Acer Iconia One 10 B3-A50FHD-K22V Aluminium Review

16 december 2018, laatste update op 21 december 2018, 570 views Rapporteer
Product gekocht 0

Ik heb deze tablet gekocht als aanvulling op mijn telefoon (Samsung S8) en laptop (Acer Aspire ES1) om media te kijken. Belangrijk vond ik een actuele versie van Android (8.1), een HD scherm en voldoende geheugen. Voor het bekijken van Netflix, Youtube, NPO en iTV voldoet deze tablet prima.

Pluspunten

• Prijs/Value for money
  • Android 8.1
  • Fraai scherm
  • SD slot

Minpunten

• Lange laadtijd
  • Snelheid processor
  • Geen USB-C
  • Geen L3

Het beeld is van goede kwaliteit en heeft mooie kleuren. Met 1920x1200 kun je full HD kijken, maar 4K is niet mogelijk. Ik gebruik de tablet meestal met koptelefoon, wat een prima geluid geeft. De luidsprekers zijn overigens ook prima. Browsen gaat ook goed, maar je kunt wel merken dat de Mediatek MT8176 processor dan wat beperkingen heeft. De tablet is dan niet zo 'snappy' als mijn S8. De batterij is voldoende (met ruim 3 uur intensieve gebruikstijd), maar houdt niet over. De laadtijd (via micro-USB) is aanzienlijk, even een uurtje bijladen is geen optie. Er zit een houdertje bij de tablet waarmee je hem rechtop kunt zetten om bijvoorbeeld TV te kijken. Ik speel geen games op de tablet, gebruik geen stylus en als ik meer tikwerk heb dan pak ik de laptop er wel bij.

Heb jij ook een Acer Iconia One 10 B3-A50FHD-K22V Aluminium?

Met 1920x1200 kun je full HD kijken, maar 4K is niet mogelijk.
Zou je DRM Info willen installeren en posten wat de uitkomsten zijn? Op deze manier kan iedereen (dus ook ik) zien of de tablet Netflix gaat weergeven in HD of zelfs Full-HD. Daarvoor is WideVine CDM Security Level 1 nodig. L3 gaat alleen SD weergeven.
Het security level is L3.
Vandaag zonder waarschuwing een spontane update gehad waarbij ik al mijn instellingen ben kwijt geraakt. In de toekomst geen Acer tablet meer voor mij.