MSI X470 Gaming Plus Review

8 december 2018, laatste update op 8 december 2018, 779 views Rapporteer

Het is een geweldig moederbord met genoeg opties voor een niet al te dure prijs. Ook het bios is lekker soepel en overzichtelijk. Bij sommige andere merken is dat toch helaas anders. Ik zou dit moederbord aan mensen aanraden als ze er €129 voor over hebben.

Pluspunten

• Goede kwaliteit
  • 2x M.2 (1x PCI en 1x sata m.2)
  • 6x Fan headers
  • 4 RAM sloten
  • Bios is duidelijk en muis gaat lekker soepel
  • Mooie kleur combinatie
  • 7.1 audio aansluitingen
  • Heatsinks op VRM's en Chipset

Minpunten

• Geen

In eerst instantie had ik de Aorus B450 M van Gigabyte. Die had ik genomen nadat ik het MSI moederbord ervoor niet meer durfde te gebruiken. Had waarschijnlijk geen defecten, maar de voeding was defect en een week later ook de videokaart.

Nu het Gigabyte moederbord kapot is gegaan gekozen voor de prachtige MSI moederbord met X470 chipset. Het is de MSI x470 Gaming Plus. Dit moederbord koste €129 en dat is niet erg duur.

De VRM's hebben fatsoenlijke heatsinks net als het Chipset. De eerste pci-e x16 slot voor de videokaart is verstevigd wat wel fijn is. Daarnaast heeft het moederbord genoeg aan aansluitingen.

De specificaties van dit prachtige moederbord:
Het heeft 4 ram sloten wat ideaal is en natuurlijk veel fijner is dan maar 2 ram sloten.
2x PCIe 3.0 x16 slots
1x PCIe 2.0 x16 slot
3x PCIe 2.0 x1 slots
6x 6Gb/s sata poorten.

2x M.2 (M key). De ene M.2 is voor sata terwijl de andere alleen voor een pcie M.2 SSD is. Als de M.2 Sata aansluiting in gebruik is dan is Sata poort 1 niet te gebruiken. Het zelfde geld voor de pcie M.2, maar dan is PCI_E6 niet meer beschikbaar.

USB Poorten.
2x USB 3.1 Gen2. Type-A.
4x USB 3.1 Gen1 door middel van de interne connectors.
6x USB 2.0 (Twee type-A poorten aan de achterzijde en 4 via interne connectors.
4 x USB 3.1 Gen1 type-A aan de achterkant.

Veder kan ik er zelf niet over vertellen. Wat hier boven staat is voor mij het belangrijkste. Ook ondersteund het RGB en heeft het een header voor een waterpomp.

Conclusie.
Persoonlijk heb ik geen nadelen, wat een goed teken is. Daarom raad ik dit moederbord aan als men €129 niet te veel vind.

Heb jij ook een MSI X470 Gaming Plus?