Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 5
1 review

Melitta Barista T Smart F83/0-101 Zilver/Zwart

Prijs
Specificaties Gemalen koffie, Koffiebonen-machine - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen
Bekijk alle reviews

Melitta Barista T Smart F83/0-101 Zilver/Zwart Review

+2
harry997 10 december 2018, laatste update op 11 december 2018, 4.933 views Product gekocht

Melitta Barista T Smart F83/0-101 Zilver/Zwart

Waanzinnig apparaat. Stil, mooi, veel mogelijkheden, goede koffie. Aanrader!

Pluspunten

  • Lekkere koffie
  • Stil
  • Mooi
  • Geen spetters
  • App om indruk te maken op je vrienden

Minpunten

  • App voegt niet echt veel toe behalve indruk maken op vrienden
  • Twee soorten bonen werkt niet, zorgt voor klein bonenreservoir

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Geluidsproductie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Nadat onze Philips 8834 een snelle dood stierf, zaten wij in een paradox. Zoek maar eens een nieuw koffiezetapparaat zonder een paar bakkies koffie gedronken te hebben. Uiteindelijk kregen we een leenapparaat van vrienden en konden we aan de slag.
Eisen
Dit waren mijn eisen:
+ lekkere, hete koffie
+ Stil
+ Mooi om te zien (in de woonkeuken)
+ Moet passen in de nis in onze keuken (28 cm breed, 50 cm hoog)
+ Moet latte macchiato kunnen maken
+ Makkelijk schoon te maken / weinig onderhoud
Ervaringen met eerdere machines
De philips was an sich prima (ooit voor 200 Euro gekocht- onverslaanbaar). Daarvan vond ik:
+ prima koffie
+ Goede kwaliteit melkschuim
+ Stiller dan onze eerste machine, maar kan beter
- Hij werd best snel vies van binnen, regelmatig 'uitgebreid' schoonmaken was nodig
- Uitloop van koffie kon niet erg laag, waardoor hij erg spetterde
- Hij spoelde niet alleen door de koffie uitloop, maar ook 'intern' waardoor je altijd de lekbak moest legen, ook als je steeds een kopje onder de uitloop zet bij spoelen
- koffiepucks bleven erg nat
- koffiereservoir liep niet goed 'leeg', er bleven altijd bonen steken die niet in de molen terecht kwamen. Op zich max 1 kopje maar de ergernisfactor was hoog
- melkbeker schoonmaken was 'veel' werk, want deze was van een soort plastic waar de melk aan bleef plakken
- De cappucino knop maakte eigenlijk latte macchiato (dit had mijn vrouw dan ook liever, maar dat is niet een feature te noemen)

Daarvoor had ik de DeLonghi ESAM 4200. Dit was een onverwoestbare machine die 10 jaar trouw dienst had gedaan zonder dat ik m 1x schoon hoefde te maken (ik deed t wel eens, maar dan zag t er echt keurig uit binnen). Hij maakte alleen erg veel herrie (je kon niet meer praten) en kon geen melkschuim maken. En ik had de koffie liever iets heter.
Alternatieven
Via wat googelen en de consumentenbond kwam de Melitta Barista T Smart al snel op de shortlist. Alternatief was de Siemens EQ.6 die nog niet iets duurder was, en qua koffiesmaak slechtere reviews kreeg. Een nieuwe Philips trok me niet echt. De DeLonghi was wel bevallen, maar een model met melkopschuimer kwam ook boven de €600 uit, en kreeg mindere reviews dan de Melitta.

Daarnaast was er een precies identiek ogende niet-smart versie (de Melitta Barista T, wie had t geraden?), maar ook daarvan waren de koffie-reviews minder lovend. Daarbij was deze maar een paar tientjes goedkoper.

Toen dus de Melitta snel besteld voor 850E, waar 150 cashback afgaat. €700 dus, wat ik een lieve som geld vind. Maar... Snel kijken wat het allemaal biedt!

De Melitta Barista Smart T

Koffie en dranken
De machine maakt 16 soorten drankjes (latte, cappucino, espresso, americano, flat white verzin het maar), waarvan er 6 onder een directe knop zitten: espresso, cafe creme, cappucino, latte macchiato, heet water en melkschuim.

Vóór of tijdens het zetten kunnen hoeveelheid water/schuim/bonen eenmalig aangepast worden. Via het menu kan je die simpel ook permanent aanpassen.

