Dit is mijn verhaal hoe deze SSD in mijn computer goed werkend te krijgen.
Na de review door Tweakers besloten deze drive te kopen.
Hij wordt zeer compleet geleverd in kit vorm;
Drive zelf
SATA kabel
SATA - Molex verloop
Exterene 2,5" behuizing
USB kabel
CD met kloon software en handleiding.
Ik wilde de eerste partitie van mijn oude harde schijf klonen naar deze SSD. Dat gaat echter niet met de meegeleverde software. Daar kan je alleen de hele schijf mee klonen.
Als oplossing eerst de andere partieties van de oude harddisk weggegooid en toen ging het klonen wel goed.
Boot volgorde aangepast en alles werkt vanaf de SSD.
Snelheid verschil is goed merkbaar maar ik had er meer van verwacht.
Het in de bios uitschakelen van de IDE controller op mijn moederbord na aanschaf van een SATA dvd-writer leverde meer tijdswinst op bij het opstarten.
Ik werk met een ouder Intel E6750 in een Asus P5K dus daar kan het ook aan liggen dat de winst bij mij niet zo groot is als verwacht.
Windows prestatie-index van deze Kingston is 7.0
Bedankt voor de feedback.
De Chrystal scores zijn heel normaal voor deze drive.(Zie afbeelding 2)
Allignment ben ik nog mee bezig om te kjken of het goed is.
Ik heb de SSD in windows 7 geformateerd en toe een verse installatie gedaan.
Voor de Chrystal scores, zie afbeelding 3.
Wat opvalt is dat de write van 4K bestanden veel sneller gaat.
In het grote SSD topic staat dat AHCI aanzetten aan te raden is. Om die reden heb ik mijn Asus P5K een cross flash gegeven naar P5KR. Dit moederbord ondersteunt wel AHCI.
Na installatie van de bijbehorende Intel drivers opnieuw de Chrystal scores doorlopen.
De scores voor sequential writes en gewone 4K writes nemen nog verder toe
AHCI werkt dus wel degelijk voor een SSD.
Al met al door het schopje van Moonstyle gemotiveerd om de schijf optimaal te gebruiken

Blijft de vraag, hoe "voelt" zo'n schijf in je systeem?
Mijn systeem voelt beduident sneller dan voor het alignen. Op dit moment is Steam mijn spellen weer aan het downloaden. Later zal ik laten weten hoe dit bevalt.
Een paar weken verder is wel gebleken hoe snel deze schijf is. Windows start in 25 seconden op (was 45).
Bij het spelen van Modern Warfare 2 multiplayer sta ik nu bijna altijd als eerste te wachten op de rest van de spelers. Hier blijkt dus ook de snelheid.