€ 37,04 bij Amazon.nl Marketplace

Nacon Officieel gelicenseerde Wired Compact Controller voor PS4 - zwart Zwart Review

13 december 2018, laatste update op 20 december 2018, 5.935 views Rapporteer

Prettige controller maar heeft zo wel z'n minpunten. Alle functies die erop zitten werken perfect en ligt lekker in de hand. Aanrader voor de gamer thuis die geen draadloze controller nodig heeft. Prijstechnisch een goed product.

Pluspunten

• Comfortabel
  • Bekabeld
  • Fijne knoppen

Minpunten

• PS4 inschakelen
  • Speaker
  • Headset

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik heb deze controller aangeschaft toen mijn huidige PS4 controller kuren ging vertonen. Voordat hij de geest gaf heb ik deze alvast gekocht. Het is het enige merk dat vanuit Playstation een gecertificeerde controller mag maken, moet goed zijn dan. Gezien Playstation zelf geen controller heeft die bekabeld is was dit het beste alternatief. Prijstechnisch is hij goedkoper dan de standaard PS4 controller. Andere varianten van Nacon waren meteen een heel stuk duurder, gezien ik geen ervaring heb met Nacon leek me dit een goede instap.

De controller zelf:
Ligt prettig in de hand, voelt wel iets anders aan dan de PS4 controller. De kabel is 3 meter en voelt stevig aan. Ook al staat er compact op de doos, hij verschilt niet veel van de standaard PS4 controller, heel iets kleiner.
Links boven zit de D-pad op de PS4 controller, hier zitten de 4 losse knoppen aan elkaar. Dit voelt prettig aan en gaat net zo soepel. Verder niet veel over te melden, het is een goed alternatief voor degene die een bekabelde controller willen.

Minpunten die vermeld moeten worden:
Grootste ergernis die je direct gaat tegenkomen is.... je kan de PS4 niet opstarten aan de hand van de PS knop die op de controller zelf zit. Je moet handmatig de PS4 opstarten en vervolgens de PS knop indrukken om de controller te kunnen gebruiken.
Bij het aansluiten van de headset herkend de PS4 controller mijn headset, deze niet. Ging er vanuit dat het signaal simpelweg in de PS4 zelf verwerkt zou worden maar blijkbaar zit dat net even wat anders. Alle functies van de headset werken wel maar nu heb ik wat minder instellingsmogelijkheden bij de geluidsinstellingen van de headset in de PS4. Ik kan alleen het totaal volume instellen en niet meer apart het in-game geluid en inkomend microfoon geluid van de party waar ik in zit.
Speaker ontbreekt op de controller, ik lig er niet wakker van. Mocht je vaak spellen spelen waarbij hij gebruikt wordt kan het zijn dat je die geluiden gaat missen.

Al met al ben ik zeker tevreden over deze controller, wanneer hij zich een paar maand goed houd ga ik misschien naar de duurdere exemplaren kijken om zodoende de kleine minpunten te kunnen oplossen.

Update: Nu ik hem al een tijdje gebruik kom ik steeds meer dingen tegen die niet bevallen. Grootste ergernis dat naar voren is gekomen merk ik zelf niet eens. Het is de headset, ik had hier al wat punten over aangegeven. Nu ik ook wat andere spellen online heb gedaan ben ik erachter gekomen dat mijn microfoon output erg zacht is. Om goed met m'n team te kunnen communiceren moet ik harder dan normaal praten en erop letten dat ik niet te zacht praat. Ben inmiddels wel klaar met deze controller en ga op zoek naar een betere variant. Nog tips?

Heb jij ook een Nacon Officieel gelicenseerde Wired Compact Controller voor PS4 - zwart Zwart?

Hmm, zat te twijfelen om deze te halen - toch maar even 20 euro meer uitgeven voor de officiële v2 Dualshock 4 klaarblijkelijk?
Sorry voor de necro, maar wel noemenswaardig:
Iets waar ik zelf tegenaan gelopen ben is dat deze controller niet beschikt over de sensor die bewegingen detecteert. Ik had deze controller als tweede (betaalbare) controller gekocht voor de enkele keren dat ik samen met mijn vriendin wil gamen. We zijn begonnen met Beyond Two Souls en al snel kwamen we erachter dat we bepaalde keuzes en handelingen niet konden doen met die controller, omdat die afhankelijk waren van de bewegingssensor. Ik heb er hierdoor voor gekozen om hem te retourneren, deed Amazon ook niet moeilijk over.