Even een note aan het begin: dit is een review van de DIGITAL-versie van deze HALOS frames, dus de a-RGB versie (5V, 3-pins, en niet de 12V 4-pins). Deze staan NIET in de pricewatch, maar ze zijn gewoon te krijgen bij Highflow.nl. Zie ook de thumbnail van de productfoto in de pricewatch; daar staat niet het woordje "digital" bij, maar de kleurtjes suggeren dat het toch addressable RGB is, maar dat is dus niet zo!
Overigens geldt deze review tevens een review van de 140mm-versie aangezien er 0,0 verschil is met de 120mm versie.
Met deze HALOS frames maak je van elke fan een RGB-fan. Vaak zijn RGB fans, zoals de Corsairs, NZXT en Thermaltakes wel erg mooi, maar zijn ze niet static-pressure optimized en lever je dus wat in bij gebruik op een radiator.
Als je compromisloze koeling wilt hebben en toch RGB, dan zijn deze HALOS frames een uitstekende oplossing.
Ze kosten 12,95/stuk, dus tel dit wel op bij de aanschaf van je fans!
Ik heb bijvoorbeeld 3x 120mm Noctua NF-F12 Industrial 2000RPM PWM fans als intake en 2x 140mm Noctua NF-A14 Industrial 2000RPM PWM fans op mijn NZXT Kraken X62 radiator zitten. Dan zit je dus met 5 van deze HALOS frames, waarbij de 140mm dus nog wat duurder zijn.
De fans zijn al 25 euro per stuk (=125 euro) en dan nog eens 3x13 en 2x15 euro erbij voor die frames. Dan kom je in totaal op 195 euro uit en dat alleen voor fans met wat RGB. Dus je moet voor jezelf nagaan of het je dit waard is, of dat je beter gewoon direct RGB-fans koopt en dan dat beetje koelingperformance (en ook geluid, want de Noctua's hebben een veel aangenamer geluid) dan maar opgeeft.
Wat echt ideaal is, is dat je deze fan frames kunt daisychainen. Ik heb dus 3x120mm stuks gedaisychained en met een 3-pins RGB adapter kabeltje op het onderste a-RGB header van het moederbord aangesloten.
Deze zijn dus compatible met Aura Sync (Asus), Mystic Light (MSI) en Fusion (Gigabyte). Dus geen aparte software nodig! De website Highflow.nl (waar ik deze gekocht heb) geven aan dat je maximaal 3 frames kunt daisychainen (er zitten namelijk 30 ledjes per fan frame verwerkt).
De verlichting ziet er gewoon strak uit en is goed zichtbaar:
Er zijn naast de reguliere, zwarte, plastic HALOS frames ook zogenaamde LUX-versies van aluminium. Deze zijn uiteraard steviger, luxer, maar ook 7 euro/stuk duurder. Het voordeel is wel dat je bij deze LUX-versie een RGB-adapter erbij krijgt om ze op je moederbord-header aan te sluiten. Dit kabeltje zit dus
NIET bij de non-LUX versie!
Overigens zijn deze plastic versies al erg stevig, dus ik zou niet weten waarom je een aluminium versie nodig zou hebben. Het zit toch "verstopt" voor de fans.
Let op; verder zijn hieronder nog eens 2 versies te onderscheiden: de HALOS (LUX) en de HALOS (LUX) DIGITAL. Die laatste geeft aan dat het gaat om addressable RGB (5V, 3-pins). De non-digital versie betreft een 4-pins aansluiting dus 12V! Zorg er dus voor dat je de DIGITAL-versie kiest als je a-rgb wilt. Phanteks noemt het overigens d-RGB.
Ook hier geldt dat je het 3-pins RGB adaptertje
NIET erbij krijgt als je de non-LUX versie pakt. Ze zijn ook
NIET los te verkrijgen; ik heb namelijk met Phanteks contact gehad hierover en zij gaan er vanuit dat je moederbord zo'n 3-pins RGB kabeltje meelevert. En anders moet je toch maar de LUX versie pakken, of een LED-starter kitje van Phanteks waar dit adaptertje ook gewoon bij zit.
------------------------------------------------
EDIT 03-01-2019: ik heb ook de radiator fans (2x140mm Noctua's NF-A14 top mounted) voorzien van deze frames.
Doordat het geheel dan enkele millimeters lager hangt door die fanframes, zitten nét de kabeltjes die van de Kraken X62 door de rubberen afdichting boven het moederbord in de weg, dus ik heb die om moeten leiden. Visueel leidt dit tot iets meer zichtbare kabel"rommel", zeker nu de bovenkant van het moederbord ook mee verlicht wordt door deze frames.
Wat opvalt is dat, doordat deze Noctua's van die rubber hoekjes hebben, er een mini spleetje ontstaat tussen fanframe en fan:
:strip_exif()/m/93148/1GF3QEr1ob9cepgPlAFaVOkUOsCI1QYHreJiBiAQpP986zodaX?f=620xauto)
Eigenlijk vind ik het wel subtiel mooi uitzien, dus gelukje bij een ongelukje
In het geheel ziet het er dan zo uit: