HTC Legend Zilver Review

7 april 2010, laatste update op 7 april 2010, 4.138 views Rapporteer

Allereerst meet ik de HTC Legend (vanaf 01-04-2010 in mijn bezit) met mijn vorige telefoon, de Nokia E71. Wat mij heeft overgehaald tot het aanschaffen van de HTC Legend waren de vele mogelijkheden die de telefoon te bieden heeft. Om er een paar te noemen: - Facebook - Twitter - Snelle browser - Android - Groot genoeg Amoled scherm - De vele mail mogelijkheden - Perfecte integratie met Gmail - Lekker snel besturingssysteem De telefoon heb ik verlengd met een HI 1 jarig eindeloos online 35 bundel en dit bevalt me super. De kwaliteit van het netwerk is gewoon goed. Op de dekking is ook verder niets aan te merken. Wat wel nadelig kan zijn is dat de verbinding minder wordt zodra je binnen bent (dit is afhankelijk van het gebouw/ type...

Pluspunten

• Gmail integratie
  • Browsen
  • Muziek en FM-radio
  • Agenda
  • Android Market
  • Mail
  • Social netwerk mogelijkheden

Minpunten

• Batterij (persoon afhankelijk)

- Facebook
- Twitter
- Snelle browser
- Android
- Groot genoeg Amoled scherm
- De vele mail mogelijkheden
- Perfecte integratie met Gmail
- Lekker snel besturingssysteem

De telefoon heb ik verlengd met een HI 1 jarig eindeloos online 35 bundel en dit bevalt me super. De kwaliteit van het netwerk is gewoon goed. Op de dekking is ook verder niets aan te merken. Wat wel nadelig kan zijn is dat de verbinding minder wordt zodra je binnen bent (dit is afhankelijk van het gebouw/ type woning). Verder wordt zowel het bellen, internetten op deze telefoon gewoon goed! Tevens heb ik zoals bij eerdere reviews geen last van een ruizend geluid bij het bellen.

In de verpakking zitten de volgende spullen meegeleverd:
- HTC Legend
- Oordopjes
- Batterij
- Boel boekjes
- Lader
- USB (voor pc en lader)

Android is voor mij nieuw maar ik moet zeggen dat ik na een dag lekker vogelen de hele telefoon wel zo goed als onder controle had. Het is een zeer snel, efficiënt en heerlijk lopend systeem dat met de vele mogelijkheden echt aan alle wensen kan voldoen. De Android Market bevat naar mijn mening genoeg aps en ook daar zijn voldoende mogelijkheden om de HTC aan jou wensen te laten voldoen. Wat ik belangrijk vindt en wat super goed werkt naar mijn mening zijn de volgende apps:
- Agenda
- Muziek en FM radio
- Gmail integratie
- Facebook en Twitter
- Navigatie*

*Ik gebruik nu McGuider v8, deze werkt uitstekend en snel. Door de internetverbinding die deze navigatie gebruikt heb ik tot noch toe iedere keer een "directe GPS-fix". Gewoonweg perfect. Deze directe fix heb ik ook met Google Maps!

E-mail wordt door Android en Google perfect ondersteund. Het binnen halen van de mail is zelf in te regelen en er kan ook gebruikt worden gemaakt van Push-Mail, wat ik nog niet heb uitgeprobeerd. De mail werkt gewoonweg goed en snel.

Het typen op de HTC Legend (Android) was even wennen maar mensen die voorheen een qwerty toetsenboard gewend zijn kunnen naar mijn mening vlekkeloos overstappen op een touch screen toetsenboard. Mij is dit echter goed bevallen, zelfs als je wat grotere vingers hebt, maar dit is wel persoon gebonden.

De zeven bureaubladen zijn geheel naar eigen smaak in te richten met alle apps die je maar wilt. Zo kun je van ook door middel van de vele apps die aanwezig zijn snel schakelen tussen je sociale netwerken, mail, contacten, internet en nog veel meer. Alles wat je nodig hebt kun je in een handomdraai bereiken wat deze telefoon maar ook het nieuwe Android platform ideaal maakt.

Als we het over de batterij levensduur hebben heb ik niet echt klachten. Er wordt veel gesproken over de korte levensduur, maar dit is echt afhankelijk van de manier waarop jij met de HTC omgaat als de manier waarop je hem oplaadt. De HTC gaat bij gewoon gebruik van alle apps max. twee dagen mee en ik zelf laadt heb op zodra hij 5% aan accu capaciteit heeft bereikt om te zorgen dat het maximale uit de accu wordt gehaald. Voor sommige mensen is dit kort (twee dagen) en voor anderen maakt het niet uit. Geheel afhankelijk van de eigen wensen en gebruik. Kortom er had een sterkere batterij in gekund maar of dit echt uit maakt kan ik niet zeggen.

Muziek en de FM-radio werken allebei super. Bij de E71 was het overzetten van muziek via het usb kabeltje niet te doen vanwege de snelheid (te traag). Als we de HTC bekijken is dit echter net zo snel als bijvoorbeeld de overdracht richting externe schijf of USB drive, gewoon lekker snel :). De kwaliteit van het geluid is gewoon goed, zou je dit nog beter willen hebben kun je kijken naar echte kwaliteit oordopjes maar ik denk zelf dat, dat persoonlijk niet zoveel uitmaakt, want het is tenslotte geen Ipod ofzo. Er zit jammer genoeg geen equalizer op maar dat is verder geen probleem, nogmaals de kwaliteit is gewoon goed.

Internetten is goed, snel, duidelijk en verder niets op aan te merken. Dit heeft gewoon mijn verwachtingen waar gemaakt.