Via het menu (of de app) kan je uit de andere 10 dranken kiezen. Ook kan je persoonlijke profielen instellen: dus als jij liever meer koffie in je cappucino hebt maar minder in je koffie, kan je voor jezelf en je medehuisgenoot andere profielen maken. WAF 0. Wie doet dit? "Schat, kijk, en dan druk jij dus op deze knop, en dan daar, en dan hier, en dan zie je jou naam op het schermpje, en dan kan je koffie maken." Nouja, in je startupkantoor met techohipsters is het misschien een feature.

Update: na wat spelen met de profielen werkt het eigenlijk wel aardig. Je kan de naam van het profiel instellen (dit gaat dan met de app echt makkelijker!) en met 1 druk op de knop 'my coffee' kan je dan uit je eigen specialiteiten kiezen. Je kan in totaal 4 gepersonaliseerde profielen instellen, naast het 'default' profiel. Per druk op de 'my coffee' knop ga je naar een volgend profiel. Als je dus zelf liever een aangepast recept hebt voor je latte macchiato (meer melk, minder koffie etc), is dat makkelijk bereikbaar. Als je echter bij gebruiker 3 onder de latte macchiato toets een flat white hebt geprogrammeerd (wat heel makkelijk is), zal je dit moeten onthouden. Bij bereiding komt het wel in het display te staan, maar vooraf heb je slechts de normale koffie toetsen ter beschikking.

De koffie is uitstekend. Van het weekend een verjaardag gevierd, en meerdere complimenten over de koffie. In vergelijk met de recent gestorven Philips en de tijdelijke Nespresso wint deze machine makkelijk.

Melkschuim is stevig, en de cappucino is een cappucino en de latte een latte. Mijn vrouw is een kritische latte-drinker en ze vind de latte thuis nu beter dan in de meeste café's/restaurants. Enige (kleine) kanttekening is dat de cappucino iets meer koffiebruin aan de bovenkant houdt dan een echte barista dat zou doen.
Bediening
Hier kan ik kort over zijn: dit werkt gewoon fijn en intuitief. De icoontjes voor de koffiesoorten zijn duidelijk. De belangrijkste knoppen zijn direct toegankelijk. De display is helder en duidelijk. De menustructuur en navigatie door het menu zijn goed.

Voor de hoeveelheid water/bonen kan je zelfs met je vinger over de slider naast de +/- toetsen gebruiken.

Ook aan kleine dingetjes is gedacht. Als je de melkfunctie hebt gebruikt, vraagt het apparaat zelf 'easyclean gebruiken': je hoeft alleen op OK te drukken en de melkslang wordt met stoom gereinigd. Je kan ook gewoon verder met koffiezetten: geen onnodige toetsaanslagen zijn nodig.

Het enige iets minder intuitieve is dat 'easyclean' betekent 'melkslang schoonmaken' :) Overige omschrijvingen zijn wel direct duidelijk.

Als de machine in power-save mode gaat (zie stroomverbruik hieronder), blijft er 1 knopje opgelicht. Als je dat indrukt kan je meteen aan de slag. Het opwarmen duurt ongeveer 15 seconden en gebeurt pas als onderdeel van het koffiezetten, na het malen. Ik vind dit erg netjes geimplementeerd: 1 extra knop, je kan meteen kiezen, en in totaal duurt het maar 15 seconden langer voordat je koffie klaar is.

De locatie van de aan/uit knop vind ik wat onlogischer, die zit aan de linkerkant van het apparaat, een centimeter of 3 van de voorkant (lekbak niet meegeteld). Je kan de machine dus niet met de linkerkant strak tegen de muur zetten. Het gat is bij ons zo'n 2 centimeter (past precies mijn vinger tussen).

Als laatste, de tiptoetsen zijn niet supergevoelig. Heel soms moet ik 2x drukken voordat de machine reageert.
App
De app is tamelijk zinloos: hij werkt op bluetooth en kan de machine niet aanzetten. Dus, je moet eerst uit je bed om 'm aan te zetten, een kopje eronder te doen, verbinding te maken via bluetooth (elke keer 3x drukken), niet te ver weg lopen, koffie zetten via de app, koffie pakken en weer in je bed gaan liggen.

Je krijgt wel erg veel respect van je vrienden. Vooral als je uitlegt dat de app dus tamelijk zinloos is.

Wel kan je makkelijk de recepten aanpassen (wat ook op de machine zelf erg makkelijk is). Dus. Whatever.

Dit wist ik al toen ik m kocht, maar de niet-smart versie kreeg minder lof over de koffie. Ondanks dat de machines mij identiek lijken, wilde ik dit risico niet lopen. Daarbij was de niet-smart maar een paar tientjes goedkoper ten tijde van de aanschaf.
Verschil tussen de T en de TS en de gruwel van de twee koffiesoorten
Wat mij niet duidelijk was (nu wel) is dat het grote verschil tussen de T en de TS de bonenvoorraad is. Beide machines hebben 2 vakken voor bonen, waardoor je dus bijv. crema- en espressobonen in de machine kan doen. Echter... Bij de T moet je handmatig tussen de twee vakken wisselen. De molen maalt echter niet 'leeg' tussendoor dus je eerste kopje na het wisselen zal een mix tussen de twee bonensoorten zijn. Gooi je dit dan weg? Dat kan ik toch niet over mijn Nederlandse hart verkrijgen. Of wissel je heel weinig- maar dan heb je geen twee vakken nodig. Resultaat is dat ik nu maar één van de twee vakken gebruik, waardoor je maar de helft van het bonenvak kan gebruiken. Er is geen stand om beide vakken te gebruiken. Je zou natuurlijk beide vakken kunnen vullen en als de eerste leeg is, omschakelen naar de tweede. Leg dat maar eens uit aan je vrouw. Door deze feature heb je dus maar een klein koffiebonenvak. Deze feature hadden ze gewoon weg moeten laten, dit is echt ... AARG... frustratie! Ik zou een kleurrijk woord willen gebruiken maar dit is een nette site voor nette mensen.... Ik heb al een paar keer met de hamer in mijn hand gestaan. Laat in de comments weten als je het wel gebruikt.

Bij de TS gaat dit automatisch- kan je per drankje in het menu instellen welke koffiesoort je wil gebruiken. Tevens maalt de molen na elke bereiding 'leeg', dus heb je echt volledig je gewenste bonensoort. Hier blijft trouwens dat als je dit niet wil gebruiken, je dus maar een half bonenvak hebt.

Het bonenvakklepje heeft wel een mooie rubberen afdichtring, waardoor het 'luchtdicht' afgesloten is.

Update: even gemeten, er gaan zo'n 150 gram bonen in per vak, zonder echt te proppen. Dit is niet veel minder dan onze oude machine in totaal kon hebben.

Update: test nav. reactie.

Ik heb de volgende test gedaan: vak 1 gevuld met bonen, vak 2 leeg. Eerst een normaal kopje koffie gezet uit vak 1. Gemeten hoelang het malen duurde (standaard instellingen, café crème): 7,5 seconden.

Toen de hendel omgezet naar vak 2 en wederom een kopje koffie gezet. Omdat je kan horen als de malen 'leeg' is, leek het me een goede indicatie hoeveel van de koffie uit vak 1 nog in de molen zat. Resultaat: de molen maalt helemaal niet leeg. Pas bij het tweede kopje is het reservoir leeg, vlak na de start (~ 1 seconden).

Dus: als je wil wisselen moet je "1 kopje eerder" al omschakelen, dan heb je vrijwel volledig koffie uit het nieuwe vak.
Geluid
Hier scoort de machine maximale punten. Hij is zeer stil, zowel bij malen, persen als melk opschuimen. Alleen net voor het melkopschuimen geeft 'ie even een kort pufje stoom wat iets meer geluid maakt (duurt <1 sec en is nog steeds niet luid). Hij is veel stiller dan de Philips, die op zijn beurt al een heel stuk stiller was dan de DeLonghi.

Update: Ik vond nog mijn oude geluidsmetingen en heb ook de Melitta gemeten. Geluid is notoir moeilijk te meten dus gebruik dit als indicatieve backup van mijn kwalitatieve beschrijving. De metingen zijn gedaan met het appje Decibel X op de iPhone 7 met de ingebouwde microfoon. Het enige voordeel is dat de testopstelling met de drie apparaten gelijk was: dezelfde app, dezelfde telefoon, dezelfde locatie van het apparaat en telefoon tijdens meting.

