Wat is het
Een 16GB MicroSD kaartje van Dane-Elec, voor bijvoorbeeld in je telefoon. Ideaal voor het opslaan van muziek/films/documenten etc.
Reden van aanschaf
Om een gemakkelijke reden. Ik zocht een MicroSD kaartje welke snel maar toch ook groot was, hierbij viel de keuze op het 16GB MicroSD kaartje van Dane-Elec!
Specificaties
Hieronder een tabel met de belangrijkste specificaties van het MicroSD kaartje:
Merk | Dane Elec | Type | Micro SDHC | Geheugen grootte | 16GB | Class | Class 2 | 5 Megapixel foto's | 6400 stuks | 8 Megapixel foto's | 4000 stuks | MP3/WMA (128kbps) | 4000 stuks | MPEG 4 (640x480) | 26 uur |
Verpakking & inhoud
Zoals in onderstaande afbeelding te zien kwam het kaartje in een blisterverpakking. Wat zijn die verpakkingen toch altijd makkelijk te openen...... NOT!
Prestaties
De volgende testen heb ik gedaan, wat betreft de error scan hier kom ik later nog op terug:
-Write/Read speed (ATTO)
-File benchmark (HD Tune Pro)
-Error scan (HD Tune Pro)
Write/Read speed:
Snelheden gemeten met ATTO, read komt tot 21MB/s, write op net geen 7MB/s.
File benchmark:
Error scan:
Helaas is bij het stofzuigen mijn kaartje verdwenen in de stofzuiger, na door al het stof geploeterd te zijn werd deze helaas niet meer terug gevonden

Wonder boven wonder is na ~1 maand van zoek geweest te zijn het kaartje terug in bezit! Het kaartje werd wel op een heel bijzondere plek gevonden, namelijk buiten in de achtertuin

. Wat dus betekende dat het kaartje kennis had gemaakt met moeder natuur (aka regen e.d.) Hieronder het resultaat van de daaropvolgende error scan!
Real Life benchmark
Met een schrijfsnelheid van zo'n 6,5 MB/ss betreft het een vrij rap kaartje. Ook de leessnelheid is vrij rap met zo'n 20 MB/s. Al met al een lekker snel kaartje voor momenteel net iets meer dan € 35,- En bovendien is het ook nog eens een super robuust/betrouwbaar kaartje! (Dit is in ieder geval mijn ervaring na mijn 'kwijt-zijn-ervaring')
Changelog
- 13-04-2010: 8e review gepost, wachtende op feedback...
- 14-04-2010: SanDisk veranderd naar Dane-Elec, niet goed opgelet mijn 8GB kaartje is van SanDisk
Gebruikte bronnen:
Google
Tweakers.net
Wiethoofd voor hulp met UBB code