Nanoleaf Remote Review

16 december 2018, laatste update op 16 december 2018, 646 views Rapporteer

Nanoleaf wilde hun afstandsbediening een eigen gezicht geven en kwam met de Nanoleaf Remote op de markt. Leuk idee, maar faalt op kwaliteit en bruikbaarheid.

Pluspunten

• Interessant uiterlijk
  • Idee heeft potentie

Minpunten

• Goedkope plastic feel
  • Werkt matig

2 van 5 sterren (Slecht)
Een aantal jaar geleden kocht ik mijn eerste Nanoleaf starters kit met 9 panelen. Led verlichting heeft altijd mijn interesse gehad en toen ik de nanoleaf eenmaal in gebruik nam was ik helemaal verkocht.

Het is een aantal jaren verder en ik heb intussen al heel wat oanelen in mijn huis hangen (veelal via marktplaats gekocht). Nanoleaf is een nieuw innovatief product en ik ben heel tevreden over de kwaliteit en afwerking van de panelen.

De productontwikkeling bij Nanoleaf heeft duidelijk niet stilgestaan en men heeft een Nanoelaf remote op de markt gebracht. De remote zou het makkelijk moeten maken om lichtprogramma's en felheid te regelen zonder gebruik van de smartphone.

Toen ik de verpakking open maakte vielen 2 zaken me direct op.. hoe klein en hoe licht het doosje was.

Ik deed de doos open, pakte de onderdelen eruit en dacht al gelijk 'hmm.. dit valt me tegen'. Het plastic voelde goedkoop en licht. De installatie was wel een peuleschil, batterijen erin, dichtklikken en configureren via de app.

Gebruik
Je zou met de afstandsbediening de kleur van de nanoleaf kunnen regelen door hem op een bepaalde zijde te leggen. In de praktijk werkte dit niet altijd. Soms weigerde hij dienst. Als hij het wel deed dan gaf de afstandsbediening via een trilling een bevestiging. Om de as draaien zou de felheid (brightness) moeten aanpassen maar ook dit werkte niet altijd.

Op de foto lijkt de remote aardig wat licht te geven.. schijn bedriegt echter.. in de praktijk is bij daglicht de kleur maar matig te zien.

Na een uurtje spelen was ik er wel klaar mee. Uiteindelijk heb ik hem teruggestuurd (moest ook nog een restockingfee betalen). Nanoleaf maakt mooie panelen en heeft een goede api voor ontwikkelaars.. maar voor afstandsbedieningen moeten ze nog wat marktresearch doen naar mijn mening.

Heb jij ook een Nanoleaf Remote?

Je hebt gelijk, het is nu 2021, en er zijn nog steeds zeer veel problemen met deze afstandsbediening. Die van mij blijft maar knipperen, zelfs met volle batterijen, en is dus onwerkbaar.
Op zich had het product potentie kunnen hebben.. maar het is in de uitwerking totaal mis gegaan als je het mij vraagt.