DeLonghi ESAM 4200 malen 76dB, persen 67 dB
Philips 8834 malen 70dB, persen 55 dB
Melitta malen 62dB, persen 52dB
Schoonmaken
Nog niet veel gedaan, maar je krijgt duidelijke instructie via het schermpje. Helaas spoelt ook deze machine 'inwendig' waardoor je altijd spoelwater in de lekbak krijgt, ook als je een kopje onder de uitloop zet.
De uitloop kan mooi hoog en laag (ik heb het niet nagemeten, maar onze latte glazen pasten niet onder de DeLonghi en nu makkelijk), en er komen geen spetters af. De vloer boenen bij het koffiezetapparaat is niet meer nodig! :)
Verder zag ik mensen klagen over de lekbak, ik weet niet precies waarom. Hij is net zoals elke andere lekbak. Althans- je moet je wel het melkslangetje losmaken van zijn opbergplekje als je de lekbak openmaakt. Maar daarentegen kan hij ook nog open als de uitloop op zijn laagste stand staat (Bij de Philips moest de uitloop helemaal naar boven geschoven- iets wat ik elke keer vergat en elke keer klotste de koffie overal heen).
Stroomverbruik
Nog even het stroomverbruik gemeten (LogiLite meter- De meter is relatief nauwkeurig bij lage belastingen).

Aan: 5W
power save: 2,5W
Uit: 0W

Ter vergelijking:
DeLonghi aan 30W (gemiddeld over een uur, warmde tussendoor op), uit: 1,2W
Philips aan 10W (gemiddeld over een uur), uit: 0,5W

Aangezien de machine toch vaak de hele dag aanstaat, en na 3 minuten op power save gaat, spaar ik zo'n 8 uur x 7,5W en nog 0,5W de rest van de tijd is zo'n €4 per jaar.

Los daarvan, vind ik het erg netjes dat de meter op 0 staat als de machine uit staat. Bij de meeste moderne apparaten geeft de meter toch iets tussen 0,2 - 0,5W aan.
Conclusie
Het is een fantastische machine, die stilletjes heerlijke koffie serveert in vele varianten. Er is aan heel veel kleine dingetjes gedacht, en het ontwerp is gewoon af. De machine ziet er mooi uit, is fijn in gebruik en de bediening is intuïtief. Kortom, op alle fronten een aanrader met één grote misser: het dubbele halve bonenvak (wat na meting toch niet zo heel klein is).

Update: Stroommeting, geluidsmeting, gebruikersprofielen, bediening, koffievakschakelaarmeting, kleine foutjes

Heb jij ook een Melitta Barista T Smart F83/0-101 Zilver/Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (33)

Wijzig sortering
Heb recent ook de T aangeschaft, juist vanwege het dubbele bonenreservoir: één gevuld met caffeïnevrije bonen en één met 'gewone' bonen. Na omschakelen van reservoir is je eerste kopje inderdaad nog wat 'vervuild' met gemalen koffie die is achtergebleven in de machine van het vorige bakkie, maar als ik het allemaal goed heb begrepen is dit minimaal. Lastig als je met een caffeïne allergie zit of zo, maar als dat niet het geval is verder geen drama wat mij betreft. Bonenreservoirs zijn inderdaad wel snel leeg, of ik drink gewoon teveel koffie :) Geen idee hoe dat met andere machines zit, dit is na een Senseo en een Nespresso mijn eerste grote-mensen-koffieapparaat. Verder heel tevreden en kan me in de meeste van je conclusies wel vinden. En die app, tja..
Ok ok ik kan het niet meer aan!! Meten is weten :) Ik heb wat bonen opgeofferd aan de trouwe lezer!

Ik heb de volgende test gedaan: vak 1 gevuld met bonen, vak 2 leeg. Eerst een normaal kopje koffie gezet uit vak 1. Gemeten hoelang het malen duurde (standaard instellingen, café crème): 7,5 seconden.

Toen de hendel omgezet naar vak 2 en wederom een kopje koffie gezet. Omdat je kan horen als de molen 'leeg' maalt, leek het me een goede indicatie hoeveel van de koffie uit vak 1 nog in de molen zat. Resultaat: de molen maalt helemaal niet leeg bij het eerste kopje. Pas bij het tweede kopje is het reservoir leeg, vlak na de start (~ 1 seconden).

Dus: als je wil wisselen moet je "1 kopje eerder" al omschakelen, dan heb je vrijwel volledig koffie uit het nieuwe vak.

Text van review geüpdate.