Facebook en Twitter werken echt super. Het is snel en heel overzichtelijk door de mogelijkheden. Tevens kun je met deze apps in contact blijven met je vrienden, familie en partnes wat het natuurlijk super interessant maakt.

Hyves app wordt jammer genoeg nog niet ondersteund, maar hier wordt inmiddels aan gewerkt en ik hoop snel dat deze beschikbaar wordt wegens het bekende vinkje dat niet is aangevinkt :P.

Interessant is dat de app "Ping" naar Android komt waardoor het mogelijk is om net zoals bij de Blackberry push berichten vergelijkbaar als sms te verzenden tegen enkel de datakosten. Voor veel mensen is dit een goed iets waardoor de keuze in een toekomstige telefoon vergemakkelijkt kan worden. Ieder geval heeft het mij zeker overgehaald.

Conclusie: de HTC Legend heeft mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt en ik ben tot op vandaag razend enthousiast over de vele mogelijkheden. Kortom alle punten die ik belangrijk vindt werken super. Enig nadeel kan zijn (persoon afhankelijk) de batterijduur, maar persoonlijk zie ik dit niet als nadeel!

Voor vragen en of dingen die ik in deze review ben vergeten kun je altijd even een berichtje achterlaten en dan zal ik kijken of ik dit alsnog bij kan voegen. Bedankt! :*)

http://htclegend.hyves.nl voor meer over deze telefoon (H) zie je daar!

Heb jij ook een HTC Legend Zilver?

Hoi Braaaii,

Gefeliciteerd met je nieuwe toestel. Ik zit er zelf ook aan te denken deze te halen maar heb een vraag waarop ik via internet het antwoord niet kan vinden:
Kun je zoeken in de agenda? Ter verduidelijking; is er een zoekfunctie ergens zodat je bijvoorbeeld kunt zoeken wanneer je een bepaalde afspraak hebt?

Groeten,

Allard
@allo2u,

Er is een zoekfunctie op de telefoon waarmee je alles op de telefoon kunt zoeken (soort windows 7 achtig). Ik heb het even getest en zodra je de naam of eerste paar letters intypet wordt de afspraak direct weergegeven. Deze tool kun je ook op je bureaublad zetten.

Kortom: in de agenda zit geen zoekfunctie, maar op de telefoon wel die je agenga punten kan laten zien :)
een tip: je kan als je in een app zit ook op de (fysieke) zoek knop drukken. in veel apps, zoals gmail en calendar, kom je dan in een zoekwindow dat speciaal voor die app is.

dus er is wel een zoekfunctie in de agenda, maar je kan idd ook je afspraken via de universele zoekfunctie vinden. voor ieder wat wils.

[Reactie gewijzigd door stefanos1990 op 26 juli 2024 10:28]

Het typen vind ik altijd een lastig punt, heb zelf een Hero en redelijke vingers.
Maar zit je vaak naast toetsen bijvoorbeeld? :)

Verder prima review :)
Ik persoonlijk niet, het mooie vind ik ook dat hij mocht je verkeerde letters intypen hij het automatisch corrigeert, maar ik heb dit niet zo vaak nodig omdat het best lekker en snel typen is.

Bedankt :)
Ik was hett typen nog op de oude manier gewend, dus zit er soms nog wel langs. Het scheelt dat er auto correctie op zit. Maar als je een keer wel er vanaf wilt wijken moet er toch wel weer opgelet worden dat hij dus niet auto correctie doet haha
Iphone is een erg mooie telefoon, maar Apple leunt teveel op het schaapgedrag en hebberigheid, terwijl daar een OS tegenover staat dat gericht is op het inperken van mogelijkheden, monopoliseren en zoveel mogelijk geld binnenharken. Mijn sterke vermoeden is dat de Android Market gigantisch gaat groeien en straks explodeert.

Ik heb lang nagedacht over de aanschaf van Legend of Desire, Iphone was voor mij geen optie vanwege het compleet uit verhouding zijnde prijsverschil met de 2 HTC telefoons.
Waarom een telefoon kopen die minder kan en je nog allerlei kanten op wil dwingen qua software? Niet helemaal het principe op basis waarvan de moderne gebruiker een echte smartphone gebruikt toch?

Uiteindelijk overigens de Legend gekocht, geweldige telefoon, vooral het scherm is ongelovelijk! Ik heb gemerkt dat alle apps die ik zou kunnen willen (en meer) eigenlijk al te
vinden zijn op de Android market. En straks lekker pingen!
Ben ik helemaal met je eens, eigelijk was ik ook aan het kijken naar de Iphone maar ik heb niets met T-mobile en vondt het veel ste duur (belminuten en maandbedrag). De market van Android biedt mij ook alles wat ik wil en ik heb zo hier en daar wel eens gelezen dat de Android market klein is?? Dan vraag ik me toch af waarnaa je op zoek bent of wat je klein vindt.

De Legend is een prima telefoon die veel potentie voor de toekomst heeft :) En zeker lekker pingen natuurlijk haha!
Ben ook benieuwd naar die ping.. is het dan ook mogelijk om te pingen met blackberry gebruikers?
Ja, als het goed is wel ja. Het is alleen nog even afwachten waarneer de apps van zowel Ping! en Whatsapp uitkomen aangezien ze erg vaag zijn met hun "Soon", daar wordt je zo onderhand gek van. Maargoed, het is bij Whatsapp al mogelijk om van Iphone to BB te pingen dus met die app waarschijnlijk ook voor Android en Symbian :D
Hoelang duurt het nog ongeveer tot dat de Ping! app er voor HTC komt?
Kun je ook van HTC naar Iphone?