LG 34WK95U Zilver, Zwart Review

6 december 2018, laatste update op 7 december 2018, 1.189 views Rapporteer

Het eerste 5k2k Nano IPS scherm op de markt. Ik mocht hem testen en vind hem zeker de moeite waard!

Pluspunten

• Kleurechtheid
  • Hoge Resolutie
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

• Groot scherm

Waarom mocht ik dit mooie scherm testen?
Hoi mede Tweakers, ik zal een korte uitleg geven waarom ik het scherm mocht testen. Tweakers organiseert eens per jaar een leuk event. Het Oktober Testfest! Ik was er dit jaar voor de eerste keer bij. Ik had mij op meerdere producten ingeschreven en was in eerste instantie niet uitgekozen voor een product wat ik heel jammer vond. Echter kwam er met geluk een plekje vrij en ik mocht dit mooie scherm gaan testen.

Maar eerst gingen we nog langs in Amsterdam bij Tweakers HQ waar ik het scherm al even kon bewonderen en proberen.
Hieronder nog wat foto's:

Het uitpakken van de grote doos.
Toen het scherm werd bezorgt stond ik wel even te kijken. Wat een grote doos. Hieronder een aantal foto's van de unboxing.

Zoals je kan zien zit alles netjes in de doos. Alle onderdelen voelde direct stevig aan. Ook zitten er al meteen een groot aantal kabels bij wat ik wel handig vond. Verder zat er ook een CDtje bij met software waar ik later op terug kom.
Technische testjes en wat informatie.
Bij het Testfest heb ik gesproken met de LG manager die deze schermen ook verkoopt. Die gaf aan dat ik zeker de LG OnScreen Control moest uitproberen op dit scherm. Ik heb dit getest en het is zeker een aanrader.
Je kan met de OnScreen control je scherm virtueel opdelen in meerdere schermen. Waardoor je meerdere schermen tegelijkertijd open kan hebben staan.
En geloof mij er is voldoende ruimte voor.
Hieronder wat scheenshots van het programma:

Kleuren op dit scherm
Dit scherm beschikt over een Nano IPS scherm waarvoor de kleurechtheid op 98% uitkomt. DIt is bijna net zo goed als OLED.
Als ik bij LG er wat informatie over opzoek vind ik het volgende:
De monitor ondersteunt een breed kleurenspectrum, 98% van DCI-P3 kleurengamma en 135% van sRGB, wat ideaal is voor het retoucheren van beelden en het accuraat weergeven van de kleur van digitale inhoud.

Ik heb ook zelf even een kleur testje gedaan, hieronder een screenshot:

Ghosting, pixeldefecten en Backlightbleeding.
Ik moest op deze onderwerpen ook testen. Ik heb hier zelf niet heel veel ervaring meer dus het was voor mij ook al een leercurve om hier meer te weten over te komen. Ik heb de pixeldefecten gezocht, gezocht en gezocht maar gelukkig niet kunnen vinden.
Hiervoor heb ik ook een testje gedaan op het internet, via de link: https://www.dodepixels.nl/.

Backlightbleeding is wel aanwezig op deze monitor, echter heb ik er geen last van gehad tijdens het gebruik van deze monitor. Ik heb dit ook op foto geprobeerd vast te leggen. (Hoop dat het een beetje duidelijk is):

Ik heb de ghosting niet waar kunnen nemen, ik heb hier ook niet heel veel in kunnen testen.
Menu van het scherm.
De monitor heeft een mooi ingebouwd menu die makkelijk te bedienen is met een klein knopje aan de onderkant. (hieronder een foto):

Het menu is zeer overzichtelijk en makkelijk in het gebruik.
Hieronder nog een foto van het menu zelf:

De bouw van de monitor
Het scherm is groot en relatief zwaar. Ondanks dat staat die heel stevig op je bureau. Dit komt door de poot die ze hebben meegeleverd. Hij is in hoogte verstelbaar en je kan ook het scherm naar voren of naar achter buigen zodat je zelf een fijne kijkhoek kan creëren.
Hij heeft een strakke afwerking met metaal en een witte achterkant.
De volgende aansluiten zijn beschikbaar op het scherm:
HDMI 1
USB UP
Headphones
Stroom
Conclusie.
Ik heb het scherm ongeveer een 2 weken getest, en moest aan het begin heel erg wennen aan de breedte en grote van het scherm. Maar als je hier eenmaal aan gewent bent en handig gebruik maakt van de software van LG is het een heel prettig scherm om op te werken. Ik vind dat het Nano IPS paneel de kleurechtheid heel duidelijk en mooi de kleuren laat weergeven. Mocht je een ultrawide scherm nodig hebben voor je werk, of resolutie en kleurechtheid heel belangrijk vinden in een scherm denk ik dat je hiermee een goeie koop doet. Het is een grote investering die je moet doen, echter vind ik deze monitor het geld ondanks dat wel waard.
Om het kort te houden. Mooi scherm. Mooie functies. Goeie kwaliteit.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben!

Groet,
Furiouss

Heb jij ook een LG 34WK95U Zilver, Zwart?