Huawei Mate 20 Pro (dual sim) Zwart Review

27 december 2018, laatste update op 5 februari 2019, 291 views Rapporteer

Prachtig toestel, supersnel met een leuke camera

Pluspunten

• Ontwerp
  • Bouwkwaliteit
  • Kirin 980 en de snelheid van het toestel
  • Camera's achterkant zowel film als foto
  • Accu gaat echt de hele dag mee bij zwaar gebruik.
  • Super snelladen

Minpunten

• Notch, minder notificaties
  • Functionaliteit Always On Display mager
  • Software op bepaalde plekken niet efficient
  • Prijzig
  • Notificatielampje is erg klein
  • Geen 4K 60fps

Afgelopen jaar een Samsung Note 8 gehad, na de S8 Plus, S7 Edge, S6 Edge en Samsung S4. Oftewel sinds lange tijd weer een uitstap naar een ander merk. Besloten na diverse reviews (goed en slecht) het toestel los te kopen.

Het design doet ook denken aan mijn laatste Samsungs dankzij de het iets gebogen scherm langs de randen. Dit maakt dat het toestel ondanks zijn groot scherm voor mij eenvoudig vast te houden is. De notch bovenaan het scherm zorgt er helaas voor dat er minder te zien is op gebied van notificaties, maar dat went vast nog wel. Daarentegen werken de in de nodge aanwezige onderdelen t.b.v. de Faceunlock super goed en snel. Unlocken gaat ook met de vingerafdrukscanner in het scherm snel genoeg voor mij. Het ontbreken van een hoofdtelefooningang kan ik prima mee leven, aangezien ik mijn hoofdtelefoon (Sony 1000XM2) meestal draadloos gebruik.

Het toestel heeft maar liefst 3 camera's aan de achterkant en schiet leuke plaatjes. Met name het kunnen gebruiken van de groothoeklens is zeker een toevoeging in een telefooncamera. Ook Night Mode is een leuke toevoeging en doet je in slechtere lichtomstandigheden toch wat vaker een foto te maken. Filmen heb ik nog niet veel gedaan, maar heb niets gemerkt van artifacts door de image stabilization zoals ik in reviews zag. Misschien is dit reeds verholpen in de 146 update, maar het zag er wel erg strak uit.

Een groot toestel was ik al gewend en heb gekozen voor het gebruik van gestures om door het toestel heen te navigeren. Ik vind het prima werken, na een korte tijd om eraan te wennen. EMUI is niet altijd overal handig, maar nergens storend. (voorbeeld is het terugswitchen naar 1x zoom als je van camerafunctie veranderd) Ik heb geprobeerd om Nova Launcher te gebruiken, maar dit liep niet helemaal lekker (omhoog swipen bracht me niet naar hoofdmenu maar gelijk naar recente apps terwijl ik deze niet vasthield) Dus toen maar terug naar de default launcher.

Voorlopige conclusie:

De mate 20 pro is een feature-rijk toestel, dat bovendien razendsnel is. Het grootste pluspunt is voor mij de 4200Mah accu waarmee ik met redelijk zwaar gebruik makkelijk de dag doorkomt. (7-8 uur schermtijd is geen uitzondering, waar ik voorheen blij moest zijn met de helft) Het opladen gaat supersnel met de . De 3 camera's maken het leuker om foto's te maken met je telefoon. Heb een goed werkend BOE scherm. Ik ben erg blij met mijn overstap van Note 8 naar de Huawei tot nu toe. Met de verkoop van mijn Note 8 en de cashback actie kreeg de Huawei een voor mij nog redelijke prijs, maar goedkoop is het toestel allerminst.

Korte update na ongeveer 1,5 maand:

Nog steeds is het toestel razendsnel en gaat de accu lekker lang mee. Foto's zijn prachtig in zowel goed als slecht licht. Filmen is een ander verhaal met wat slechter licht, maar dat doe ik niet of nauwelijks.

Heb jij ook een Huawei Mate 20 Pro (dual sim) Zwart?