[Reactie gewijzigd door harry997 op 11 december 2018 10:57]

Harry997
Is het dan niet zonde van de (gemalen) koffie met de TS gewoon in de afvalbak gaat? Ik ga dr vanuit dat ik niet veel wissel (heb nog geen) , dan is er dus na iedere 1 of 2 kopjes 1 kopje gemalen koffie naar de gigem. Dan zou ik simpel denkend voor de T kiezen. Dan heb je óf minder koffie nodig óf je krijgt iets sterkere koffie. Afhankelijk van hoe ie hoeveelheid koffie berekent (gemalen of ongemalen).
Minder is dat die rest dan wel aan de lucht blootgesteld wordt. Als dit niet van belang is...
Heel graag jou reactie
Is het dan niet zonde van de (gemalen) koffie met de TS gewoon in de afvalbak gaat?
Ik heb de TS niet, dus ik kan het niet met zekerheid zeggen, maar het lijkt me dat ze een intelligente oplossing hebben gemaakt waarbij er “precies” genoeg koffie in de maler gaat.
Leuk om te lezen, goede review. Heb jij ook een Nivona espressomachine op je short lijst gehad?
Hier hoor ik goede berichten over, heb nu zelf al 6 jaar een De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110.
Deze bevalt prima maar maakt inderdaad veel herrie.
Nee, niet met een reden maar is blijkbaar niet op mijn pad gekomen bij het maken van de shortlist.
Mooie recensie hoor!
Er is nog een verschil met de ts
De ts kun je electronisch omschakelen naar het andere bonnenvak. Daarom kun je daar dus ook automatische recepten programmeren met de twee verschillende bonenvakken.

[Reactie gewijzigd door job-lek op 2 januari 2019 23:06]

Dat auto omschakelen is dat een voordeel? Stel dat je minder van de bonenvak 1 gebruikt op een dag. Dus alleen de coffie creme schenkt. Dan zou je dus onder de "knop" coffe creme niet uit bonenvak 2 kunnen gebruiken? Om ook die als het druk is die reservoir te kunnen benutten. Dat zou bij handmatig dus wel kunnnen? Of zie ik dat verkeerd? Ik twijfel tussen de T en de TS
Of kán je bij de TS dat ook nog apart instellen?

[Reactie gewijzigd door Agroman op 5 januari 2019 12:26]

Je kunt bij de ts ook electronisch overschakelen naar het andere vak terwijl je het zelfde programma draait. Bijvoorbeeld jouw kopje coffe crème.
Ja idd das top , een zinvolle feature.
Heb nu de Barista TS 4 week. Wat aanvullingen, bevestigingen,opmerkingen en aanmerkingen.
-Koffie is goed. Zal mede mee te maken hebben dat ie iets meer koffie gebruikt dan de meeste. Daardoor ook tikje royaler met bonen heb idee.
-Doordat ie veel spoelt (wel netjes natuurlijk) vaak water vullen.
-Bonen reservoir redelijk snel leeg maar doordat er twee zijn kun je overschakelen.
-App is leuk maar verbinden gaat slecht. Niet het pairen eerste keer, maar gewoon even verbinden. Is echt slecht soms. Dan is dat wel goede layout. Maar je kan ook heel snel de personen op machine selecteren.
-Super is dat er wieltjes aan de achterkant zitten. Naar voren trekken om bonen bij te vullen omdat er een legger 10cm hoger zit bv (bij ons)
-Waterreservoir hoeft niet naar boven er uit getild. (2 a 3 cm genoeg) Is groot voordeel (vanwege legger)
-Is heel snel op temperatuur.
-Tekst op machine in menu kan vergroot worden
-Spoel/afvoer bakje snel vol (door veel spoelen) wel doordacht ontwerp (schuin aflopend scheiding achter lekbakgedeelte)
-Temperatuur goed in middenstand, doch de warmere stand heeft weinig warmte méér.
-Melkschuim bij cappuccino is goed.
-Instellingen voor uitschakelen zijn top.
-Duurzaamheid is afwachten. Of het met andere (top) merken kan meten is echt nog te bezien. Is aan Melitta om daar goed mee om te gaan (onderdelen) Wanneer dit niet zo is zal ik dat hier melden.
haha Agroman- altijd baas boven baas met de TS :)

Ik had nooit gezien/gemerkt dat ie wieltjes had aan de achterkant, maar heeft de T inderdaad ook _/-\o_
Hoe gaat het met je Barista, nogal altijd tevreden?
Ja. Wat ik in het gebruik inderdaad merk is dat het apparaat regelmatig spoelt, dus iets vaker water vullen/driptray legen dan voorheen. Onder de streep: Helemaal tevreden.

