Club 3D HD 5870 1GB (CGAX-58724IDP) Review

5 april 2010, laatste update op 5 april 2010, 2.210 views Rapporteer

Op gegeven moment ben je wel aan vervanging toe van je setup, pc van t vrouwtje heeft een upgrade nodig... Dus wat doe je: Je gaat je eigen PC upgraden. Nu ben ik van het waterkoelen, dus voor mij gaan de stock koelers er vrijwel direct af. Speciaal voor deze review heb ik ook wat stock dingetjes gedraaid. Excuus voor de mindere kwaliteit foto's (telefoon). Zo is de verpakking Klein, maar er zit vanalles in: Kaart uit de verpakking (en uit de antistatische zak). Kaart op de plank: -------------------------------------- Resultaten stock De kaart heb ik even gedraaid, stock om te kijken wat ie zou doen met temperaturen en geluid. Even simpel gesteld: Idle : 53 graden Furmark : 75 binnen een minuut, toen crashte het gehele...

Pluspunten

• Presteert goed, lekker bezig
  • Heel makkelijk uit elkaar te halen
  • Klokt goed down in idle modus

Minpunten

• Drivers waren wat gammel, nu (10.3) stuk stabieler.
  • Oude meuk (games) heeft ie wat moeite tov mn oude 9800GT sli
  • De prijs natuurlijk, 300+ voor zo'n ding is gewoon een rib uit je lijf

Dus wat doe je: Je gaat je eigen PC upgraden.

Speciaal voor deze review heb ik ook wat stock dingetjes gedraaid. ;)

Excuus voor de mindere kwaliteit foto's (telefoon).

Zo is de verpakking
Klein, maar er zit vanalles in:

Kaart uit de verpakking (en uit de antistatische zak).

Kaart op de plank:

--------------------------------------

Resultaten stock
Even simpel gesteld:

Idle : 53 graden
Furmark : 75 binnen een minuut, toen crashte het gehele systeem (drivergebeuren).
Geupdate naar de laatste drivers
Furmark : 80+ binnen een minuut, Furmark maar gewoon uitgezet, want deze temps hoeven van mij niet.
De backplate werd zelf ook loeiheet.

Het geluid wat van de fan afkwam was idle acceptabel, onder load begon het vrij storend te worden. (Voor de volledigheid : watergekoeld systeem).
-----------------------------------------------
WC ombouw

Iets blingblings wat er op gaat komen:

Klaar voor conversie:

Wat foto's van het conversieproces::
Pasta erop:
backplate:
EK blok :9~ :
Oud en nieuw naast elkaar:

Resultaten WC
LET OP : de 9800GT staat nog steeds luchtgekoeld.
Ten tijde van schrijven ben ik bezig met physx aan de praat te krijgen (beetje zonde om eerst dat ding in de loop te zetten en vervolgens het zooitje niet aan de praat krijgen).
Ben nu wel even aan het folden enz geslagen om het zooitje even goed te stressen, staat al een paar uur aan.

Ik denk dat het plaatje genoeg zegt ;)

1920x1080, vandaar even niet tussen tags.

3dmark06 gaf ergens rond de 19000 punten, zo uit de losse pols.

Problemen waar ik tegenaan ben gelopen (afgezien van physx).

-Driverproblemen : furmark knalde er zonder pardon uit, soms bij games ook; beide schermen verkleurden en ik mocht rebooten.
-Prestatie op sommige vlakken (TOC mod voor UT2k4), waarbij er met smoke wordt gegooid, kakt de framerate af en toe wel eens in tot 50. Met mn 9800GT in SLI bleef dit op de 91 fps cap.
Beetje jammer, maar zal er wel aan liggen dat het een ouder spel is.
-Het waterkoelblok gebruikt thermopads van een of ander vaag spul, waar ik toch over een tijdje wat beters voor ga verzinnen.
-Vantage en 3dmark hebben er nooit zin in gehad (knallen er altijd uit, maar ligt eerder aan mijn installatie)

Rest van de setup
Thermochill PA 120.3 (+ 3x yate loon)
Koolance pmp 400
Heatkiller 3.0
Reserator 1v2 als reservoir (met fannetje erop)

wat pci kaartjes
2x raptor en een 7200 hdd

Tot zover.
Hoop dat dit wat beter is dan de vorige ;)
Commentaar/opbouwende kritiek altijd welkom

Ik ga echter even geen benchmarks draaien (zijn niet echt interessant).
Misschien zodra ik physx daadwerkelijk werkend heb

Heb jij ook een Club 3D HD 5870 1GB (CGAX-58724IDP)?

Is bijna meer een review van je waterblock :+

Dat neemt niet weg dat het een imposant kaartje blijft :) ^^ En een nette review (al twijfel ik waarvan :P)
Deze review (had ik erbij moeten zetten) was meer om de temperaturen en modbaarheid aan te geven dan prestaties (dat doet iedere boereknakker al ;) )

edit: en ik wilde mn blingbling laten zien :+

[Reactie gewijzigd door KaWaReZ op 25 juli 2024 20:58]

Loopt je RAM bij je nieuwe gebeuren zo niet in single channel? :o
Omdat ze in het aanliggende ding zitten zegmaar..
120, 50 en 2x 40 , verspreid over een jaar. (is ook een hoop geld)

HD5870 335, EK blok + backplate 100 nogiets, en de fittingen. in 1x :+

Het in één keer even aftikken doet t em vooral.
Nu ik terug reken hebben die krengen ook een lieve duit gekost...
Mijn ti4800SE heb ik ooit 230 euro voor neergelegd... :x
Mooie Review van HD5870 en EK waterblock combo.

uit je review merk ik dat je geen fan bent van de thermal pad van EK.
aangezien ik precies het zelfde block heb besteld ben ik benieuwd of het al gelukt is om daar een alternatief voor te vinden??
Om nog terug te komen op het feit dat de mee geleverde thermal pads niet echt relaxed zijn.

ik heb via de EKWB shop bij mijn block extra losse thermal pads gedaan.

Bij het uitpakken van het pakket en kwam ik ook tot de conclusie dat de meegeleverde dunne thermal pads eigenlijk rotzooi is omdat het heel droog en hard is en dus niet loslaat van het plastic.

Daar tegen is de los te bestellen 0.5mm 1,0mm en 1,5mm thermal pads wel van goede kwaliteit.
goed te installeren en geeft ook de warmte goed af aan de koel elementen.

mijn advies aan iedereen is dus bestel los je thermal pads en doe er niet zuinig mee bij het bestellen. het spul komt altijd wel van pas voor bv: de notebook of de pads van je moederbord te vervangen enz
De prijs natuurlijk, 300+ voor zo'n ding is gewoon een rib uit je lijf

Bij de negatieve eigenschappen... Ik durf bijna niet te vragen wat jouw 2 9800GT's hebben gekost op het moment. :)