Mijn probleem is dat ik 19 radiatoren in huis heb - door voor dit honeywell systeem te gaan, ben ik 100% afhankelijk van hun meuk. Dat, in combinatie met slechts 2 jaar garantie, maakt het voor mij echt geen goede deal.
Ik kan niet geleidelijk de knoppen vervangen als ze structureel stuk gaan na 2 jaar en 1 maand - ik kan alleen maar dezelfde knoppen terugkopen. Dit, in tegenstelling tot bijv. slimme verlichting, waar je heel goed gewoon philips & ikea meuk kan mengen.
Ik wil dit ook met "slimme verwarming": Ik wil zelf mijn radiator knoppen kiezen, zelf een thermostaat, etc. Honeywell's thermostaat zou bijv. net zo goed de temperatuur kunnen regelen met niet-honeywell knoppen - die knoppen doen nl. niets anders dan radiator open/dicht doen en de temperatuur doorgeven. Ik wil zelf kunnen wisselen en mengen met dit soort systemen, omdat ik niet afhankelijk wil zijn van 1 merk.
Met zo'n €80 per knop en €200 voor de thermostaat (laatste keer dat ik keek) kost me dat een kleine 2000 euro. De terugverdien tijd is daarmee vele jaren, en met 2 jaar garantie gecombineerd met een vendor lock-in... nee bedankt
[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 24 juli 2024 02:47]