddels heb ik heb board nu zo'n 1.5 jaar en nogsteeds prima stabiel.
Voor de extra functies die de Deluxe (of -E deluxe) versie bied zou ik ook wel overstappen. Echter voor het net iets snellere aspect: het belangrijkste verschil tussen de i865PE en de i875 is PAT en ECC voor geheugen. Aangezien Asus het probleem met de uitgeschakelde PAT (voor meer info zie hier) al heeft opgelost, blijft er als enige (merkbare) verschil tussen borden met deze verschillende chipsets dan ECC over. Dan kun je beter een P4P800(-E) Deluxe kopen, dan kan je weer bijna 25 euro in je zak steken....Mijn tip: Als je 50 euro meer te besteden hebt, koop dan de p4C800-e deluxe. Net even nieuwer chipsetje, met hier en daar wat minder compatibiliteits problemen. Plus gewoon NET ietjes sneller.