Xiaomi Mi Smart Multifunctional Gateway Review

28 december 2018, laatste update op 28 december 2018, 1.272 views Rapporteer

Ook ik wilde mijn huis graag wat slimmer maken. Na te hebben gelezen, hebben gezocht en gelezen mijn keuze laten vallen op Xiaomi.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Prijs
  • Installatiegemak

Minpunten

• Chinese stem
  • Nog geen volledige integratie met Google Home

Ik had al meerdere Xiaomi producten in huis en was zodoende bekend met de kwaliteit. De installatie van de gateway was een eitje. Product wordt geleverd met een Chinese stekker, maar vooraf een verloopje mee besteld waardoor dit niet langer een probleem vormde.

De gateway in het stopcontact gesloten en de Mi Home app gedownload, vervolgens ingelogd met mijn Mi account en op het + geklikt. Op de gateway ook de "pair" knop ingedrukt en niet lang daarna werd de gateway gevonden.

Tijdens de installatie begon er ook een alleraardigste dame tegen mij te praten, maar geen idee wat ze zei want dit was helaas in het chinees.

Vanuit de app heb je vervolgens een aantal mogelijkheden;
- Lamp aan of uit
- Intensiteit lamp instellen
- Kleur lamp instellen
- Gebruiken als deurbel
- Gebruiken als wekker
- Gebruiken als alarm

Door andere Xiaomi producten te koppelen breid je de mogelijkheden uit. De gateway functioneert hierbij als "basisstation". Zo heb ik, om te beginnen, twee smart plugs gekoppeld en een deur en raam sensor. Hierdoor is er nu een koppeling te maken dat als de lampen uit zijn deze om een bepaalde tijd aan te gaan of als er een deur open gaat een lamp te laten knipperen. Dit werkt door middel van een If/Then.

Al met al een eenvoudig product, makkelijk in gebruik en eenvoudige installatie. Aanrader!

Heb jij ook een Xiaomi Mi Smart Multifunctional Gateway?

Ik heb zelf een paar Aqara spulletjes, van Xiaomi. Die hebben hun eigen app en dat werkte perfect.

4 dagen geleden kreeg ik echter te horen dat ivm compliance met Europese privacy regels het gebruik van de app opgeshort is!

Dus ik over schakelen naar Xiaomi app die mijn Aqara gateway gewoon in de lijst heeft staan maar met geen mogelijkheid te paren is. Scant zich suf maar ziet niks. En emails naar tech support komen terug als undeliverable. :-(.

Jammer.

Misschien dat ik ze via OpenHab aan de praat kan krijgen...
Welke instellingen heb je gekozen in de App? Mainland China of Europe?
Zoals @Robbie T zegt; zet de app op (Mainland, wil soms ook wel is Stroom China staan :P) China, reset all je devices en pair ze opnieuw.

Inmiddels heb ik alles perfect werkend.
1x Gateway
2x Xiaofang camera
3x Rookmelders
2x Doorsensors
3x Led bulb rgb
1x Ledstrip
1x Aqara cube
:D
Minpunten
Chinese stem
Inmiddels is er een Engelse stem :)
Ik heb van vandaag zo een hub maar wel wat problemen.

Kan hem vinden als ik de server op China zet maar dan kan ik mijn andere apparaten niet toevoegen (luchtbevochtigers). Hij vind ze wel maar kan de waterstand en temperatuur niet weergeven. En kan dus ook geen ifttt instellen. Ook wat lastig om naar de radio te luisteren op dat ding.

Iemand een tip, is er geen eu versie?
Ik weet niet of de luchtbevochtigers al beschikbaar zijn voor de eu versie. Als je de app op eu zet kom je in de lijst van devices die je wil toevoegen wel je bevochtigers tegen? (dus niet zelf laten zoeken maar zelf selecteren in een lijst).
Ja hoor. Werken perfect. Ik moet ze wel op de Nederlandse server zetten. Belgische werken ze niet perfect.