Jij?
Ja tevreden over de de smaak van de koffie. Best zelfs. Ik heb niet eerder een bonenmaler gehad, maar heb idee dat ie wel bonen lust. Of je nu sterk of slap drinkt hij lust ze wel. Jij hebt eerder gehakt met bonenmalers wat is jou indruk? Heb idee dat de volle smaak door dat ie wat meer koffie gebruikt om een lekkerder smaak te krijgen. Verder is de Bluettooth een drama. Echt helemaal niks ,verbinden homaar. Moet ik zeggen dat de persoonlijke instellingen ook best te doen zijn op ding zelf.
Dan heeft zon ding best veel "aandacht nodig. Reinigingsbeurt van koffie gedeelte en reiniging van Melk gedeelte. Dan water en dan weer koffie...Wel een handenbindertje. Maar dat went ook. Wat voor koffie bonen heb jij. Zou niet gek zijn om in dit forum daar ook een item aan te wijden.
O ja bijna vergeten de cappuccino is super goed. Kan zeer goed met "gewone" halfvolle melk over weg.

[Reactie gewijzigd door Agroman op 14 maart 2019 19:09]

Wat is je ervaring met het bonen wisselen? Ms Prosperot wil decaf bonen en ik niet... Werkt het wisselen een beetje?
Dat staat toch vrij duidelijk beschreven? Ga dan voor de TS. Of heb je een specifieke vraag? Succes ermee!
helder antwoord, dank je... _/-\o_
Dat wisselen is bij de TS goed, is "knopje"voor. Maar zoals Harry hier al zei dat duurt "een kopje" voor dat alle bonen dr door zijn. Ik heb dat niet nagetrokken. Wij gebruiken nu de laatste tijd 1 soort. Mooie is dat je dan weet dat ie gauw weer bijgevuld moet worden. ,immers de bonen vak knop moet ff bediend worden. Het "kopje"licht niet op als 1 of allebeide leeg zijn.
Als ik de website goed begrijp maalt de TS ‘leeg’ na elk kopje, dus krijg je alleen de bonen uit het vak wat je kiest. De T mist dit leegmaalsysteem.
Ik kom net kijken in de wereld van volautomaten, excuses voor de noob vraag.
Voor "gewone" koffie en cappuccino moet je 2 verschillende bonen gebruiken klopt dat?

Bij TS zit een knopje om op te drukken voor deze bonenwissel en bij de T moet je een hendel over halen begrijp ik?
Je moet dus sowieso een handeling verrichten om bonen te wisselen als je eerst een gewone koffie hebt gezet en daarna een cappuccino wil of je nou de T of TS kiest? Of is de wissel programmeerbaar bij de TS? Dát zou voor mij doorslaggevend zijn.
Vrouwlief houdt van cappuccino ik drink liever koffie met klein beetje koffiemelk maar ik voorzie nu al dat we dat bonenwissellen gaan vergeten...
Bij de TS kan je instellen welk vak gebruikt moet worden voor koffie, cappucino etc. Dit vak wordt dan automatisch geselecteerd!
Wat een heerlijke review. Complimenten! Hoeveel kopjes haal je +- uit 1 zo'n bonenvak?
Hallo Harry. Bedankt voor je uitgebreide review. Sinds een aantal dagen hebben wij hem ook. De koffie is heerlijk, echter vinden wij de melkschuimlaag slechts matig. Heb je daar wellicht wat tips voor? Ik heb zowel halfvolle als volle melk gebruikt maar ik kan de schuimlaag niet echt stevig noemen. Een theelepel blijft er bijv. niet op drijven. Gr. Marco
Hmm hoe meet je de stevigheid van melkschuim...? Ik heb er nooit een lepel op laten drijven (past ook niet in mijn glas). Ik heb nooit het idee gehad dat het niet stevig genoeg is. Restaurant-kwaliteit in mijn beleving. Je kan er in ieder geval mooie schepjes uit lepelen met je lepel. Wij doen niets speciaals, gewoon halfvolle melk uit de koelkast. Succes.
Goedemorgen,

voor ons is het belangrijk dat het melkschuim goed is en ook warm/heet.
Bij de machine die wij nu hebben, De'Longhi Dinamica ECAM350.55.B is de schuimlaag erg goed, maar de melk veel te koud. De cappuchino is gewoon te koud en daardoor niet naar wens.

Graag jullie reactie over de schuim kwaliteit en temperatuur.

Groeten PJ


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True