Nivona CafeRomatica 680 Review

28 december 2018, laatste update op 28 december 2018, 2.730 views Rapporteer

Nu een half jaar in bezit. Fijn toestel. Intuitief bediengemak. Stil en maakt heerlijke koffie.

Pluspunten

• makkelijk schoon te maken
  • handige app
  • simpel te bedienen

Minpunten

• spoelt veel (maar daardoor ook wel schoon)

Inmiddels een half jaar in gebruik. Een heel fijn toestel. Oogt mooi, maar dat is persoonlijk. Het heeft eigenlijk maar 1 knop om te bedienen, naast een kraanknop, maar het is niet omslachtig. Je hoeft niet tal van menus door om iets te regelen of te maken.

Een opsomming van een aantal kenmerken:
* Koffie is mooi heet/ warm van temperatuur. Dit is in te stellen.
* Cappuccino maken gaat als een tweetrapsraket. Display geeft precies aan wat je moet doen. Mooi schuim
* Via de app ook zetmanieren in te stellen
* Sterkte en hoeveelheid water tijdens het zetten te bepalen, maar ook te programmeren
* In de app kan je zien wat de staat is van reinigen/ ontkalken/ etc. Ook statistieken van aantal kopjes koffie, espresso, etc gezet zijn
* Stil. Maakt geen herrie. Je hoort het wel natuurlijk, maar ik vind het meevallen.
* Zetgroep makkelijk eruit te halen om af te spoelen onder de kraan
Lekbak is makkelijk uitneembaar en schoon te maken. Je kan er makkelijk bij
* Plateau waar je het kopje op zet onder de uitloop is niet van metaal, zodat het niet gaat krassen en niet kan oxideren. Dit met mijn oude Jura en Nespresso krups machine wel gehad.
* Service is goed. Ik had een bluetooth issue door android pie. Dit werd snel opgepakt en een update volgde spoedig. Vriendelijk in de communicatie.

Aanrader! Duitse degelijkheid met Zwitserse techniek/precisie.

Heb jij ook een Nivona CafeRomatica 680?

Ik zoek in welke mate het automatisch uitschakelen (na x-tijd) ook uitgezet kan worden.
Kan dit met dit toestel ?
Jazeker. Je kan dit instellen met diverse mogelijkheden. Na 10 minuten, half uur en nog enkele. (Dit zeg ik uit mijn hoofd) op de site kan je de gebruiksaanwijzing downloaden. Staat het denk ik ook wel in. Anders kan ik het voor je uitzoeken

Aanvulling: onlangs had ik een storingsmelding. Na telefonisch contact (NL) meer dan top geholpen en zelf alles kunnen oplossen. Nu kan ik zelf ook een diepe reiniging uitvoeren.

[Reactie gewijzigd door DeMol13 op 25 juli 2024 08:31]

Dank voor de info ...
Maar kun je die automatische uitschakeling ook VOLLEDIG deactiveren. Hiermee bedoel ik dat de koffiezet zich enkel uitschakelt als je op de knop drukt
In de handleiding vind ik het alvast niet terug

[Reactie gewijzigd door supermike op 25 juli 2024 08:31]

Ja dat kan. Hieronder de keuzes:

10 minuten
8 uren
10 uren
12 uren
Deactiveren
ik heb dezelfde machine nu 2.5 jaar en ben nog steeds dik tevreden. Ben het ook helemaal eens met de schrijver van de review. Wat ik juist heerlijk vind is dat je verschillende programma's kan maken (waardoor ik sterkere koffie krijg dan mijn vriendin)

[Reactie gewijzigd door sodium op 25 juli 2024 08:31]